Ne haragudjatok, de a végén a fűtőszálat nem tudja elkerülni a liquid, az pedig fém, ha jól tudom… Plusz ott a tank, ami szintén fém.
Elnézést kérek, én vagyok az , aki fémbögréből issza a teát.
Fontos a keverés közbeni melegités?
Simán, szobahőmérsékleten, fűtőlap nélkül kevésbé hatásos?
Így van. 40 fokra hevítve érhető el a legjobb keveredés, állítólag. Én az István videóit néztem meg, mielőtt vettem volna gépet, és abban az mondja, hogy a sebességet, és a hőfokot is kikísérletezte, hogy mi az ideális.
A homogenizációt a hő segíti elő. Fűtőlap nélkül is lehet keverni, csak kb 3x annyi ideig kell mint fűtőlappal.
Sziasztok! Zoli jól mondja kell a hő! Annak idején már “Harry” is fűtőlappal készítette a keverőgépet! Régebben magasabb hőfokon készítették, de a tapasztalat azt mutatja 36-40fok között a legjobb. Nem tesz jót a nikotinnak a magasabb hőmérséklet! Sokan a radiátorra teszik 24órára!
Sziasztok.
Megtetszett a keverő gép, ezért tegnap este építettem egyet, viszont keverőbabám az nincs.Kipróbáltam úgy, hogy egy darab csavart dobtam bele a teszt folyadékba és keveri úgy is, csak ugye a csavar az hozzá ér az edény aljához.Lehet ebből probléma, hogy belekoptat a folyadékba minimális üveget vagy műanyagot a súrlódás miatt?
Ez komoly? És hogy csináltad, mi kell hozzá? :o
Szia @anon10070209
Én úgy gondolom, sajnos mindkettőre meg van az esély. A csavar ha nem saválló, vagy rozsdamentes akkor úgy gondolom kioldodhat belőle egy idő után valami. Illetve, ha karcolja az üveget akkor szemcsék is kerülhetnek a liquidbe.
Egy pc ventilátor, 12v adapter, 2db mágnes, plexi üveg, pár db csavar. Kb. ennyi és akkor már van egy csúnya keverőgéped . Ezt az egészet érdemes beleépíteni egy villanyszerelős kötődobozba és akkor néz is ki valahogy. Persze lehet rá tenni potmétert, kijelzőt is de nekem így is jó . A táp az 350mA körül legyen és akkor nem fogja túl gyorsan pörgetni a ventit.
Hát köszönöm
De ezek közül kb semmink nincs itthon.
Talán a régi pc ventije, és ennyi.
Szóval ma sem épitünk, és asszem a rendelés reálisabb nálam
Viszont azon gondolkodtam, hogy alig alig van olyan aroma ami izlene. Talán 10-ből 1 ha bejön.
Az snv pedig szinte az összes.
Ahhoz meg felesleges lenne a gép.
Mindenesetre köszönöm a válaszodat es a linket is.
Sziasztok. Rengeteg olvasás után. Én is beadtam a derekamat. Vásároltam keverőgépet. Igaz , nem új, nem Vida féle. Épített ez is Gunner János építette. Eddig beért liquidet kevertem át. 12 óra keverés után, azt kell mondanom megérte megvennem a gépet. Újra érzem azokat az ízeket amiért, ezt az aromát megszerettem. Akinek van lehetősége szerezzen be gépet. Megéri, és ezt én mondom, aki idegenkedett tőle.
Sziasztok hát nekem kész lett a kis masinám Edigi tapasztalatom,csak pozítív , nekem olyan ízek is elöjöttek amit idáig nem vettem észre gyümölcsös levest 24 orán keresztül kevertem,lágy selymes lett a végeredmény ,dohány 48 órát szintén …egyszóval aki teheti invesztájon be egyre nem fogja megbánni
Szia. Ennek nagyon örülök. Némely dohányosnak a 72 óra sem árt.
Szervusztok !
Nekem van egy csomagom ami március hatodika óta a kicserélőben vesztegel !
Bevállt?
Túl sokmindent nem tudok mondani , ma vettem át a postán. Kipróbáltam, működik, de ennyi egyelőre .