Ki hogyan teker, hogyan vattáz? 😊

Akkor annak milyen íze volt?

Natúr, nagyon-nagyon picit édeskés, számomra jó és legfőképp megunhatatlan.
De csak a VG többletű ilyen (70vg/30pg)…az 50/50es már nem oké, pg többletű meg rohadt sz@r.

Gondolom, th nem volt sok, de gőzfröccs igen…

Kinga ez igaz lehet? Csak most olvastam, ugyanis eddig nem volt Berserkerem. De most is már kezdtem gondolkodni, hogy túl kellene adni rajta, mert nekem nem jön be az annyira szűk levegőzése miatt. Na ezt még kipróbálom. Bár nem igazán hiszem, hogy a By-kák és Dvarwok mellé fog nekem valaha is kelleni egy ilyen. A Galaxies-sel megküzdöttem, mert az nagyon háklis a vattára, de levegősebb, és főleg a hasas üveggel egész napos adagot vihetek benne, bár a japán vatta immár másodszorra megtréfált, de gondoltam, ha nyáron Keszthelyen egy egész hetet kibírtam vele, akkor nem a Galaxies a fő bűnös, hanem a japán muji. Dvarwban is rosszul sült el a japán vatta, pedig azokba tényleg szinte mindegy, mit teszek, égett ízt adott, megrázogattam, és elkanyarodott a lyukaktól, és megfolyt. Szóval harmadjára egyenlőre nem kockáztatok, de nálam egyelőre semmibe nem akart sikerülni a japán vatta. A Galaxiesben másnapra összeesett, nem töltötte ki a coilt, és megégett. Van, amelyik vatta másnapra bedagad, van, amelyik összemegy, ha megázik, sokszor nehezen boldogulok velük.

Persze, hogy igaz. Ezért írtam le. Csak gondolj bele… Tulajdonképpen levettem a szűkítőt a levegőzőről. Viszont így számomra már kissé TH-s volt, ezért teljesen leültettem a tekerést. Próbáld meg. Hátha neked is bejön. Pár wattal kért csak többet a több levegő.

Szerk.: Ami a vattát illeti. A muji szerintem túl sprőd, nehéz bánni vele. De, ha leveszed az alsó és felső réteget az valamelyest javít rajta. De figyelj, mert csak egy leheletnyi fedőrétegről van szó.

1 kedvelés

Na így már egész Dvarw -os íze lett a Berserkernek. Valóban, nem is hiányzik az a betét. Még a hangja is elviselhetőbb lett. Ízt sem vesztett szerintem. A külső tekerővel még mindig lehet hangolni a levegőzést. Viszont így gyorsabban fogy belőle a lé.

1 kedvelés

Milyen setupban szoktad használni ?

2es magon 6 menet SS.

Szerk. Az kimaradt, hogy Coil Master Pro Cotton szokott benne lenni, erre a vattára a Vapefly Cotton Cloud’s hasonlít a legjobban, csak ez ízben meg jobb is mint a Pro Cotton. Épphogy ült a vatta a vájatban. Ha sok a vatta dry hit lesz, ha kevés akkor folyik. Ezzel a tankkal kísérletezni kell. :slightly_smiling_face:

4 kedvelés

Itt arról a kis műanyag (az én klónom esetében) afc-ről van szó, ami a tekerés alatt van? Azt vetted ki?

Az biztos elég kisérletezős, ka1-t 28 ga használok hozzá 2,5 mag szintén 6 tekerés 0.8 ohm, japán vatta szépen ritkítva, legnagyobb levegő beömlővel 17-18 watt így 70/30- lötyi is szuperál benne kellemes ízzel , viszont ahogy olvasgattam itt, tuti hogy kifogok próbálni más tekeréseket is clapton vagy függőlegesen belerakva

1 kedvelés

Biztos az az 5menet, 0.8 Ohm nálad? Na, mert tekerde szerint csak 4menet az…és emiatt nem is teszteltem a kanthal D-t

Igen. Az eredetiben is műanyag van, csak a mininek van fémmel bevont. A méretek passzolnak.

