Másnál volt ilyen jellegű irritáció?

Na, én pl ezért SE élek aromákon

4 kedvelés

Komoly beteg még csak a Solubtól voltam… :joy:

5 kedvelés

Porallergia nálam is jelen van. Tünetek: torokviszketés, orrfolyás, tüsszögés ezerrel.

Egy ideig tökjól elvoltam az 50/50 vg/pg liquiddel. Aztán nem tudom, lehet telítődött a szervezetem, egyszercsak elkezdtem tüsszögni szívás után.

Ekkor váltottam 100vg-re, abba pg-vitamin meg pg-s aroma. 90/10-85/15 vg/pg-re jön ki. Így nem okoz problémát. Persze hozzátartozik a tankom mesh dl, nem okoz neki gondot.

Ezen kívül a hűsítő nélküli liquidek szárítjak nagyon a torkom, és pár perces vape-elés után mintha vattát nyeltem volna.

Azóta szinte kizárólag hűsítős gyümis liquideket szívok.

Fontos tudni, hogy a hűsítő nem feltétlen menthol. A mentholnak számomra egy fura rossz mellékíze van. A&L Fresh adalékot teszek a nem hűsítős liquidekbe, így számomra teljesen jó.

5 kedvelés

Nekem nagyon időszakos az allergiám, van hogy nyáron virágzás alatt 2 nap gyógyszer elég, volt hogy egész nyáron szenvedtem miatta. Amióta vapelek, sokkal kevésbé van jelen a reggeli orrfolyás, nem tüsszögök, egyet kettőt sem.

Az a gyanúm, ha en bloc pg irritáció lenne, akkor nem bizonyos likvideknél fordulna elő, főleg nem ilyen intenzitással. A karamell, és most a málna esetén is nagyon hasonló volt a forgatókönyv: első nap kb semmi, másnap reggel nem a legjobb, de semmi feltűnő. 48 óra vapelés után pedig bamm, harmadnap reggel meg kell győződnöm, hogy nem vagyok beteg. A karamell inkább az orr-torok metszésponton irritált és kapart szét, a málna a torkomon, hangomon érződik jobban. Nagyon hasonló tompult íze volt később mindkettőnek, mintha az íz helyett a kaparás maradna csak.

Eleinte a pgre, valamint a túl magas W-ra gyanakodtam, de mindkettő esetében holtmindegy volt, hogy meddig viszem lejjebb (15-12w) mindenhogy szar volt.

És ezekből nagyon kevés is “elég volt”, míg pld. A dinnyés v. a barackos Pulpot simán szívogattam, a karamelles egy-két nap alatt totálkárra vitt, már azt hittem arcüreggyulladásom van.

Egyedül a damascenone-t, az előzőleg említett aromakomponenst tudom beazonosítani, mint ami biztosan jelen van mindkettőben (Liquideo Framboyz hátulján írta). Simán lehet, hogy valami olyanra vagyok érzékeny, amit nem is jelöl egyik likvid sem. Viszont némi kutakodás után azt találtam, hogy a bogyós gyümölcsöknél, karamellnél, tejes, desszert, vanília, italaromáknál a leggyakoribb. Egyelőre megpróbálom ezeket mellőzni, nem nagyon gyorsan váltani az ízeket. Az mindenképp gyanús, hogy aznap nem reagálok rá, mindig másnap reggel csap arcon.

3 kedvelés

Én ennyire nem mélyültem el a kémiájában, de az tök jó, hogy így ki tudtad bogozni.

Ezek amúgy aromák vagy short/longfillek? Lehet az is számít. Kitudja egy shortfillbe mit kutyulnak, hogy ízesebb legyen.

szerk.: bocsi, végigolvastam a topicot, megkaptam a választ. Én is javaslom a házi készítésű liquideket. Zsolt aromamentes “technikája” is sokmindent ki tud zárni, pl ha működik, és nem jön elő újra a problémád, akkor szinte biztos hogy azokban a liquidekben volt vmi a szervezetednek nem tetsző.

Az íze nem valami jó, de nem is vészes, élhető, és az analóg ciginél szvsz sokkal jobb alternatíva.

Esetleg megemlítheted merre mozogsz, elég nagy a bagázs, lehet ki tud valaki segíteni valamivel :slight_smile:

Ja és igen, még egy tanács, barátkozás az RTA-k világával. Egy doboz porlasztó áráért megvagy fél évnyi huzallal és vattával. De nem is feltétlen az ár miatt, hanem hogy ne legyen a “honnan szerezzek most hirtelen porlasztót mert kell”.

6 kedvelés

Én ilyenről nem tudok beszámolni én néha csuklani szoktam, elvileg nikotin vagy talán még PG okozhatja bár nem napi/heti rendszerességgel de elő szokott fordulni (mutertól örököltem, hogy ““szeretek”” csuklani, a száraz kajától is de nála pl. a hideg bubis ital is kihozza :laughing: )

4 kedvelés

Én legutóbb a Tubi60-tol … De biztos a Solub is nagyot üt :joy:

5 kedvelés

Tegnap pályára raktam, DC pisztáciát fog keverni, vesz PG-VG-t flórától, meg boostert is szerez be, és bízunk benne, hogy azzal nem lesz problemo.

A jelenlegi Innokin Kroma-Z szettje teljesen jó, kísérletezni. Aztán majd úgy is megbolondítjuk RTA vonalon a későbbiekben. Egyelőre a fennálló probléma szűnjön meg. :wink:

8 kedvelés

Szuper :slight_smile:

De szerintem a Don Carlo mellé kellene egy gyümis is, elvégre eddig az ment. Ha a málna tuti volt, én az A&L Shinobi Green-t próbálnám. (Bár szerintem a Sweet finomabb, de így kikerülhet a képletből az édesítő)

2 kedvelés

Gondolom rendel majd gyümiset is. Tiszta, egyszerű, hűsítés, és édesítésmentes ízeket javasoltam neki gyümi vonalon. Málnát tuti nem fog, az volt az egyik, amitől előjöttek a tünetek.

2 kedvelés