Korábbi aroma-érzékenységről szóló posztom (és elméletem) megdőlt. Bizonyos likvideknél jellemző irritáció helyett bizonyos időközönként beköszönő irritáció érhető tetten. (tldr: azt hittem, bizonyos aromák gázosak, de kiderült, nem, en bloc a gőzölés az)
Hetek óta ugyanazt a likvidet szívom, és láss csodát, pont olyan szarul érzem magam mint néhány hónappal ezelőtt. Két nappal korábban olyan szinten be volt durranva az orrom nyálkahártyája (jó mélyen), hogy azt hittem, nagyon beteg vagyok/leszek. Hát nem lettem, de egy éjjel gyakorlatilag aludni is alig bírtam. Nem kaptam levegőt, reggelre tömény, sárgásra sűrűsödött véres orrváladék várt, eszméletlen horkolásomról regélt egész reggel a lakótársam. Napközben alig tudtam kifújni a váladékot, az orrom totálisan be volt dugulva. (Gyakran reflexből azon fújtam ki a gőzt, ezt persze ezentúl igyekszem mellőzni.) Vettem hiarulonos, valamint egyszerű izotóniás sóoldatos orrsprayt, ezek nagyon hasznosnak bizonyultak, 3 fújás és egy éjszaka alatt elkezdett tisztulni az orrom, tök jól aludtam, viszont 2-3 napja ismét kb. 50 slukk az, amit kényelmesen el tudok szívni, miközben borzasztóan kívánom a nikotint. (eddigi átlag: napi 150-300) Mi tudnék tenni? 100% VG likvid? Hidratálok, napi 3-4 liter vizet simán megiszom, viszont 3 kávé is lecsúszik átlagban. Hideg idő, száraz levegő, fűtés? Igyekszem párologtatni a szobában, hosszú, párás zuhanyokat beiktatni, de ez tarthatatlan, ha havonta-kéthavonta előjön néhány napra, és azt érzem, hogy bedurran az egész orrom…
Innokin kroma Z-t használok, 0.8 coil, mtl, 6-8mg nikotin, 50-50 (15.5-16.5w) v 60pg/40vg likvid (14.5w).