4 kedvelés

Köszönöm…:blush:

Tettem én is egy próbát, így, az afc nélkül, ni80 26ga sima szálhuzal, 2.5 magon, 8 menet, 0.86 ohm, 17 wattra emeltem… valóban más így, viszont így nekem th-sabb sokkal…és jobban hozza az ízeket is. Viszont így sokkal levegősebb, mint eddig. :grin:

2 kedvelés

Egy napig úgy szívtam a Berserker minit betét nélkül. Ízre jó volt, de meguntam alatta a tócsát. Ugyanis, ha nincs benne AFC betét. az a furat a kazán legmélyebb pontja, ezért előbb -utóbb eláztatja a mododat. Azt sem értem, mitől maradt meg a jó íze, ha eddig azt állítottad, hogy a levegőző minél közelebb van a coilhoz, akkor ad jó ízt. Egyébként felvetődött bennem újra a By-ka V8-nak miért is nem volt eleinte íze? Nem a 2 lyuk miatt, hiszen most nálam a By-ka V7 a legjobb ízű, 1 lyukú AFC-vel, 6 menet SS szálhuzal, és az ohmmal nem foglalkoztam, 0,5 ohmra sikerült 2,5 átmérőn. A Berserker esete mutatja, hogy a levegőző magassága sem számít, de akkor mi? Esküszöm, a By-ka V8 nálam a mini Dvarw, és a Siren mellett is ízetlen volt tavaly. Esetleg rosszul, talán túl keményre vaztáztam? A Galaxies -nál is borzasztó sokáig tartott, mire végre sikerült dryhit nélkülire bevattázni. Most is ezért ódzkodok a lelógatós vattásoktól úgy általában. Bármelyik vattával könnyű őket elrontani. Egyedül a Dvarwok, és talán a By-kák mindegy faktora nagyobb, a rövidebb vattahossz miatt.

2 kedvelés

Én addig toltam le, ameddig lehetett. Azért Th-sabb, mert mély a lyuk. :slightly_smiling_face:

1 kedvelés

A Berserker AFC-éjt egy széles furat fogadja be. Az alatt található egy lyuk, ami csatlakozik az AFC lyukához, ha benne van. Szerintem azért maradt jó ízű, mert az AFC helyének furata a tekercsre koncentrálta a levegőt. Az igaz, hogy minél közelebb van a levegőzőhöz a tekercs annál jobb ízű. Még most is ezt állítom, mert így van! De ahány tank, annyi lehetőség. Az íztelenségnek is számos oka lehet. Mikor 10 menet SS-ből próbáltál 1 ohm-ot összehozni, ott valószínűleg a túl széles tekercs széle nem hűlt le, ezért elnyomta az ízt. 8-10 évvel ezelőtt még volt “súlya” az ohm értéknek. A mai modok és tankok mellett viszont inkább a levegőzésen és a huzal anyagán van a hangsúly. Ezért nem tenném ugyanazt és ugyanúgy mindegyik tankba. Próbálgatni kell, melyikbe mi hozza a legjobbat. A túl tömör vattázástól sem lesz ízes. Csak érzéssel!

8 kedvelés

Részletes és velős leírás, kedves Kinga, mint mindig…:blush:

2 kedvelés

Na mondjuk, ez igaz. Amit a Dvarw 16-ba tekertem, és annyira jó volt, egyetlen másikban nem nyert. Ugyanaz a tekerés csak kínlódást és csalódásokat hozott más-más kazánokban. Sem az átmérőt sem a menet számot nem lehet kőbe vésni. Most is mindegyikben más, és másmilyen huzal van, és másképp, és még nem mindegyiknél tudom, mi lesz a nyerő?

1 kedvelés

Szerintem valamit elrontottam, mert ilyen th-val régóta találkoztam, amilyet most ad a bersi… pedig megfogadtam a tanácsot, és lejjebb toltam a tekerést amennyire csak lehetett…de kapar rendesen így is… szinte köhögök tőle… azt hiszem, ujra tekerem, és 2-3 menettel kevesebbet teszek bele. Igy le tudom tolni szinte egészen bele a lyukba…akkor lehet h nem lesz ilyen erős…:smiley: