How do you roll, how do you wick? 😊

Akkor annak milyen Ă­ze volt?

NatĂșr, nagyon-nagyon picit Ă©deskĂ©s, szĂĄmomra jĂł Ă©s legfƑkĂ©pp megunhatatlan.
De csak a VG többletƱ ilyen (70vg/30pg)
az 50/50es mĂĄr nem okĂ©, pg többletƱ meg rohadt sz@r.

Gondolom, th nem volt sok, de gƑzfröccs igen

Kinga ez igaz lehet? Csak most olvastam, ugyanis eddig nem volt Berserkerem. De most is mĂĄr kezdtem gondolkodni, hogy tĂșl kellene adni rajta, mert nekem nem jön be az annyira szƱk levegƑzĂ©se miatt. Na ezt mĂ©g kiprĂłbĂĄlom. BĂĄr nem igazĂĄn hiszem, hogy a By-kĂĄk Ă©s Dvarwok mellĂ© fog nekem valaha is kelleni egy ilyen. A Galaxies-sel megkĂŒzdöttem, mert az nagyon hĂĄklis a vattĂĄra, de levegƑsebb, Ă©s fƑleg a hasas ĂŒveggel egĂ©sz napos adagot vihetek benne, bĂĄr a japĂĄn vatta immĂĄr mĂĄsodszorra megtrĂ©fĂĄlt, de gondoltam, ha nyĂĄron Keszthelyen egy egĂ©sz hetet kibĂ­rtam vele, akkor nem a Galaxies a fƑ bƱnös, hanem a japĂĄn muji. Dvarwban is rosszul sĂŒlt el a japĂĄn vatta, pedig azokba tĂ©nyleg szinte mindegy, mit teszek, Ă©gett Ă­zt adott, megrĂĄzogattam, Ă©s elkanyarodott a lyukaktĂłl, Ă©s megfolyt. SzĂłval harmadjĂĄra egyenlƑre nem kockĂĄztatok, de nĂĄlam egyelƑre semmibe nem akart sikerĂŒlni a japĂĄn vatta. A Galaxiesben mĂĄsnapra összeesett, nem töltötte ki a coilt, Ă©s megĂ©gett. Van, amelyik vatta mĂĄsnapra bedagad, van, amelyik összemegy, ha megĂĄzik, sokszor nehezen boldogulok velĂŒk.

Persze, hogy igaz. EzĂ©rt Ă­rtam le. Csak gondolj bele
 TulajdonkĂ©ppen levettem a szƱkĂ­tƑt a levegƑzƑrƑl. Viszont Ă­gy szĂĄmomra mĂĄr kissĂ© TH-s volt, ezĂ©rt teljesen leĂŒltettem a tekerĂ©st. PrĂłbĂĄld meg. HĂĄtha neked is bejön. PĂĄr wattal kĂ©rt csak többet a több levegƑ.

Szerk.: Ami a vattĂĄt illeti. A muji szerintem tĂșl sprƑd, nehĂ©z bĂĄnni vele. De, ha leveszed az alsĂł Ă©s felsƑ rĂ©teget az valamelyest javĂ­t rajta. De figyelj, mert csak egy leheletnyi fedƑrĂ©tegrƑl van szĂł.

1 Like

Na Ă­gy mĂĄr egĂ©sz Dvarw -os Ă­ze lett a Berserkernek. ValĂłban, nem is hiĂĄnyzik az a betĂ©t. MĂ©g a hangja is elviselhetƑbb lett. Ízt sem vesztett szerintem. A kĂŒlsƑ tekerƑvel mĂ©g mindig lehet hangolni a levegƑzĂ©st. Viszont Ă­gy gyorsabban fogy belƑle a lĂ©.

1 Like

Milyen setupban szoktad hasznĂĄlni ?

2es magon 6 menet SS.

Szerk. Az kimaradt, hogy Coil Master Pro Cotton szokott benne lenni, erre a vattĂĄra a Vapefly Cotton Cloud’s hasonlĂ­t a legjobban, csak ez Ă­zben meg jobb is mint a Pro Cotton. Épphogy ĂŒlt a vatta a vĂĄjatban. Ha sok a vatta dry hit lesz, ha kevĂ©s akkor folyik. Ezzel a tankkal kĂ­sĂ©rletezni kell. :slightly_smiling_face:

4 Likes

Itt arrĂłl a kis mƱanyag (az Ă©n klĂłnom esetĂ©ben) afc-rƑl van szĂł, ami a tekerĂ©s alatt van? Azt vetted ki?

Az biztos elĂ©g kisĂ©rletezƑs, ka1-t 28 ga hasznĂĄlok hozzĂĄ 2,5 mag szintĂ©n 6 tekerĂ©s 0.8 ohm, japĂĄn vatta szĂ©pen ritkĂ­tva, legnagyobb levegƑ beömlƑvel 17-18 watt Ă­gy 70/30- lötyi is szuperĂĄl benne kellemes Ă­zzel , viszont ahogy olvasgattam itt, tuti hogy kifogok prĂłbĂĄlni mĂĄs tekerĂ©seket is clapton vagy fĂŒggƑlegesen belerakva

1 Like

Biztos az az 5menet, 0.8 Ohm nĂĄlad? Na, mert tekerde szerint csak 4menet az és emiatt nem is teszteltem a kanthal D-t

Igen. Az eredetiben is mƱanyag van, csak a mininek van fémmel bevont. A méretek passzolnak.

