Vattázás előtt izzítottál a tekerésre párszor?
Ott eléggé kevés vattát látok. Milyen huzal van benne hogy 9 menet kell hozzá?
Valószínűleg ugyanez. Erősen fogadni mernék, mikor húzod ki a vattát, el fog szakadni, elégette a közepét, mivel túl laza volt a tekerésben. Nem durrogott nagyon?
Szerintem a tekerés tetejéhez sem ér hozzá a vatta. Vagy én látom rosszul? A tekerés aljától max 1 milliméterre legyen a levegőző. A vatta meg ha annyira laza, hogy nem ér mindenhol oda a huzalhoz, ugyanolyan rossz, mintha szorulna. Mindkét esetben a huzal egy része szárazon marad. Nálam nem folyt, de a feketére égett vatta árulkodott arról hogy valamit rosszul csináltam. Aztán meg jól sikerült. Pedig már cirka 2018 óta csinálom, de még mindig csak minden másodikra sikerül.
Igen izzítottam.
Ha ez tényleg rozsdamentes acélhuzal, 0.4 Ohm és 8 menet akkor azt a 24ga vastagságú huzal adja ki 3mm-es magátmérővel. Na, az nem túl szerencsés kombináció mtl-hez.
…és feltöltésnél zárd el a levegőzést. A visszatekerésnél az odaszorított levegő átpréselheti a levesed a vattázáson át a levegőzésig. Pont mint egy fecskendőnél. Ha kész a töltés, fejjel lefelé nyisd meg a levegőzésed és meglásd, minden jóra fordul…
Ez DL tank
Köszönöm
oooh bakker tényleg…
Szia! Ez egy aromamizer lite ha minden igaz.
Nekem csak v2, plus , ragnarhoz volt szerencsém, de az alap koncepció mindegyik eseteben ugyan az volt.
A tekerés lábainak mérete nagyon fontos , mert oldalrol kapja a levegőt. A túl magas coil (hosszú a lába) lehet problema az ízek tekintetében. A vattázás a kepek alapján nem a legjobb… nekem úgy tünik, hogy a tekerésbe is siman elférne még egy kis vatta, de a lé nyillásainal egeszen biztos hogy rövid és kevés.
A tank rokonainál akkor volt jó a vattázás, ha szepen kitöltötte a vatta vége a lébeömlő nyilasokat (nem kitömte!!!) A tekerés utan pedig szépen lehajtav kb vatta vállak voltak kialakítva. A lé nyilasok lyukain nem kell kidugni a vattát, eleg ha csan egy “gondolatnyit” kitüremkedik lefelé.
Ez tenyleg a ss316l, 24ga sima szálhuzal. 9 menettel, nekem is 0.4-et ad…
Sziasztok, meg lett nekem a kedvenc huzalom. Nem is tudom, miért kínlódtam eddig Ni80 claptonnal? A szálhuzalok nekem a kanthal óta túl vékonyak ehhez az ellenállástartományhoz. Kicsi az SS fajlagos ellenállása. Összevissza nyeglenek, nem is izzítom újra, dobom ki őket. Mostanába inkább ahová csak lehet ebből tekerek:
https://vape42.hu/termek/coilology_ss316l_mtl_clapton_2840ga_3m.html
Látod,mást is kipróbáltál és találtál neked megfelelőt mi ugyanezt tettük míg rá nem jöttünk mi a jó
Nos… a clapton az nekem nagyon nem jön be. Nagyon kokszol, mint, ahogy a hézagos tekerés is.
Végig zongoráztam az itt, általatok használt tekeréseket és az ajánlottakat is. Visszatértem az általam évek óta bevált mikro-coilhoz. 7-8-9 menet, ahogy épp kedvem adja, kettes magon, 28-GA SS huzal, 10-watt körül a Dvarw-ban. Íz, gőz, th számomra így a legfaxább.
Ja, a Dani jelentősen dobott az élvezeten.
Én pedig pont azért szeretem a claptont. Mert a clapton nem kokszol annyira, mint a vékony szálhuzal. Főleg a microcoil. Azt nagyon hamar beborítja a koksz. A hézagok lassabban telítődnek. De te tudod. Szálhuzalból csak a vastag kerítésdrótok nem kokszolnak annyira, azokat viszont feltétlenül TC -zni kell, mert max. fél ohmra sikerül megtekerni. A claptont leégetem, és drótkefe, a szálhuzalt viszont kidobom, főleg, ha az 28-30 Ga vékony. Nincs semmi tartása az olyan vékonyaknak. Itt hiába nem értik sokan, pedig így van, ugyanannyi Wattal hajtva a vastagabb drót kevésbé izzik. Tessék csak kipróbálni üresen.
Nem vitázni szeretnék Veled, de némi értetlenségemnek kell hangot adnom. Épp most vattáztam meg a Dvarwot, 7 menet, 2-es magon, 28GA-s szálhuzal, 0,7 ohm lett az ellenállás, az előző is pont ennyi, ilyen volt, koksznak nyoma sincs. Az is igaz, hogy TC-zek. A TC előtt főleg kanthalt használtam, ugyanúgy mikrocoilként, azzal közel voltam a 2 ohmos ellenálláshoz, 10-watt körül hajtva, ott és akkor sem ismertem a kokszot.
A 3. nap után mindegy milyen huzalon, sőt Kinga szerint minél kevesebb Watton még több a koksz, (Ezt én sem értem, de nem lehet olyan kevéssel hajtani, hogy ne kokszoljon.) nem is annyira a huzal számít, hanem az aroma. A dohány kivonatok, de még a mű-dohányosok is nagyon kokszolnak. Aki főleg olyanokat szív, mint pl. a Heisenberg, azok nem annyira kokszolnak, csak azt nem szeretem állandóra, csak ha taknyos vagyok. Nálam inkább számít a takaríthatóság, úgyis gyakran vattázok. Akkor viszont inkább olyanra szavazok, ami állja a drótkefét, és nem arra, amit 3 naponként kidobok.
Én sem akarok okoskodni, de azon is múlik a koksz, hogy milyen aromát használtok. Én aroma nélkül lazán 3hétig használtam most az ss-t (28ga 6 menet, 2.5 magon, szűk levegővel, 17 watton) és 300ml-ment át rajta