Ki hogyan teker, hogyan vattáz? 😊

Persze, tudom. :blush:, de a segítség mindig jól jon… és ez nem kamu… tudod jól te is…

4 kedvelés

Egyedül állni az út szélén valahol két kis falú között bizony rossz… :grin: :+1:

4 kedvelés

Most lejjebb vittem a teljesítményen, 14.7-ről, 10-re. De az íz már nem olyan. Mintha csak tiszta vg-t szivnék…

4 kedvelés

Most azért valamivel jobb, mert egy nyomda parkolójában vagyok, ahol legalább egy toitoi illemhely van… :rofl: amúgy meg ez már eltér az eredeti topictól…nehogy áthelyezés legyen belőle…:sweat_smile:

4 kedvelés

Parasztság lenne “közben” áthelyezni a Toytoy-t :grin::wink:

6 kedvelés

Figyelj… meleg, az van. Megy a kályha. Nem fázom.
A hűtőm fagyaszt. Így van mit ennem. Tiszálkodni is tudok, van nalam kb 50 liter viz. Nm vagyok beteg. Hála az égnek. Így nem panaszkodom. Ezen felül van nálam 2 nagy doboz vape cuccokkal. 5 drb szett… tudok tekerni is… szóval… elvagyok elég jól… meg már megszoktam… 18 éve…

8 kedvelés

Nem a toytoyról volt szó hanem a bejegyzésről…:joy::joy::joy::joy::joy:
De attól értékelem az ötletedet…:rofl::rofl::rofl::rofl::rofl:

3 kedvelés

Itt érdemes két részre szedni a témát.
Amennyiben allergiás vagy a nikkelre, akkor a következmények már rövid távon jelentkeznek, ezeket nyilván azonnal észre fogod venni, de mindenkinél más lehet a reakció az enyhétől a súlyosig, pl. viszketés, kiütés, nyálkahártya gyulladás, köhögés, fulladási roham stb.

Aki nem allergiás rá, abban az esetben hosszabb távon jelentkezhetnek tünetek de a tudomány itt még csak tapogatózik. Ezért írtam feltételes módban az előző és mostani kommentem is.
Az egész alapja röviden, hogy a fémek ugye oxidálódnak levegőn, ez a hő hatására extrém felgyorsulhat (pl. dry-burn, amikor kiégeted a coil-t első használat előtt) és fém oxid bevonatot képeznek a tekercs felületén. Használat közben, idővel ebből a fém oxid bevonatból apró micron méretű részecskék leválhatnak, amit belélegzünk és ezek okozhatnak problémát a tüdőben, nyálkahártyán. Okozhatnak, mert még nincsenek 30-50 éves tapasztalatra és hosszú távú vizsgálatokra épülő eredmények, csak pár évente felröppenek hírek 1-2 vizsgálati eredményről.
Csak néhány példa: a titánon titán-dioxid keletkezik amit pl. EU-ban már betiltottak élelmiszerekben, rákkeltő gyanú miatt, a nikkel oxidjai alapvetően mérgezőek.

Egyrészt azért írtam hogy óvatosan és TC-ben (200-250 C teljesen OK), hogy ne izzítsd halálra azt a coil-t, az nem biztos hogy jót tesz titán és tiszta nikkel anyag esetén, másrészt hogy tudj ilyenekről is, de érdemes utána olvasgatni, külföldi vape fórumok, gugli is jó barát.

Én konkrétan fosok a nikkeltől :slight_smile: nem tudom miért, szerintem csak ilyen mentális dolog mert nem tudok róla hogy allergiám lenne. Még a Nichrome-t (Ni80) sem mertem kipróbálni, de egyszer lehet rászánom magam.

10 kedvelés

Akkor neked melyik a bevált huzal, amit (tegyük fel) napi szinten használsz ?

2 kedvelés

Kanthal

7 kedvelés

Na, most a corona v6-ban maradt a ni200, tc-vel, és az arcana-t megtekertem kanthal A1 28ga huzallal. Pontosan úgy van, mint ahogy azt már korábban is írtam… a ni200-al édesebb a Baffometto kivonatos leves, míg a kanthal-al testesebb…
Hiába, a Kanthal mindig is jobban adta a dohányos levesek ízeit. Főleg, ha kivonatról van szó.

6 kedvelés

Skyline-R rta-ról lenne egy gyors kérdésem, ki milyen tekerést használ benne?
És milyen ízvilágú liquidekkel?

Pár napja próbálgatom (klón), a levegőzése nagyon betalált, az 1.2-es afc-vel számomra pont az amit szeretek mtl-ben. Gőz mennyisége, hőmérséklete is jó.
De íz visszaadásban nekem kicsit “száraznak, tompának” tűnik. Úgy értem, hogy próbáltam dohányosokat, berry-mixet, kaktuszos gyümifélét, és mindegyik íz mintha egy kicsit tompább, kevésbé “részletgazdag” lenne más tankjaimhoz viszonyítva. Amiket hasonló konfiggal tekertem és használtam, pl. Expromizer V4, Kayfun X (klón) vagy a porlasztós Nautilus 3.

Jelenleg mtl clapton kanthal van benne, 2,5 magon 6 tekerés, cotton clouds vattával

Egyébként ő az, most épp egy “idősebb” mod-on :slight_smile: és ideiglenes driptippel, még keresem hozzá az igazit.

6 kedvelés

Szia. Egy alacsonyabb, nem fém drip tip-pel másabb lesz szerintem. Tapasztalat, remélem bejön. :slightly_smiling_face:

7 kedvelés

Köszi az ötletet. Ami fura hogy amit kaptam vele, az műanyag és nagyon rövid volt de azzal is hasonló tompa íz érzésem volt.
Rövid időn belül ment a fiókba mert azzal a tank tetejét is puszilgattam slukkolás közben… Amúgy már úton van néhány driptip.

4 kedvelés

Én picit emelnék a teljesítményen is,hasonló ka 1 a huzal,de ízben jobb de mindenkinek más .

9 kedvelés

Valami minőségibb kell ide, nem műanyag, hanem teflon, vagy PEEK esetleg, bár a Dwarv műanyag drip tip-je pl annyira nem rossz. Majd meglátod, de a fém sokat elvesz az élményből, és sajnos ilyenkor hamar áthűl ami szintén mínusz pont.

9 kedvelés

Ne ehhez nem szólók hozzá!! :grinning: Az rta-ra értettem!!

7 kedvelés

Gondolkodtam egy ideig hogy fel merjem-e tenni a kérdésem, mert eszembe jutott a friss kálváriád :rofl:

5 kedvelés

Másik vattával is tegyél próbát…én ebben az rta-ba nem ezt használom.

5 kedvelés

0.7x0.1 KA A1 ribbon, 4 menet, ~13W
vagy NiFe30, 29ga, 5 menet(~0.27Ω), TC
A clapton szerintem sok bele. A rövidebb drip tip viszont javasolt részemről is​:+1:

7 kedvelés