Ki hogyan teker, hogyan vattáz? 😊

Nagyobb felület-több elgőzölt leves- több koksz. Nálam is ez a trend.
Kokszolós dohányos lötyik előnyben​:grin: 1 nap alatt le tudok amortizálniegy tekerést

2 kedvelés

Főleg azon múlik.

Pontosan. Nem azon is, hanem csakis egyedül az aromán múlik főleg. Ahogy @Gumikacsa írja, pontosan úgy. Én is kizárólag dohányosokat szívok, és annyi levegővel, hogy majdnem dl. Minden kazánomban a legnagyobb AFC betét van.

Igazatok van.
Nem írtam, 70/30 vg/pg az állandó alapom, 10% ry69 az egyik állandó ízem, AL CARLO Chery-wood a másik, és néha ry4 mentol kristállyal vadítva. Nem lódítok, tíz tank után sincs koksz.

1 kedvelés

Én a szűket szeretem… :wink:
1.2-es afc…a Dvarw-ban.

2 kedvelés

Én meg úgy voltam vele hogy a Clapton 3 méter 1500 forint,és nem adott több ízt mint a kanthalom ami német Zivipfes 25 méteres ! 5.80 euro (2293 forint) amin most nem volt kedvezményem.
Inkább kidobálom a drótomat mint keféljek​:joy:
Persze mindenki azt használ ami bevált neki :wink:

Szálhuzalt a népnek! Ez a gitárhúr csak úri huncutság​:grin::grin::grin::grin::crazy_face:

Hamár minden a pénz körül forog meg a spórolás,akkor nincs igazam nekem is? :face_with_peeking_eye:

Tanul az ember mindig valamit. RY69-et még nem ismerem. Dicsérik sokan. Állítólag nem kokszol. Egyszer majd megnézzük azt is. Jobb, mint a Journey RY 4 -e? @Zolika Nekem is szálhuzal volt a Dvarwomban (28Ga-s) tegnapig, ugyanolyan jó volt az íze, mint most a claptonnal, de kihúztam a vattát, és azt a drót nem élte túl. :frowning: Talán túl szoros volt? Pedig nem éreztem égettnek. A By-kában meg még most is 26 Ga-s SS szálhuzal van. Nem arról van szó, hogy nem jó a szálhuzal, de amit feltettem, clapton, abból lehet a legszebben megtekerni. Főleg a Berserker, mert nekem fura az az egyoldalas huzalbefogatás, abba nem is tudtam volna másból készíteni a coilt. Így is fél órán át igazgattam. Dvarwba, ha tekerni sem kell, csak égetem, abba egy perc az új vatta. Olyan jól néz ki, és a vatta sem húzza félre, ha ráncigálom. Majd még gyakorlok szálhuzallal is. Csak a nagyon vékonyakat nem bírom, mert viszi őket a vatta magával.

Ez ellentmond egymásnak. :slightly_smiling_face: De mikor is mondtam én, hogy kevés wattal több koksz jár? :thinking: Ha valamit okolni kell, akkor inkább a levegő függvénye a kokszosodás.

1 kedvelés

Itt írtad. Nem tudom, jól sikerül-e beilleszteni. Hamar megtaláltam.

Hamár a dvarw​:grin:azt hiszem abban nagyon otthon vagyok​:smiling_face:kevés vatta, 28 ga szálhuzal abban nem csalódtam még,Claptonban viszont igen(én )
Több wattot kért melegebb volt jobban fogyott a nedű.
Nem a spórolásomról vagyok híres pedig​:joy:ha jó a tekerésed kupak és csimnit leveszed tekerés mellett elvágod a vatta egyik “ágát” és roncsolás nélkül ki tudod húzni óvatosan a coilból utána izzítasz és mehet bele az új vatta.Réges régen így csináltam mikor kezdtem

Úgy csinálom, ahogy írtad, de nekem a 2mm -es átmérő az egy rémálom, nem sikerül elég vékonyra vattáznom. Majdnem mindig beszorul. A nagyobb kazánokba már csak 2,5 -est tekerek, a 2 mm átmérő maradt egyes-egyedül a kis 16 mm-es törpe Dvarwba.

Ha a kicsit be tudod kettes maggal,akkor a nagyobbakat meg még könnyebb mert nagyobb a hely​:smiling_face:de ahogy neked jó úgy csináld én a sajátodat mondtam hogy csinálom és így jó nekem :smiling_face:

Ez olyan, mintha látnád amikor csinálom… :joy:

1 kedvelés

Így már képben vagyok. Köszönöm. :slight_smile: Az előzmény az volt, hogy MTL claptont hajtottál 10 watton. Az ilyen körülmények között szerintem hamarabb kokszolódik.

Szerk.: Szálhuzalra ez csak félig igaz. Ott nincs annyi barázda mint a claptonon.

Szerintem fontos, milyen vattát használsz A muji például nem valami faxa, mert elég sprőd. Én bp mods-ot használok, sajnos most csak 3-as van, amiből le kell csípnem kicsit, de ez a vatta elég puha, ugyanakkor nem könnyen foszlik.

2 kedvelés

Én mindegy mit csinálok 5 hét és már kokszos is minden pikkpakk. :joy:

5 kedvelés

Az ásványvíz is gőzöl, nem kokszol, azzal tovább is húzhatnád… :laughing:

1 kedvelés

Akkut kivetted? :roll_eyes: