Persze, tudom.
, de a segĂtsĂ©g mindig jĂłl jon⊠és ez nem kamu⊠tudod jĂłl te is..
EgyedĂŒl ĂĄllni az Ășt szĂ©lĂ©n valahol kĂ©t kis falĂș között bizony rosszâŠ
![]()
Most lejjebb vittem a teljesĂtmĂ©nyen, 14.7-rĆl, 10-re. De az Ăz mĂĄr nem olyan. Mintha csak tiszta vg-t szivnĂ©kâŠ
Most azĂ©rt valamivel jobb, mert egy nyomda parkolĂłjĂĄban vagyok, ahol legalĂĄbb egy toitoi illemhely vanâŠ
amĂșgy meg ez mĂĄr eltĂ©r az eredeti topictĂłlâŠnehogy ĂĄthelyezĂ©s legyen belĆleâŠ![]()
ParasztsĂĄg lenne âközbenâ ĂĄthelyezni a Toytoy-t ![]()
![]()
Figyelj⊠meleg, az van. Megy a kålyha. Nem fåzom.
A hƱtĆm fagyaszt. Ăgy van mit ennem. TiszĂĄlkodni is tudok, van nalam kb 50 liter viz. Nm vagyok beteg. HĂĄla az Ă©gnek. Ăgy nem panaszkodom. Ezen felĂŒl van nĂĄlam 2 nagy doboz vape cuccokkal. 5 drb szett.. tudok tekerni is⊠szĂłval⊠elvagyok elĂ©g jĂłl.. meg mĂĄr megszoktam⊠18 Ă©veâŠ
Nem a toytoyrĂłl volt szĂł hanem a bejegyzĂ©srĆlâŠ![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
De attĂłl Ă©rtĂ©kelem az ötletedetâŠ![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Itt érdemes két részre szedni a témåt.
Amennyiben allergiĂĄs vagy a nikkelre, akkor a következmĂ©nyek mĂĄr rövid tĂĄvon jelentkeznek, ezeket nyilvĂĄn azonnal Ă©szre fogod venni, de mindenkinĂ©l mĂĄs lehet a reakciĂł az enyhĂ©tĆl a sĂșlyosig, pl. viszketĂ©s, kiĂŒtĂ©s, nyĂĄlkahĂĄrtya gyulladĂĄs, köhögĂ©s, fulladĂĄsi roham stb.
Aki nem allergiĂĄs rĂĄ, abban az esetben hosszabb tĂĄvon jelentkezhetnek tĂŒnetek de a tudomĂĄny itt mĂ©g csak tapogatĂłzik. EzĂ©rt Ărtam feltĂ©teles mĂłdban az elĆzĆ Ă©s mostani kommentem is.
Az egĂ©sz alapja röviden, hogy a fĂ©mek ugye oxidĂĄlĂłdnak levegĆn, ez a hĆ hatĂĄsĂĄra extrĂ©m felgyorsulhat (pl. dry-burn, amikor kiĂ©geted a coil-t elsĆ hasznĂĄlat elĆtt) Ă©s fĂ©m oxid bevonatot kĂ©peznek a tekercs felĂŒletĂ©n. HasznĂĄlat közben, idĆvel ebbĆl a fĂ©m oxid bevonatbĂłl aprĂł micron mĂ©retƱ rĂ©szecskĂ©k levĂĄlhatnak, amit belĂ©legzĂŒnk Ă©s ezek okozhatnak problĂ©mĂĄt a tĂŒdĆben, nyĂĄlkahĂĄrtyĂĄn. Okozhatnak, mert mĂ©g nincsenek 30-50 Ă©ves tapasztalatra Ă©s hosszĂș tĂĄvĂș vizsgĂĄlatokra Ă©pĂŒlĆ eredmĂ©nyek, csak pĂĄr Ă©vente felröppenek hĂrek 1-2 vizsgĂĄlati eredmĂ©nyrĆl.
Csak nĂ©hĂĄny pĂ©lda: a titĂĄnon titĂĄn-dioxid keletkezik amit pl. EU-ban mĂĄr betiltottak Ă©lelmiszerekben, rĂĄkkeltĆ gyanĂș miatt, a nikkel oxidjai alapvetĆen mĂ©rgezĆek.
