Nekem egy felnőtt méretű Dvarw klón, vagy egy eredeti Dvarw 16 kellene. Ugyanis nem sikerült még megfejteni a Dvarw 16 klón titkát. Mert egyedül annak vannak olyan ízei, amilyeneket szeretnék. A Siren2 amióta 2 mm-es microcoilokat gyártok a tankjaimba, az is felzárkózott szorosan a Dvarw mögé. A By-ka v8 sajnos ízre még mindig nem olyan, csak hasonlít. A csupa kerek, egylyukú AFC-k - re gyanakodtam. Sikerült tegnap legyártanom egy ovális AFC toldalékot csőszegecsből. Sokkal töményebb ízek, de még mindig nem olyan, ízre, mint a Dvarw 16. Lehet, hogy soha, semelyik nem is lesz olyan, ami nagyobb testű. De még a CE4 is sokkal rosszabb ízű, pedig az kisebb. Amíg a titok nyitja meg nem oldódik, dohányos ízű lötyit egyedül a Dvarw 16 -ból szívok. Pár évem van még, amíg leamortizálom.
Aluminiumból csináltál afc toldatott a byka-ba?
Nem aluból, sárgarézből. Nyitok neki új témát, képekkel illusztrálva. Valószínűleg a fogóval nyomorgatott csőszegecs nem volt elég precíz, ezért ma még dolgoztam rajta. Úgy néz ki, jobb lett. A vattázásra is jobban odafigyeltem. A tegnapi kicsit kemény volt benne. E miatt nem kapott elég levet, illetve a távolság az AFC-től se volt jó neki.
És azon gondolkodtál miért ss az afc szerintem a réz se való oda.
hamár szükited PTE csövet ajánlom bár ez a tank elég jól szükithető az afc-kel és az afc gyürűvel.
Az mi ? Nem igazán szűkíteni akarom, hanem azt, hogy több íze legyen. Minden afc 1 lyukú. milyen coil kell hozzá? Olyan, aminek szélte- hossza egyforma?
Ptfe-cső hő álló de látom nem arra van szükséged.
Szervusz Ferenc ! Szervusztok !
A sárgarezet nem javaslom sőt a vöröset sem , mivel a réz liquid hatására oxidálódik, és tudjuk a rézoxiklorid mire való ! Nem a tüdőbe az biztos !
A Siren2 tank teljes belseje abból van. Ezt leírtam már mindenkinek, de senki nem reagált rá. Csak egyedül a By-ka tank bolhaürüléknyi kis toldaléka izgatta fel mindenki fantáziáját. Pedig ahhoz van több afc. Még visszatehetem bele a gyárit is, és ha lesz kedvem, alkotok bele valamit. De azt nem tudtam még elképzelni, hogy milyen tekerést készítsek, ami a kerek lyuk felett ad annyi ízt, mint a másikban a 2 lyukú. A Siren2 viszont tényleg aggasztó. A törékenysége a spiáteré. A színe a sárgarézé. Jól forrasztható, tehát réz több, mint valószínű, van benne. 3 év használat után rúgja le magáról a nikkelezést az afc tájékán. A letört huzalbefogó szintén réz csokiszorítóval lett pótolva. Ráadásul ez az alkatrész házilag nem legyártható, mert az 510 közepe, a levegőző csöve, az afc, és a huzalbefogatás egyetlen egy darabból lett kiöntve, valószínűleg a bonyolultsága miatt ilyen spiáterszerű réz ötvözetből. Ebben nem tudtok segíteni? A By-kát max. visszaalakítom eredetivé. Egyelőre mind a kettőt lekentem kályhaezüsttel. Még nem jutottam el az első vattacseréig sem. @Szabolcs_Sebestyen azt írta: próbáljam meg be galvanizáltatni. Régen volt a közelben, de a rendszerváltás óta nem tudom, hová költöztek? Ráadásul ilyen bolha méretű alkatrészt nem tudom, vállalnának -e? Vagy a méreteihez képest horror áron? Kerékpár és autók nikkelezett dolgait látva, hogy azon előbb átüt a rozsda, mint a festésen, én a nikkelezésben nem bízom meg. Kályhaezüstre rá van írva: 700 C fokig hőálló. Kérdés, hogy tartós-e illetve egybefüggő bevonatot ad, vagy mikrorepedésekkel van tele?
Ilyen. A középső rész valami nagyon silány anyagból készült. Bár sok keresgélés után arra jutottam, hogy a Digiflavor maga is kínai. Hogy aztán klón-e vagy sem? Viszont a két huzaltartó bak anyaga nem azonos. A negatív pólus, a ház kemény. Azon van a sűrű menet, valószínúleg rozsdamentes acél. A középső részen a bronz és spiáter tulajdonságai keverednek, ahogy azelőtt már leírtam. Fix afc és a mindenség is egyben.
Olvastam amit írtál…ezt a tankot nem ismerem és ezek után nem is fogom…De a 16os törpe az ízre( és úgyvettem észre neked a gőz is fontos) megfelel?
Mivel nincs sok tapasztalatom, idáig az a legtökéletesebb ízű tank, amit valaha a kezemben fogtam. A gőzmennyiségre vonatkotóan: A By-ka középső afc-je elég nekem. Azért szűkítettem be a legnagyobbat. Azt eddig úgyse használtam. Ha visszarakom a közepest, milyen alakú tekerést készítsek bele? Aminek a szélte- hossza azonos? (A kerek lyuk miatt.) Azon is gondolkodtam, mil volna, ha egy 1,5mm x 3 mm -es téglalap keresztmetszetű lapra tekernék, és azt állítva tenném bele az afc fölé?
A modod hány mm-es tankot tud fogadni?
A Siren pont jó rá, akkor 22 mm-es. A 24-es lelóg, de rámegy. leejtéskor viszont jól jött, ha nem lógott le a tank, a Teslacigs Poker állítólag víz és ütésálló. Az USB-n keresztül biztos, hogy be tud ázni, de a könnyezős tankok még nem áztatták be. Valószínűleg mindenhol máshol jól zár.
én 2 vagy 2.5 magon használom a bykat attól függ milyen kedvem van…
engedd el.
Van egy kukába való tankom 3 tartalék üvegpalásttal. Egy másiknak meg az íze nem az igazi, mert csak kerek afc-k vannak hozzá. Most melyiket selejtezzem le? Ugyanoda jutok, ott leszek, ahol mielőtt ezeket vettem. Egyedül csak a Dvarw 16 klón marad.
Akkor a helyzet reménytelen? De akkor minek írogat, aki segíteni nem tud?
Ezt már többször leírtuk Ferencnek hatástalan…értem én ,hogy nincs pénz de na…