Köszönöm, ma is sokat tanultam
Nekem ami most nagyon szöget ütőt a fejembe hogy amikor nem voltam itthon egy hónapot volt egy csomó aroma amit úgy hagytam, és pont elvittem mind a két kulcsot . Szóval a vaper haverom nem tudta rázogatni őket se levegő . Haza jöttem és ugyan olyanok voltak . Szóval ha csak ál akkor nem történik semmi ? Csak mert még ilyen esetem nem volt …
Papírforma szerint az érési folyamatok akkor is dolgoznak a háttérben, ahhoz nem kell rázogatás és szellőztetés ( vannak akik nem is ajánlják a rázogatást, csak össze azután be a szekrénybe és az idő mindent IS megold ), szóval érdekes ez az eset.
Ezt én is hallottam már valakitől. És így lesz az 5 napos érésből 3 hét.
Ez az mert én is igy tudtam biztos sztrájkoltak mert utána meg nagyon hamar beértek
Ami a razogarást illeti, én nm kell razogassam. A kamionban egész nap razodik. Sztem ennél jobb érlelést nm kell csinálnom.
A tea is hamarabb kész van, ha elkeverem benne a cukrot…(és bizony ha nem mozgatom át, a kristálycukor egy része leül az aljára, mit sem sejtve arról, hogy illene beoldódnia ) gondolom a mozgás, és a hő, a kioldódás minél gyorsabb és tökéletesebb végbemeneteléhez elengedgetetlenek.
Aztán persze aromája is válogatja, melyik összetevő oldódik gyorsabban…
És az alap. Minél PG-sebb, annál jobban érik a motyó.
Én inkább rázom, ha rám jön, ha kell, buborékosra köpülöm.
@Robertino_daf ok, úgy faxa sajna ide nem fér be egy nyerges…
(Ultrahangos mosóban nem tudom, milyen gyorsan diszpergálódna egy komplex aroma levessé… ez most pattant ki a fejemből. Ok, meleg van… Sajna nincs mosóm)
Zoli ne gondolkozz ilyeneken ,mindent arra találtak ki amire.
Ha kell a keverőgép rendelj egyet,mi bajod lehet ha azt is kipróbálod ? Azzal 48 óra és szívható a leves
Ok, bár szerintem nem biztos hogy marhaság (mármint az UH-val rázatás) ha a homogenitás a cél.
Ha olyan DL-es lennék, aki egy ízből kever be 300-1000 ml-t, még a habverős konyhagépet is bevetném
Kis agyalással még nem csinálunk kárt
A kev.gép lényege 40 fokon melegít max úgy van beállítva ,és lassú keveréssel éred el azt hogy ne pörgesd szét az aromát
Amúgy én is szoktam rázni, amikor éppen eszembe jut ( ezért is kopaszodom… ), de túlzásba nem szoktam vinni, mivel állandóan elfelejtem.
En egyszer kaptam ilyen keverő gépben kevert motyot, de őszintén, nm nagyon voltam el ragadtatva tőle… Amúgy ez szubjektív. Félreértés ne essék…
Nekem bevált ,a többi meg …
Az ujjunk sem egyforma mindenkinek egyéni mi jön be .
Ha jó,jó,ha nem akkor nem használjuk ilyen egyszerű mint az aromáknál
Én pl. ezt vágom. Egy kész liquidnél elvileg a tökéletes homogenitás az elméleti cél, azaz minél jobban szétoszlatni az aroma részecskéit.
Ez egy ideális eset. Egy liquidet nem hiszem, hogy szét lehet rázni, hacsak nem rázom annyira, hogy felhevül de akkor már nem csak kopasz leszek, hanem Popeye
Más lapra tartozik, hogy esetleg a végeredmény másabb ízű, ízarányú, vagyis nem olyan finom, mint egy lassan érő, tökéletlenebb, hosszú módszerrel. Esetleg simábbra keveredik, mint ahogyan azt a gyári mixer megálmodta, vagy lepróbálta.
Tökéletlen érésnél van szerintem az a hatás (én is észleltem komplex desszertnél), hogy egyes slukkoknak más íze van. Hol jön édesség, hol kevésbé. Vagy csoki, vagy fűszer. Szerintem a liquid olyankor, bár szemre jó, még tartalmaz nagyobb “csomókat”, vagy hogyan is fogalmazzak…
Félig meddig értem. Nekem finomabb és ennyi a lényege addig nem tudod összehasonlítani míg otthon nem próbálod ki a keverőgéppel kevert cuccodat a kézi keveréseddel .
Vagy egyéb módszerekkel szét nem köpülöm. Így van Amúgy logikusan finomabbnak kell lennie a szuperhomogén levesnek. Csak ne sérüljön közben a nic-tartalom.
Az utolsó órában teszem bele
Bölcs gondolat. Nekem kész alapom van, tehát vigyáznom kell rája hogy ne szellőztessem vagy süssem ki a th-t meg a nicet.
Olaszokkal jól alakul a barátkozás. A mod olyan amilyennek gondoltam, rendben van. A KF prime mellé küldtek egy 4.5-es bővítőt tévedésből vagy csak mert ilyen rendesek
Este próba lesz