Kezdőként teszem fel a kérdésem, mert még nem igazán kevergettem, lötyiket. Van egy Coolfire Z80 készülék Zenith II tankkal 0.8 ohmos, ezt a készüléket anyukámnak vettem, mivel ő dohányzott sokat anno (napi 6-8 szál volt az adagja). Szóval szeretnék neki egy durván 4-5 mg/ml nikotintartalmú fasza kis dohány ízű folyadékot keverni, vagy vásárolni. Kérdéseim hogy ha pl. veszek egy 50-50 alaplevet és mondjuk 200ml kész ízesített lötyit akarok belőle csinálni, akkor mennyi aromára van szükség egy 200 ml-es kiszerelés elkészítéséhez? Továbbá ahogy néztem legtöbb helyen 10ml-es nikotin booster kapható (külföldi webshopokba) és ebből kéne bele mondjuk 4 mg nikotintartalmú 200ml folyadékhoz 5x10 ml 20mg/ml nikotintartalmú booster. Kérdésem hogy ha esetleg kész aromás lötyit vennék mégis és nem kevergetek itthon, akkor az a fél deci mennyiségű nikbooster nem veszi el az aroma ízét? Tehát túlhigítja a folyadékot.
Anno jártunk úgy hogy anyukám vett a dohányboltba (míg kapható volt) vaniliás nikotinos lötyit ami annyira aromás volt hogy folyton beégett a fűtőszálba az eleőző e-cigijén amin egy Dwarv MTL tank volt.
Szóval elsősorban szeretnék keverni neki csak a keverési arányok érdekelnének hogy adott mennyiségű alaplébe mennyi aromát érdemes rakni ha még niksó is kerül bele. Ami nagyon fontos hogy ne legyen annyira aromás hogy a fűtőszálba égjen. Mit tudtok javasolni? nekem ezek a keverési kalkulátorok kicsit nehezen értelmezhetőek amiket a neten találok.
Szia. Keverésnél a nikre tekints nyugodtan úgy, mintha sima alaplé lenne, persze az aromát ne telibe azzal öntsd fel. Minden aromának van egy ajánlott keverési %-a, amit a gyártó határoz meg. Persze, ez nem szentírás, mert mindenkinek más-más jön be. Ha van konkrét aroma, küld el nyugodtan, biztosan segíteni fog valaki valami javaslattal.
Aromàt nem tudok ajánlani , kalkulátorból én a “DIY E-Liquid Calculator”-t használom , szerintem az a legátláthatóbb. Megadod mennyit szeretnél , milyen Pg/Vg aránnyal, milyen erős nic-re , mennyi aromával és dobja miből mennyit önts.
Szia! Konkrét aromát még nem találtam, mert még tanácskozom anyámmal hogy mire vágyna, de gyümölcsös van most, így inkább tobacco vagy USA Mix vagy hasonló dohány ízre vágyna inkább. Néztem a aromes-et-liquides weboldalt és a Lepetitvapoteur weboldalt, mert ezeket ajánlották nekem rendelésre. Aromát egyiken sem látok, csak kész, ízesített lötyiket. Aromákat honnan érdemes beszerezni? Nikso-t meg alaplevet azt találtam már ezeken az oldalakon. Igazából még azt sem döntöttem el hogy mixeljek e neki, vagy vegyek készen és menjen bele a nikso. Alapvetően a 100 ml-es Drifter Bar Juice MAD BLUE ízesítésű 50/50-es lötyit már 4 hónapja használja és még mindig van benne 50 ml. Szóval abszolút alkalmi használatra használja az e-cigit. Ezért sem látom értelmét ilyen fél literes vagy több alaplevet beszerezni, hanem inkább lehet két darab 200 ml-es készre kevert folyadékot veszek és megy bele a niksó. Apropó nikotinsó, ha jól értem pl. 200 ml folyadékba ha azt akarom hogy legyen 3mg/ml nikotintartalom, akkor a 20mg/ml boosterből 3x10 ml-et kell bele kevernem?