EgyrĂ©szt azĂ©rt Ărtam hogy Ăłvatosan Ă©s TC-ben (200-250 C teljesen OK), hogy ne izzĂtsd halĂĄlra azt a coil-t, az nem biztos hogy jĂłt tesz titĂĄn Ă©s tiszta nikkel anyag esetĂ©n, mĂĄsrĂ©szt hogy tudj ilyenekrĆl is, de Ă©rdemes utĂĄna olvasgatni, kĂŒlföldi vape fĂłrumok, gugli is jĂł barĂĄt.
Ăn konkrĂ©tan fosok a nikkeltĆl
nem tudom miért, szerintem csak ilyen mentålis dolog mert nem tudok róla hogy allergiåm lenne. Még a Nichrome-t (Ni80) sem mertem kipróbålni, de egyszer lehet råszånom magam.
Akkor neked melyik a bevĂĄlt huzal, amit (tegyĂŒk fel) napi szinten hasznĂĄlsz ?
Na, most a corona v6-ban maradt a ni200, tc-vel, Ă©s az arcana-t megtekertem kanthal A1 28ga huzallal. Pontosan Ășgy van, mint ahogy azt mĂĄr korĂĄbban is Ărtam⊠a ni200-al Ă©desebb a Baffometto kivonatos leves, mĂg a kanthal-al testesebbâŠ
HiĂĄba, a Kanthal mindig is jobban adta a dohĂĄnyos levesek Ăzeit. FĆleg, ha kivonatrĂłl van szĂł.
Skyline-R rta-ról lenne egy gyors kérdésem, ki milyen tekerést hasznål benne?
Ăs milyen ĂzvilĂĄgĂș liquidekkel?
PĂĄr napja prĂłbĂĄlgatom (klĂłn), a levegĆzĂ©se nagyon betalĂĄlt, az 1.2-es afc-vel szĂĄmomra pont az amit szeretek mtl-ben. GĆz mennyisĂ©ge, hĆmĂ©rsĂ©klete is jĂł.
De Ăz visszaadĂĄsban nekem kicsit âszĂĄraznak, tompĂĄnakâ tƱnik. Ăgy Ă©rtem, hogy prĂłbĂĄltam dohĂĄnyosokat, berry-mixet, kaktuszos gyĂŒmifĂ©lĂ©t, Ă©s mindegyik Ăz mintha egy kicsit tompĂĄbb, kevĂ©sbĂ© ârĂ©szletgazdagâ lenne mĂĄs tankjaimhoz viszonyĂtva. Amiket hasonlĂł konfiggal tekertem Ă©s hasznĂĄltam, pl. Expromizer V4, Kayfun X (klĂłn) vagy a porlasztĂłs Nautilus 3.
Jelenleg mtl clapton kanthal van benne, 2,5 magon 6 tekerés, cotton clouds vattåval
EgyĂ©bkĂ©nt Ć az, most Ă©pp egy âidĆsebbâ mod-on
és ideiglenes driptippel, még keresem hozzå az igazit.
Szia. Egy alacsonyabb, nem fém drip tip-pel måsabb lesz szerintem. Tapasztalat, remélem bejön. ![]()
Köszi az ötletet. Ami fura hogy amit kaptam vele, az mƱanyag Ă©s nagyon rövid volt de azzal is hasonlĂł tompa Ăz Ă©rzĂ©sem volt.
Rövid idĆn belĂŒl ment a fiĂłkba mert azzal a tank tetejĂ©t is puszilgattam slukkolĂĄs közben⊠AmĂșgy mĂĄr Ășton van nĂ©hĂĄny driptip.
Ăn picit emelnĂ©k a teljesĂtmĂ©nyen is,hasonlĂł ka 1 a huzal,de Ăzben jobb de mindenkinek mĂĄs .
Valami minĆsĂ©gibb kell ide, nem mƱanyag, hanem teflon, vagy PEEK esetleg, bĂĄr a Dwarv mƱanyag drip tip-je pl annyira nem rossz. Majd meglĂĄtod, de a fĂ©m sokat elvesz az Ă©lmĂ©nybĆl, Ă©s sajnos ilyenkor hamar ĂĄthƱl ami szintĂ©n mĂnusz pont.
Ne ehhez nem szĂłlĂłk hozzĂĄ!!
Az rta-ra értettem!!
Gondolkodtam egy ideig hogy fel merjem-e tenni a kérdésem, mert eszembe jutott a friss kålvåriåd ![]()
Måsik vattåval is tegyél próbåt..én ebben az rta-ba nem ezt hasznålom.