Angolban jársz?
Mit tudom én, odáig még nem jutottam.
Most azt tervezem, hogy lemérek mindenből 1ml, aztán osztok, szorzok.
Vettem már ennél sokkal többért is haszontalan dolgot…
És miért jobb a kiló mint a liter?
Sehogy. Nem tudom mennyire pontosak ezek a mérlegek, csak ezért kérdeztem . Grammonkent mér, nem szoktam századra pontosan mericskelni. Felejtsétek el a kérdést!
Azt tudom, hogy egy kiló glicerin körülbelül 7 deci. Mert a cukrászdiszkontban kilóra adják, és az nincs egy liter. De a PG fajsúlya sem egyezik a vízével. Ha súlyra mérsz, újra kell gondolni mindent. S beszorozni annak a fajsúlyával.Szerintem mindenből mérj ki egy decit, és utána tudni fogod.
Már mindenki is tudja, hogy hatalmas a fájdalomküszöböd! De azért szereted nem?
Matekot tudom a miértre vagyok kiváncsi…
Szarabb nem lehet, mint a tiszta vg-t felszívni fecsivel…
https://vaperina.cc/t/rendeles-jo-otlet/19661/14?u=gumikacsa
Innen indult… Nincs fecskendő, mérőedény, semmi mosogatnivaló, csöpögés, maszatolás.
Ha lemérek egy ml-t egy ilyen pontosságú mérleggel, akkor nem számit a fajsúly. Ha 1 ml x, akkor 5 ml 5x. Ebből indulok ki.
Köszönöm el olvasom…
A vg-t nem szoktam felszívni, hanem kiveszem a belsejét, feltöltöm amíg kell és megy a flakonba. Mint egy mérőpohár, csak azom nincs.
Az oké ha mindig ugyanazt ugyanúgy kevered, de ha az egyiket 3% aromából 30 ml-es üvegbe, a másikat meg 120-as csabiba 20%-ban akkor honnan tudjam mit meddig kell tölteni? Nekem külön van a nik a pg és a vg, fecsi nélkül olyan, mint érzésre főzni: hasonló lesz, de mindig más.
Úgy, úgy. De az 1ml pg, az cc.1.05g , számold 1-nek, bőven belefér hibahatárba. Nic,aroma ugyanez. Vg 1.25-1.28 g/ccm.
Előre kiszámolom miből mennyi kell, ahogy a mérleghez is ki kell. És a fecskendőn van jelölés… De persze, kinek hogy a jobb…
Persze, aztán a végén aromában, pgben és vgben tocsogok én is meg a lakás is.
Ha ezzel gyorsabban, pontosabban és tisztábban megy, akkor egy próbát megér.
Persze! Nem is mondtam, hogy nem! Csak a vg fecskendobe felszivasra írtam.
Én is csak a aromát meg nic-et mérem. A VG-t felöntöm az üvegbe tele oszt kész. (Az 50% PG-vel már előre össze van rázva az egész.) én mindig telire keverem. Vannak 30 ml-es, fél decis és decis üvegjeim, flakonjaim, de csak mindig mindet színig.
Gyorsabb, egyszerűbb és tisztább
De mérleggel egyszer mérek az elején egy refernciát, felírom, utána meg ezt alkalmazom utána mindig, többet nem kell méregetni, csak elosztod a mennyiségeket az 1ml súllyával és beleöntöd a flakonba. És még a cseppentőket sem kell kivenni semmiből.