Másnál volt ilyen jellegű irritáció?

Olvastam már fémallergiáról, PG allergiáról, de erről kevesebbet találtam:
bizonyos liquidektől 1-2 nap alatt a megboldogult Hegedűs Zsuzsává változom.

Kb. két hónapja álltam át tekerős cigiről, sajnos elég sok liquidet kipróbáltam. A következő a helyzet, bizonyos ízek esetében teljesen okés vagyok, másoknál pedig borzalmasan érzem magam. Allergiás reakcióról szó sincs, noha vannak allergiáim, de főként por, poratka, pollen. Bőrömön semmi, viszketés nincs. Innokin Kroma Z-t használok, 0.8-as porlasztóval.

Eleinte azt hittem, a PG a ludas, de gondolom, ha érzékeny lennék rá, nem tudtam volna hetekig 70% PG liquidet szívni. :smiley: Volt egy hétvége, amikor elég sokat pöfékeltem, gondoltam túltoltam. Persze szárított, de amikor már azt hittem lebetegedtem, utánanéztem, valószínűleg a Pulp karamelles liquid baszogatott. Gyakorlatilag minden reggel egy beszáradt, sárga, véres fikakomplexummal keltem az orromban. Coil csere, új likvid, karamell kuka, nagyobb VG arány, szuper. Elmúlt.

Azóta elszívtam két Liquideo GangMang-ot minden probléma nélkül (50-50), majd a 60pg-40vg málnára (framboyz v valami ilyesmi a neve, kidobtam már :)) kevesebb mint 48 óra alatt nagyon hasonló tüneteket sikerült produkáljon: a torkom teljesen kiszáradt, esküszöm egy durva fesztiváléjszaka a porban 60 szál cigivel nem okozott még ilyet, pedig az maga a hardcore Hegedűs Zsuzsa-effektus. Kapar a torkom, folyton azt hiszem megfáztam, miközben a hangom trottyabb állapotban van, mint egy görbe részeg láncdohányos este után valaha. Nincs már több tartalék coilom, ezt is ki fogom b#szni, aztán majd érkezik egyszercsak. Szívni is borzasztó, mintha egy fémsörtés kefével dörgölnék a torkom.

Kétlem, hogy a 60%pg tartalom lenne a ludas, lehet hogy bizonyos aromák ilyen mértékben irritálnak? A szuper okos chatgpt azt mondta, kerüljem a karamellt, vaníliát, mogyorót, kávét, stb., mindent ami édes-desszert. Oké. Akkor a gyümölcsöt is kerüljem? Vagy a bogyós gyümölcsöket? A Pulp barackkal nem volt bajom, sárgadinnye, grapefruit, mind okés volt. Mentolt nem próbáltam még. Ezek szerint sokkal óvatosabban kellene válogatnom? Na, most pedig megyek, és veszek egy doboz cigit.

3 kedvelés

Szia! Sosem hallottam még ilyet, nem tűnik rossznak a készülék sem főleg ha eddig “rendes” cigit szívtál eddig.
Mindenkinek más jön be, de aki eddig dohányzott, és most kezdett el ecigizni, én az Argus G2 miniket szoktam ajánlani 0,7es 3 milis poddal, mert nagyon finomam kiadja az ízeket és a 0,7 az pont az a pod, ami nem eszi meg gyorsan a likvidet és pont adja azt a gőzt, amire számítanak sokan elsőre.
Löttyöket magamnak sosem keverek, mindig niksót szoktam szívni, mert a niksó nem “ kapar “ mint mondjuk egy szabadbázisú nikotin tud. A kis 10 milis előre kész niksós lötyikbe van rengeteg íz, bár drágább tud lenni, mintha magának keverné az ember, de én szinte azonnal le is tudtam tenni az összes féle cigit, iqost, és egyebeket és csak ilyen podos cigiket szívok úgy, hogy asztmás vagyok és egyáltalán nem okoz mellékhatásokat. Az Argus mellett rengeteg mást kipróbáltam, és szeretek is cigiket, de ez az összeállítás shortfillekkel és niksókkal nekem bejött, lehet ki tudnál próbálni egy ilyet te is? Mert nagyon fura amit mondasz.
20 mg-s löttyöket szoktam szívni, de van olyan, akinek ettől már fájni szokott a feje és a 10 mg-eskre megy, vagy ha short/longfilleket kever, akkor csak 6 mg-re húzza fel. :face_with_monocle:

6 kedvelés

Most rendeltem netről nicsós 5mg likvidet.

Egy ideje már nem köhögök, nem kapar maga a füst, eleinte nagyon furcsa volt hozzászokni. A PG érezhetően szárít: de a 60pg/40vg valóban ennyire durva lenne? A karamell 2 nap alatt teljesen eldugította az orrom, ez a málna/erdei gyümi totálisan szétcseszte a torkom, holott kb napi 100-200 slukkot tolok MAX. 10-12mg freebase nikotin… Sokkal jobb árban vannak a shortfillek a neten, lehet kipróbálom az új évben. Érkezne épp egy rendelésem, de be van ragadva sajnos. Most raktam kevés 50-50 boostert meg Pulp Melont az aspire vilter2mbe, ez is olyan borzasztóan kaparja meg irritálja a torkom, hogy már vettem egy doboz cigit. Pedig két hónap alatt kb 5 szálat szívtam el…

4 kedvelés

Szervusz!

Valszeg nincs nagy probléma, elsőre arra tudok gondolni, hogy a szervezeted dolgozza ki magából azt a szutykot, amit a tekerőssel bevittél. Pár dologra azonban nem árt odafigyelni. Nem írtad le, de gondolom készre kevert liquidet vettél. Az mindig lutri, ebből a szempontból valamelyest. Kezdj el keverni magadnak, használj minőségi aromákat, sok shop árusít ilyeneket. Ha márkára van szükséged, keress nyugodtan, segítek. PG-t, VG-t tudsz venni a floravitánál, azzal tudsz kisérletezni az arányokkal, javaslom az 50-50, 60-40 VG túlsúlyt. Nic boostert tudsz venni a trafikokban, 18-20-ast, én egy max 9-es erősségűvel kezdenék, ezt le tudod vinni 6-osig simán. Van itt az oldalon a Keverde, ott még a mennyiségeket is kiköpdösi a kalkulátor. Használj első körben tiszta, hűtés mentes ízeket, esetleg dohányos aromát, a Nic sót pedig első körben tedd félre. 20 mg-osat elkezded szivogatni, az a tekerősnél kb kétszer erősebb, de nem érzed, mert lágyabb a torok hatása.

Egy szó, mint száz. Itt sem mindegy, mit viszel be a tüdődbe!

Ha bármiben kérdésed van, kérdezz, segítünk!

10 kedvelés

Köszi szépen! 8-12mg között vagyok jelenleg, ez teljesen megfelelt a napi 100-250 slukkal max. Igen, előre keverteket szívtam, Pulpot és Liquideot főleg. A 50-50 kétségkívül jobb volt, mint a Pulp 70pg liquidjei, de ettől még szürreális, hogy 3 nap alatt elfogyasztottam a Pulp barackos likvidét, mindenféle tünet nélkül, míg 4 ml a Liquideo Framboyzból 4 nap alatt olyan, mintha sörétet lőttek volna a torkomba. Rendkívül jól hangzik az, hogy minőségi aromák, viszont nem igazán tudom, hogy be merjem-e egyáltalán vállalni. Egyszerűbb lenne, ha látnám pontosan mi az, ami ennyire irritál, de mondom, teljesen különböző tüneteket váltanak ki teljesen különböző ízek… Ja, és emiatt mondtam le két karácsonyi bulit is, mondom, be ne fertőzzek senkit, miközben 3-4 napja ugyanez áll fenn… Láss csodát, vettem egy doboz cigit, 2 szál egyből, és a torkom egyáltalán nem kapar, nem irritált.

3 kedvelés

Ne vegyél…addig is inkább szívd aromamentessel

4 kedvelés

Szép lenne, de tartalék porlasztóm nincs, ez az utolsó a málnás liquid miatt kuka, kb 3 ml 50-50 20mgs nic boosterem van egyedül, azzal porlasztó nélkül nem sokra megyek. Könnyű és szép is lenne, ha ilyen könnyen menne. De sajnos nincs 2.5-3 órám utazgatni egy nap, hogy a 15kerbe bevarázsoljam magam, hátha találok porlasztót. Karácsonyra hazautazom, akkor majd tudok venni remélhetőleg ha mást nem, podot az aspire vilter2be, meg új liquideket. Sajnos piszkosul unom, hogy a megkérdezett 10 dohiból 1-ben sem találtam nic boostert, valamint, hogy úgy kell manőverezni, mintha legalább crack kokaint próbálnék beszerezni. :slight_smile:

5 kedvelés

Itt azért nagyon sok segítőkész vépertárs van . Akár talalhatnál megoldást a porlasztó vagy másik készülék , tank kérdésére is .. számtalan eset bizonyítja , hogy a megoldás akár a szomszédodban is lehet , de ha nincs akkor MPL 1-2 napos szállítással működik az egész országban …csak a cigire ne nyúlj vissza …

Kitartást és Finom tünetmentes Gőzöket :heart:

5 kedvelés

Köszönöm! Meglett a B-terv, viszont vasárnapig sajnos sok választásom nincs; 3 szál után jelentem, irritáció 0, kaparó, torokszipolyozó érzet 0. Biztos, hogy az egyes aromákkal van a gond. Kedves vépertársunk eligazított, honnan tudok aromákat rendelni, vg-t pg-t. Sajnos diákként élek itt, ha vasárnap hazautazom, hétfőn tudok legkorábban venni porlasztót, olyan liquidet ami nem fog szétirritálni. Hálistennek otthon a 10ezer fős városkában két vape bolt is van, nem kell heroinként hőlésznem utánuk. Az új évre pedig berendelem a szükséges hozzávalókat, és indul a keverés!

5 kedvelés

Szia, neked is mondom, dohányzásról frissen átszokva, vagy dohányzás mellett irritál és karcok a vape, mert szegény nyálkahártya olyankor azt sem tudja, melyik támadást hogy hárítsa el :slightly_smiling_face: két hét cigimentes állapot is kellhet, hogy már nem kaparjon :slightly_smiling_face:

6 kedvelés

November eleje óta vapelek. Az első két hétben még befigyelt mellé egy-egy szál cigi. Most obskurus kell, hogy legyek: azóta is befigyelt alkalmi egéstermék, viszont annak csak a töredékrésze volt dohány (<20%). :slight_smile:

Se ezzel, se az alkohollal semmilyen korrelációt nem véltem felfedezni. Ezért is volt furcsa, hogy míg pld. a barackos Pulp pg heavy liquidet 3-4 nap alatt elpusztítottam, a liquideo framboyz gyakorlatilag fele-harmad akkora fogyasztásnál olyan tüneteket produkáltat, amit soha nem tapasztaltam még.

5 kedvelés

Másfél éve kb hogy analóg nulla és csak elektromos. Sajnos manóval kezdtem, utána pod és nicsó, majd elkezdtem keverni és nem jöttek az ízek, aztán barjuice longfillek adták azt az ízt amit a manók tudták, de voltak ízek, főleg a dohányosok amik szétbaszták a torkom nem tudtam szívni pedig nagyon finomak…. Telt múlt az idő lett modom lett újjáépíthetős kazánom, rengeteget voltam megbetegedve( felsőlégúti) szinte egyfolytában… pár hónapja viszont mindent kettévágtak… nem vagyok beteg, nem irritálnak ízek, sőtt van íze a házilag kevert élnek is. Ennyi ideig tisztultam volna? Nem tudom! De te sem add fel!

9 kedvelés

Nem egyforma mindenkinél, az is biztos :slightly_smiling_face:

7 kedvelés

Köszönöm a biztatást! Abszolút nem opció a visszaszokás számomra. Viszont jelenleg sok választásom nincs. Pld. a Pulp karamelltől rendesen tízszeresére sűrűsödött mindenféle váladékom (sárga, véres), emiatt abbahagytam, majd egy 2-3 nap múlva teljesen elmúlt más liquiddel. Most abban a tudatban, hogy az édes, krémes dolgokat kellene kerüljem, naivan a torokkaparás után még 1-2 napig szívtam a málnásat. Remélhetőleg 1-2 napon belül helyreáll ez is, azért kétségkívül frusztráló, hogy olyan szintű irritációt okoz 300 slukk 3 nap alatt ebből, amit sok év láncdohányzás során meg sem közelítettem.

6 kedvelés

Pedig türelem kérdése lesz az egész :wink: mellesleg a tömény karamellek képesek hasonló hatást kiváltani később is, ez szerintem az aromaviláguk miatt van.

4 kedvelés

Én türelmes embernek tartom magam, de azt nem nagyon tűröm, hogy rozsdás fémkefeként égeti szét valami a torkom… általam ismeretlen ok okozati összefüggések mentén… megnézzük, mit tudnak a diy kevert löttyök.

3 kedvelés

Nem zártam ki, hogy az adott leves, amivel próbálkozol, amúgy is problémás. Kiderül, ha más fajtákkal is próbálkozol. :+1: Miért kaparjat, csíphet egy leves? Kutya rossz aromázás (rendkívül ritka, ami annyira rossz), durván eltúlzott nikotin (szinte kizárnám), romlott vagy hibás alap (van esélye), gyulladt nyálkahártya (napokig gyógyul, sok folyadék, és only vape, no cigi).

3 kedvelés

Most, hogy nézem, ezt írja a címkén: tartalmaz (E)-1-(2,6,6-trimethyl-1,3 cyclohexadien-1-yl)-2-buten-1. Kiválthat allergiás reakciót… nem klasszikus allergiás reakció lenne, de letezik, hogy az előzőleg irritáló karamellben is volt ebből a vegyületből?

3 kedvelés

Ki nem zárhatjuk. Annak az esélye nem túl nagy, hogy 2 gyártó 2 különböző ízű kevese ugyanazt váltsa ki :roll_eyes::thinking:hacsak nem gyulladásos folyamat van a háttérben, vagy kezdődő megfázás, egyéb tüdőirritáció (galvánüzemes kollégáim…) ilyesmi.

2 kedvelés

Nem ugyanazt váltja ki, váltotta ki, viszont hasonló mértékű irritációt, más helyen. Az AI szerint nagy az esély arra, hogy mindkét liquid ezeket az alfa és béta ionon-okat tartalmazta, és ezért okoztak gondot…:face_with_spiral_eyes::flushed_face:

2 kedvelés