Én csupán ízesebbnek érzem, de nem köhögtet. Viszont megbánni nem fogod, ha veszel.
A tekerés magasságát nézted?
Ha magasabbra emeled a tekerésed akkor erősebb a th főleg ha magas watton hajtod.
Ha alacsonyabbra helyezed a tekerésed a az afc fölé közvetlenül akkor gyenge th.
Nem kaparós.
Nálam működik,gyakorlatilag az összes kazánomat igy tekerem, és több az ìz is.
9-15 wattig hajtom. Nálam ez az érték jön be a legjobban… És, igen. Kissé fel vannak most emelve a tekeréseim. Lehet akkor ezért van az a mellekhatás.
Fura észrevétel! Mondjátok már meg nekem, hogy ha egy új modra rakok tankot miért, nem tetszik neki? Ha új párosításban van mindig ingadozik az ohm és van, hogy le is áll. Ismét, már megint! Talán barátkozniuk kell egymással (most szedhetem megint szét)
Laza a kapcsolat… a tank és a mod vagy a csavar és a huzal között.
Aha, köszi! Akkor csavarozok picit
Egy ilyen fajta lazaság ennyire befolyásolhatja az ellenállás ingadozást?
Igen @Robertino_daf, többször is előfordult már! Most tekertem egyet a csavaron és jó lett. Valamelyik modnak jobban süllyesztett a kialakitása és ha nem jól kapcsolódik, akkor az okozhat kontakt hibát és ingadozást is!
Köszönöm szépen
Szervusz Robi !
Nálam ugyanez a helyzet a NI 80 as huzallal ! Köhögtet. Én nem használom !
Szerbusz…
Én is kizárólag SS316L huzalt használok amiota vettem. Más fajta huzal már nem is kell… Ez bejön és szeretem is nagyon…
Csak TC -vel lehet kézben tartani, hogy ne égjen meg, ez az egy baja. Volt egy kis tanulni valóm e téren: TCR érték beállítása, ellenállásérték lezárása induláskor. Most már jónak tűnik, de a hozzá ajánlott 0,00092, vagy 92 TCR - rel nagyon gyengén muzsikált. Ezt a TCR beállítást sem értem. Minél feljebb állítom, annál melegebb lesz. Pedig én azt hittem, minél nagyobb az ellenállás változás, annál jobban visszaszabályoz. De akkor a TCR nem az, amire én gondoltam, vagy valaminek a reciproka?
Szép jó estét mindenkinek.
Ma tettem egy próbát. Boncasztalon a bersi és a dvarw. Egyforma tekerést, vattát, és liquidet kapott mindkettő. A tekerés, SS316L 29ga-s sima szálhuzal, 2.5 magon, 5-6 menet, 0.68- 0.73 ohm, 15 watt.
Az eredmény, ízben jokkal jobb a bersi, mint a dwarv… Ja! Majdnem elfelejtettem… Mindkét kazán klón… …
Nem hiszem, hogy van jelentősége, hogy klón vagy sem
Ez még adott ízt?
Hogy adott volna? Akkor nem cseréltem volna ki.
Látom, te is az utolsó pillanatra hagyod
Ez lenne az utolsó? Az már olyan régen lehetett, hogy nem is látszik
Mennyi lehet ennek az amorf szénrúdnak a fajlagos ellenállása?
Mert ha a tekerés ugyan már szét is rohadt, ez még funkcionálhat, mint nanocsöves fűtőbetét
Na, ilyen tekerésből kell gyümiset vagy sütiset kóstolni.
@Ispy nem tűnt fel, hogy már fejnehéz a szett?
Van, hogy én is lusta/fáradt vagyok, de erre a haladó szintre még nem merészkedtem.