Szed szét, fogj egy csipeszt és kicsit told összébb a tekercset, egyenlőre elég az is, ha csak az alját. Valószínűleg hozzáér a huzal a tankhoz. Ohm érték ugyanannyi? Ha zárlat van kb a felére csökken.
Nincs zárlat. Az ellenállás érték ugyanannyi. Most nem telertem bele hézagos tekerést…most sima összetolt…
Kicsit mehet az lejjebb kolléga. A V2 alapjáraton is TH-s!
Most csak 3as leves van benne, mi lesz ha teszek bele 16-ost?
Ahogy @Elek_Segits is írta. Ez még magas. Nekem egy szintben volt a tekercs alja és a deck alja.
Mivel 26ga-s huzal van benne, igy kb 0.10 ohm egy menet… ha 2-vel kevesebbet teszek bele, akkor az már nagyon nem mtl lesz. Kb 0.5–0.6 lesz .
A fém nem lesz sok, pont ezért lesz kissebb az ellenállás, de épp emiatt fog jól is működni. Ne aggódj. 6 menet SS nekem is 0.6 körül volt.
Így már jónak kell lennie.
Most már piríthatod, megrakásig!
Aztaaa. Na ez igen… és milyen jól adja az ízt is… van th is, de pont jó… @Vaperina_Kinga egy angyal vagy…
@Elek_Segits te is egy angyal vagy…
Köszönöm…
Naponta ezt csinálom. Rakok fel meg rakok le… közben gőzölök is…rendesen…
Hát ilyen ez a popszakma!
Mtl-ből “vendég” dl-ezőként mindíg törekedtem a coil ellenállásokat magasabb (0.4-0.6 Ohm) közelében tartani-tekerni azért is, hogy ne kelljen erőmüveket bevetni a meghajtásukhoz.
A THC Artemis 1,5 azonban kifogott rajtam. Bármit tekertem ebben a tartományban, (szálhuzal-clapton, ni-ss-k1, 24-28Ga, 3,0 és 3,5mm mag, alacsony teljesítményen íztelen, magason égett ízt produkált.
Sokadik próbálkozásomra végre tegnap meglett a kívánt élmény:
- ss 24ga 2,5mm mag, 8 menet, 0,25 Ohm, 40 Watt
Én is meglepődtem, ilyen alacsony (Ohm) és ilyen magas (Watt) tartományban még nem volt szerencsém gőzölni. Már egy napja hozza az elvártat, csak töltögetni kell a bugyrát. Most így hagyom, “Mert ami működik, azt nem bántom”.
Jani!Tudom nem komálod a dwarvot de próbálj rá erre a setup-ra RY4 szerű levessel.Én véletlen nyúltam a kanthal-oz,te meg úgyis azzal tekersz.Szóval kettes mag,bátran 10-11 menet fullra összenyomva.Nem baj ,hogy túlér a levegőn.Lehet vattafüggő is de nekem így adja az édes dohányt a törpe .Kb 1.75-1.85 ohm.
Köszi Attila!
Ma teszteltem újra de megpróbálom így is 2ml-ig egész jó volt…