How do you roll, how do you wick? 😊

Persze, tudom. :blush:, de a segítség mindig jól jon
 és ez nem kamu
 tudod jól te is..

4 Likes

EgyedĂŒl ĂĄllni az Ășt szĂ©lĂ©n valahol kĂ©t kis falĂș között bizony rossz
 :grin: :+1:

4 Likes

Most lejjebb vittem a teljesĂ­tmĂ©nyen, 14.7-rƑl, 10-re. De az Ă­z mĂĄr nem olyan. Mintha csak tiszta vg-t szivnĂ©k

4 Likes

Most azĂ©rt valamivel jobb, mert egy nyomda parkolĂłjĂĄban vagyok, ahol legalĂĄbb egy toitoi illemhely van
 :rofl: amĂșgy meg ez mĂĄr eltĂ©r az eredeti topictĂłl
nehogy ĂĄthelyezĂ©s legyen belƑle
:sweat_smile:

4 Likes

ParasztsĂĄg lenne “közben” ĂĄthelyezni a Toytoy-t :grin::wink:

6 Likes

Figyelj
 meleg, az van. Megy a kályha. Nem fázom.
A hƱtƑm fagyaszt. Így van mit ennem. TiszĂĄlkodni is tudok, van nalam kb 50 liter viz. Nm vagyok beteg. HĂĄla az Ă©gnek. Így nem panaszkodom. Ezen felĂŒl van nĂĄlam 2 nagy doboz vape cuccokkal. 5 drb szett.. tudok tekerni is
 szĂłval
 elvagyok elĂ©g jĂłl.. meg mĂĄr megszoktam
 18 Ă©ve

8 Likes

Nem a toytoyrĂłl volt szĂł hanem a bejegyzĂ©srƑl
:joy::joy::joy::joy::joy:
De attĂłl Ă©rtĂ©kelem az ötletedet
:rofl::rofl::rofl::rofl::rofl:

3 Likes

Itt érdemes két részre szedni a témåt.
Amennyiben allergiĂĄs vagy a nikkelre, akkor a következmĂ©nyek mĂĄr rövid tĂĄvon jelentkeznek, ezeket nyilvĂĄn azonnal Ă©szre fogod venni, de mindenkinĂ©l mĂĄs lehet a reakciĂł az enyhĂ©tƑl a sĂșlyosig, pl. viszketĂ©s, kiĂŒtĂ©s, nyĂĄlkahĂĄrtya gyulladĂĄs, köhögĂ©s, fulladĂĄsi roham stb.

Aki nem allergiĂĄs rĂĄ, abban az esetben hosszabb tĂĄvon jelentkezhetnek tĂŒnetek de a tudomĂĄny itt mĂ©g csak tapogatĂłzik. EzĂ©rt Ă­rtam feltĂ©teles mĂłdban az elƑzƑ Ă©s mostani kommentem is.
Az egĂ©sz alapja röviden, hogy a fĂ©mek ugye oxidĂĄlĂłdnak levegƑn, ez a hƑ hatĂĄsĂĄra extrĂ©m felgyorsulhat (pl. dry-burn, amikor kiĂ©geted a coil-t elsƑ hasznĂĄlat elƑtt) Ă©s fĂ©m oxid bevonatot kĂ©peznek a tekercs felĂŒletĂ©n. HasznĂĄlat közben, idƑvel ebbƑl a fĂ©m oxid bevonatbĂłl aprĂł micron mĂ©retƱ rĂ©szecskĂ©k levĂĄlhatnak, amit belĂ©legzĂŒnk Ă©s ezek okozhatnak problĂ©mĂĄt a tĂŒdƑben, nyĂĄlkahĂĄrtyĂĄn. Okozhatnak, mert mĂ©g nincsenek 30-50 Ă©ves tapasztalatra Ă©s hosszĂș tĂĄvĂș vizsgĂĄlatokra Ă©pĂŒlƑ eredmĂ©nyek, csak pĂĄr Ă©vente felröppenek hĂ­rek 1-2 vizsgĂĄlati eredmĂ©nyrƑl.
Csak nĂ©hĂĄny pĂ©lda: a titĂĄnon titĂĄn-dioxid keletkezik amit pl. EU-ban mĂĄr betiltottak Ă©lelmiszerekben, rĂĄkkeltƑ gyanĂș miatt, a nikkel oxidjai alapvetƑen mĂ©rgezƑek.

EgyrĂ©szt azĂ©rt Ă­rtam hogy Ăłvatosan Ă©s TC-ben (200-250 C teljesen OK), hogy ne izzĂ­tsd halĂĄlra azt a coil-t, az nem biztos hogy jĂłt tesz titĂĄn Ă©s tiszta nikkel anyag esetĂ©n, mĂĄsrĂ©szt hogy tudj ilyenekrƑl is, de Ă©rdemes utĂĄna olvasgatni, kĂŒlföldi vape fĂłrumok, gugli is jĂł barĂĄt.

Én konkrĂ©tan fosok a nikkeltƑl :slight_smile: nem tudom miĂ©rt, szerintem csak ilyen mentĂĄlis dolog mert nem tudok rĂłla hogy allergiĂĄm lenne. MĂ©g a Nichrome-t (Ni80) sem mertem kiprĂłbĂĄlni, de egyszer lehet rĂĄszĂĄnom magam.

10 Likes

Akkor neked melyik a bevĂĄlt huzal, amit (tegyĂŒk fel) napi szinten hasznĂĄlsz ?

2 Likes

Kanthal

7 Likes

Na, most a corona v6-ban maradt a ni200, tc-vel, Ă©s az arcana-t megtekertem kanthal A1 28ga huzallal. Pontosan Ășgy van, mint ahogy azt mĂĄr korĂĄbban is Ă­rtam
 a ni200-al Ă©desebb a Baffometto kivonatos leves, mĂ­g a kanthal-al testesebb

Hiába, a Kanthal mindig is jobban adta a dohányos levesek ízeit. FƑleg, ha kivonatról van szó.

6 Likes

Skyline-R rta-ról lenne egy gyors kérdésem, ki milyen tekerést hasznål benne?
És milyen Ă­zvilĂĄgĂș liquidekkel?

PĂĄr napja prĂłbĂĄlgatom (klĂłn), a levegƑzĂ©se nagyon betalĂĄlt, az 1.2-es afc-vel szĂĄmomra pont az amit szeretek mtl-ben. GƑz mennyisĂ©ge, hƑmĂ©rsĂ©klete is jĂł.
De Ă­z visszaadĂĄsban nekem kicsit “szĂĄraznak, tompĂĄnak” tƱnik. Úgy Ă©rtem, hogy prĂłbĂĄltam dohĂĄnyosokat, berry-mixet, kaktuszos gyĂŒmifĂ©lĂ©t, Ă©s mindegyik Ă­z mintha egy kicsit tompĂĄbb, kevĂ©sbĂ© “rĂ©szletgazdag” lenne mĂĄs tankjaimhoz viszonyĂ­tva. Amiket hasonlĂł konfiggal tekertem Ă©s hasznĂĄltam, pl. Expromizer V4, Kayfun X (klĂłn) vagy a porlasztĂłs Nautilus 3.

Jelenleg mtl clapton kanthal van benne, 2,5 magon 6 tekerés, cotton clouds vattåval

EgyĂ©bkĂ©nt Ƒ az, most Ă©pp egy “idƑsebb” mod-on :slight_smile: Ă©s ideiglenes driptippel, mĂ©g keresem hozzĂĄ az igazit.

6 Likes

Szia. Egy alacsonyabb, nem fém drip tip-pel måsabb lesz szerintem. Tapasztalat, remélem bejön. :slightly_smiling_face:

7 Likes

Köszi az ötletet. Ami fura hogy amit kaptam vele, az mƱanyag és nagyon rövid volt de azzal is hasonló tompa íz érzésem volt.
Rövid idƑn belĂŒl ment a fiĂłkba mert azzal a tank tetejĂ©t is puszilgattam slukkolĂĄs közben
 AmĂșgy mĂĄr Ășton van nĂ©hĂĄny driptip.

4 Likes

Én picit emelnĂ©k a teljesĂ­tmĂ©nyen is,hasonlĂł ka 1 a huzal,de Ă­zben jobb de mindenkinek mĂĄs .

9 Likes

Valami minƑsĂ©gibb kell ide, nem mƱanyag, hanem teflon, vagy PEEK esetleg, bĂĄr a Dwarv mƱanyag drip tip-je pl annyira nem rossz. Majd meglĂĄtod, de a fĂ©m sokat elvesz az Ă©lmĂ©nybƑl, Ă©s sajnos ilyenkor hamar ĂĄthƱl ami szintĂ©n mĂ­nusz pont.

9 Likes

Ne ehhez nem szólók hozzå!! :grinning: Az rta-ra értettem!!

7 Likes

Gondolkodtam egy ideig hogy fel merjem-e tenni a kérdésem, mert eszembe jutott a friss kålvåriåd :rofl:

5 Likes

Måsik vattåval is tegyél próbåt..én ebben az rta-ba nem ezt hasznålom.

5 Likes

0.7x0.1 KA A1 ribbon, 4 menet, ~13W
vagy NiFe30, 29ga, 5 menet(~0.27Ω), TC
A clapton szerintem sok bele. A rövidebb drip tip viszont javasolt rĂ©szemrƑl is​:+1:

7 Likes