4 Likes

Köszönöm..:blush:

Tettem Ă©n is egy prĂłbĂĄt, Ă­gy, az afc nĂ©lkĂŒl, ni80 26ga sima szĂĄlhuzal, 2.5 magon, 8 menet, 0.86 ohm, 17 wattra emeltem
 valĂłban mĂĄs Ă­gy, viszont Ă­gy nekem th-sabb sokkal és jobban hozza az Ă­zeket is. Viszont Ă­gy sokkal levegƑsebb, mint eddig. :grin:

2 Likes

Egy napig Ășgy szĂ­vtam a Berserker minit betĂ©t nĂ©lkĂŒl. Ízre jĂł volt, de meguntam alatta a tĂłcsĂĄt. Ugyanis, ha nincs benne AFC betĂ©t. az a furat a kazĂĄn legmĂ©lyebb pontja, ezĂ©rt elƑbb -utĂłbb elĂĄztatja a mododat. Azt sem Ă©rtem, mitƑl maradt meg a jĂł Ă­ze, ha eddig azt ĂĄllĂ­tottad, hogy a levegƑzƑ minĂ©l közelebb van a coilhoz, akkor ad jĂł Ă­zt. EgyĂ©bkĂ©nt felvetƑdött bennem Ășjra a By-ka V8-nak miĂ©rt is nem volt eleinte Ă­ze? Nem a 2 lyuk miatt, hiszen most nĂĄlam a By-ka V7 a legjobb Ă­zƱ, 1 lyukĂș AFC-vel, 6 menet SS szĂĄlhuzal, Ă©s az ohmmal nem foglalkoztam, 0,5 ohmra sikerĂŒlt 2,5 ĂĄtmĂ©rƑn. A Berserker esete mutatja, hogy a levegƑzƑ magassĂĄga sem szĂĄmĂ­t, de akkor mi? EskĂŒszöm, a By-ka V8 nĂĄlam a mini Dvarw, Ă©s a Siren mellett is Ă­zetlen volt tavaly. Esetleg rosszul, talĂĄn tĂșl kemĂ©nyre vaztĂĄztam? A Galaxies -nĂĄl is borzasztĂł sokĂĄig tartott, mire vĂ©gre sikerĂŒlt dryhit nĂ©lkĂŒlire bevattĂĄzni. Most is ezĂ©rt Ăłdzkodok a lelĂłgatĂłs vattĂĄsoktĂłl Ășgy ĂĄltalĂĄban. BĂĄrmelyik vattĂĄval könnyƱ Ƒket elrontani. EgyedĂŒl a Dvarwok, Ă©s talĂĄn a By-kĂĄk mindegy faktora nagyobb, a rövidebb vattahossz miatt.

2 Likes

Én addig toltam le, ameddig lehetett. AzĂ©rt Th-sabb, mert mĂ©ly a lyuk. :slightly_smiling_face:

1 Like

A Berserker AFC-Ă©jt egy szĂ©les furat fogadja be. Az alatt talĂĄlhatĂł egy lyuk, ami csatlakozik az AFC lyukĂĄhoz, ha benne van. Szerintem azĂ©rt maradt jĂł Ă­zƱ, mert az AFC helyĂ©nek furata a tekercsre koncentrĂĄlta a levegƑt. Az igaz, hogy minĂ©l közelebb van a levegƑzƑhöz a tekercs annĂĄl jobb Ă­zƱ. MĂ©g most is ezt ĂĄllĂ­tom, mert Ă­gy van! De ahĂĄny tank, annyi lehetƑsĂ©g. Az Ă­ztelensĂ©gnek is szĂĄmos oka lehet. Mikor 10 menet SS-bƑl prĂłbĂĄltĂĄl 1 ohm-ot összehozni, ott valĂłszĂ­nƱleg a tĂșl szĂ©les tekercs szĂ©le nem hƱlt le, ezĂ©rt elnyomta az Ă­zt. 8-10 Ă©vvel ezelƑtt mĂ©g volt “sĂșlya” az ohm Ă©rtĂ©knek. A mai modok Ă©s tankok mellett viszont inkĂĄbb a levegƑzĂ©sen Ă©s a huzal anyagĂĄn van a hangsĂșly. EzĂ©rt nem tennĂ©m ugyanazt Ă©s ugyanĂșgy mindegyik tankba. PrĂłbĂĄlgatni kell, melyikbe mi hozza a legjobbat. A tĂșl tömör vattĂĄzĂĄstĂłl sem lesz Ă­zes. Csak Ă©rzĂ©ssel!

8 Likes

RĂ©szletes Ă©s velƑs leĂ­rĂĄs, kedves Kinga, mint mindig
:blush:

2 Likes

Na mondjuk, ez igaz. Amit a Dvarw 16-ba tekertem, Ă©s annyira jĂł volt, egyetlen mĂĄsikban nem nyert. Ugyanaz a tekerĂ©s csak kĂ­nlĂłdĂĄst Ă©s csalĂłdĂĄsokat hozott mĂĄs-mĂĄs kazĂĄnokban. Sem az ĂĄtmĂ©rƑt sem a menet szĂĄmot nem lehet kƑbe vĂ©sni. Most is mindegyikben mĂĄs, Ă©s mĂĄsmilyen huzal van, Ă©s mĂĄskĂ©pp, Ă©s mĂ©g nem mindegyiknĂ©l tudom, mi lesz a nyerƑ?

1 Like

Szerintem valamit elrontottam, mert ilyen th-val rĂ©gĂłta talĂĄlkoztam, amilyet most ad a bersi
 pedig megfogadtam a tanĂĄcsot, Ă©s lejjebb toltam a tekerĂ©st amennyire csak lehetett
de kapar rendesen Ă­gy is.. szinte köhögök tƑle
 azt hiszem, ujra tekerem, Ă©s 2-3 menettel kevesebbet teszek bele. Igy le tudom tolni szinte egĂ©szen bele a lyukba
akkor lehet h nem lesz ilyen erƑs..:smiley: