Sziasztok! Abban kérnék segítséget, hogy 220ml 50pg-50vg 20ml aromával hány ml nikotint tehetek, hogy egy jó közepesen erős legyen a cucc? Köszönöm
Hát ez egy erősen setup és ízlés függő dolog. Mondjuk nekem a közepesen erős az mondjuk 10mg, de ennek nem ez a menete. Először meghatározod az erősséget, összekutyulod a pgt a vgt és a nikotint, így egy nikotinos alapot fogsz kapni. Majd utána adod ehhez hozzá az aromát a megfelelő százalékban. Használd a keverdét.
Például ha 100 ml nullás alaphoz hozzáadsz 100 ml 20mg-os boostert, akkor kapni fogsz 200 ml 10mg-os levest. Ha az a 100ml már ízesítve van 100ml-re és hozzá raksz még 100 ml, akkor nagyon fel fogod hígitani az ízt.
Javaslom, hogy kis mennyiségekkel kisérletezd ki a neked megfelelő nikotion és aroma százalékot és csak utána essél neki 100-as nagyságrendekben keverni. Kezdésnek 10-20 miliket keverj csak be, amíg nincs meg a tuti.
10 milit egy kevésbé jó keveréből is gyorsan el lehet pöffenteni, 200ml szar levesnek már a felénél utálni fogod az egészet…
Köszönöm válaszod! Azt tudd totál kezdő vagyok! Nos a liquid az szett ben jön 2x110ml 2x10ml aromával… Én ezt egyből úgy ahogy van egybe keverem. A nikotint csak dohányboltból tudom 10ml formában venni. Jól gondolom ha 220ml leves kap 10ml nikotint 5%os lesz? Kb 15ml szándékozom beletenni szerinted mehet? (erős dohányos voltam) 3hete elf bar t használok… Most jön egy pod, mert elf drága
Várdai István üzent innen Vaperina <noreply@vaperina.cc> ezt írta (időpont: 2022. jún. 7., K 18:16):
Ezt nézted már? Ajánlom, hasznos.
https://diy.vaperina.cc/alap-keverde/
220ml-hez ha hozzárakod az aromát 240ml lesz, ha erős dohányos voltál szerintem egy 9mg alapból kelleni fog. Az közel 200ml booster, ha 20mg-osról beszélünk…mert azt nem írtad milyen nikotinról van szó. És akkor lesz összesen 440ml kész levesed, aminek jó eséllyel 0 íze lesz.
Dohányboltot meg el kell felejteni, az internet lesz az új otthonod.
20mg-os booster
Szóval szerezzél be boostert, a meglévő alapodból és boosterből csinálj a keverde segítségével 20 ml 9 mg-os alapot, ahhoz keverj 10% aromát és azt próbáld ki első körben. Aztán gyere vissza és meséld el milyen lett. Az aromát általában az összes mennyiséghez adják meg a gyártók, szóval tudni kéne a pontos típusát, meg a nikotinét is.
Sőt, első körben még ne keverj semmit semmivel, lássuk mid van.
Még baromi nehéz e téma agyamnakszóval 10ml/18mgnikotinos liquid et tudok beszerezni vivo t az alap szett az 110ml pg +110ml vg +2x10ml aroma… Ezt a levest mennyi ml nikotinnal kell kevernem, hogy egy kb 3mg os ciginek feleljen meg?
Várdai István üzent innen Vaperina <noreply@vaperina.cc> ezt írta (időpont: 2022. jún. 7., K 19:17):
@Ispy utolsó linkjét nézd meg kérlek az a nikotin jóval olcsóbb
Egy 10 ml (20mg nick) tegyél 25ml pg és 25 ml vg 0as alapot, így kapsz 60 ml 3,33 mg nikeset
Nehéz ezt így megfeleltetni egymásnak, mert az ecigi az nem dohányzás, másképpen hat, nagy a szórás kinek mi a megfelelő. Ezeket a dohányboltos szarokat meg felejtsed el. Vegyél 250 nullás alapot, 20 darab 20mg-os nikotin boostert, valami aromát kezdésnek és kész is vagy.
Alap
Nikotin booster
Aromák
3mg az nálam a hegyi levegő kategória, de még a 6-os is.
Nekem is, most bealltam erre a 10-es hibridre, de még így is… Na tudod
Hát néha én is vágyom a karcosabbra, de nincs pofám 4 év után fejjebb menni, így is 6-tal kezdtem.
Nem tudom milyen erős az elf bar, de ha tényleg erős dohányos voltál akkor 18mg/ml-es liquid-del kezdenék mtl-ben szívva…aztán idővel lépésenként csökkentheted is. (akár 3-5mg/ml-ig is, ahogy én) Itt egy keverősegéd program (angolul)…én ezt használom LINK
8 bejegyzést új témára osztott fel: Mi a különbség a különböző ellenállású porlasztók között?