Mechlyfe paramour

6 karika 2,5 magon. Akkor megkerdezzük @Vaperina_Kinga - at​:grin: Kinga! Sok ez, vagy még belefér?

Jónak tűnik. Csak az ohm nem stimmel. :thinking:

Szerk.: A setup jó, én is általában ezt használom mindenben. De 0.6-0.8 ohm között vagyok vele.

4 kedvelés

Újratekertem és nem értem! (picon is néztem)
Beleraktam 6 karika 2,5 mag: direkt nézem a tekerést, szupi 2 v-on és 0.8 ohmot mutat. Vattáz, lötyi nézem : 4 v körül és 2 ohm fölött volt :thinking: picit igazgatok rajta, most 4,1 v és 1,12 ohm :roll_eyes:
Akkor most mi van? Összefüggésben van az, hogy amikor beleraktam a vattát, picit összehuztam vele a tekerést?

Nincs, de a 4.1 és az 1.12 egészségesnek tűnik :slight_smile:
A valóságot mindig akkor látod ha már adtál neki inni.

Jól van akkor. Azért nem szeretnék robbani :laughing:

Nem fogsz. Max a készülék :sweat_smile:

1 kedvelés

Na most akkor megnyugtattal :rofl::rofl::rofl::rofl:

2 kedvelés

Nyugi!
A rövidzár ami nagy áramot hajt. Az pontossan 0 Ohm. Hogy mennyi áramot? Hát az összeset. Erre van a modokban a “short circuit” un. rövidzár védelem.
A nagy ellenállás, mint pl. az esetedben 2.6 Ohm az közelítt a szakadáshoz, ami “végtelen” Ohm, csak magas rendszerfeszültséget generál un. nagyobb feszültség esik a tekercsen-ellenálláson.
A mod csak próbál állandó-beállított teljesítményt-Wattot nyújtani változó értékek mellett.
Valahogy így.

3 kedvelés

Lehet valahol kontakthiba van. Robbanni nem fogsz, se Te se a mod. :slightly_smiling_face: De elég érdekesek ezek a változatos értékek.

2 kedvelés

Hát igen :grin: furcsa!

1 kedvelés

Köszi! Mindig is hülye voltam fizikából :rofl:

2 kedvelés

Én figyelgetném, mert nem kizárt, hogy a mod mér hibásan. De ne legyen igazam. :thinking::slightly_smiling_face:

3 kedvelés

Hát a picon is néztem, jól méri. Most a mechlyfe-on beállt 14,5 watton 4, 5 v és 1.45 ohm

1 kedvelés

Milyen huzal, milyen vastag? Ezeket kifelejtettem. Mert van pár specifikáció ami megmagyarázná miért a duplája, mint kéne lennie. :thinking:

1 kedvelés

Ez a huzal

3 kedvelés

4.4 ohm/méter. Így akkor minden világos. Ezesetben semmi baj az értékkel. Nekem 2.72 ohm/méter a VV SS huzal. Az MTL clapton pedig 3.2 ohm/méter :slightly_smiling_face:

3 kedvelés

Bocsánat, nem méter, hanem láb. Ami pedig kb 30cm :slightly_smiling_face: ma hibát hibára halmozok. :roll_eyes:

2 kedvelés

És akkor ez a huzal nem jó? Ezt örököltem :laughing: nem értek én ehez. Milyet vegyek legközelebb? Ami ebbe való?

A huzal jó, csak magas az ohm értéke. Nincs ezzel baj. Csak így kiderült mi okozza a magas ohm értéket. Ha ez bevállt maradj ennél. Azért volt fura, mert SS az alapértelmezett huzal, mindenki arra asszociál, ha tekerésről van szó. Így én kérek elnézést.

2 kedvelés

Nagyon köszönöm a segítséget, a lényeg, hogy nem a készülékben van a hiba :grin: