Persze, tudom. , de a segítség mindig jól jon… és ez nem kamu… tudod jól te is…
Egyedül állni az út szélén valahol két kis falú között bizony rossz…
Most lejjebb vittem a teljesítményen, 14.7-ről, 10-re. De az íz már nem olyan. Mintha csak tiszta vg-t szivnék…
Most azért valamivel jobb, mert egy nyomda parkolójában vagyok, ahol legalább egy toitoi illemhely van… amúgy meg ez már eltér az eredeti topictól…nehogy áthelyezés legyen belőle…
Parasztság lenne “közben” áthelyezni a Toytoy-t
Figyelj… meleg, az van. Megy a kályha. Nem fázom.
A hűtőm fagyaszt. Így van mit ennem. Tiszálkodni is tudok, van nalam kb 50 liter viz. Nm vagyok beteg. Hála az égnek. Így nem panaszkodom. Ezen felül van nálam 2 nagy doboz vape cuccokkal. 5 drb szett… tudok tekerni is… szóval… elvagyok elég jól… meg már megszoktam… 18 éve…
Nem a toytoyról volt szó hanem a bejegyzésről…
De attól értékelem az ötletedet…
Itt érdemes két részre szedni a témát.
Amennyiben allergiás vagy a nikkelre, akkor a következmények már rövid távon jelentkeznek, ezeket nyilván azonnal észre fogod venni, de mindenkinél más lehet a reakció az enyhétől a súlyosig, pl. viszketés, kiütés, nyálkahártya gyulladás, köhögés, fulladási roham stb.
Aki nem allergiás rá, abban az esetben hosszabb távon jelentkezhetnek tünetek de a tudomány itt még csak tapogatózik. Ezért írtam feltételes módban az előző és mostani kommentem is.
Az egész alapja röviden, hogy a fémek ugye oxidálódnak levegőn, ez a hő hatására extrém felgyorsulhat (pl. dry-burn, amikor kiégeted a coil-t első használat előtt) és fém oxid bevonatot képeznek a tekercs felületén. Használat közben, idővel ebből a fém oxid bevonatból apró micron méretű részecskék leválhatnak, amit belélegzünk és ezek okozhatnak problémát a tüdőben, nyálkahártyán. Okozhatnak, mert még nincsenek 30-50 éves tapasztalatra és hosszú távú vizsgálatokra épülő eredmények, csak pár évente felröppenek hírek 1-2 vizsgálati eredményről.
Csak néhány példa: a titánon titán-dioxid keletkezik amit pl. EU-ban már betiltottak élelmiszerekben, rákkeltő gyanú miatt, a nikkel oxidjai alapvetően mérgezőek.
Egyrészt azért írtam hogy óvatosan és TC-ben (200-250 C teljesen OK), hogy ne izzítsd halálra azt a coil-t, az nem biztos hogy jót tesz titán és tiszta nikkel anyag esetén, másrészt hogy tudj ilyenekről is, de érdemes utána olvasgatni, külföldi vape fórumok, gugli is jó barát.
Én konkrétan fosok a nikkeltől nem tudom miért, szerintem csak ilyen mentális dolog mert nem tudok róla hogy allergiám lenne. Még a Nichrome-t (Ni80) sem mertem kipróbálni, de egyszer lehet rászánom magam.
Akkor neked melyik a bevált huzal, amit (tegyük fel) napi szinten használsz ?
Na, most a corona v6-ban maradt a ni200, tc-vel, és az arcana-t megtekertem kanthal A1 28ga huzallal. Pontosan úgy van, mint ahogy azt már korábban is írtam… a ni200-al édesebb a Baffometto kivonatos leves, míg a kanthal-al testesebb…
Hiába, a Kanthal mindig is jobban adta a dohányos levesek ízeit. Főleg, ha kivonatról van szó.
Skyline-R rta-ról lenne egy gyors kérdésem, ki milyen tekerést használ benne?
És milyen ízvilágú liquidekkel?
Pár napja próbálgatom (klón), a levegőzése nagyon betalált, az 1.2-es afc-vel számomra pont az amit szeretek mtl-ben. Gőz mennyisége, hőmérséklete is jó.
De íz visszaadásban nekem kicsit “száraznak, tompának” tűnik. Úgy értem, hogy próbáltam dohányosokat, berry-mixet, kaktuszos gyümifélét, és mindegyik íz mintha egy kicsit tompább, kevésbé “részletgazdag” lenne más tankjaimhoz viszonyítva. Amiket hasonló konfiggal tekertem és használtam, pl. Expromizer V4, Kayfun X (klón) vagy a porlasztós Nautilus 3.
Jelenleg mtl clapton kanthal van benne, 2,5 magon 6 tekerés, cotton clouds vattával
Egyébként ő az, most épp egy “idősebb” mod-on és ideiglenes driptippel, még keresem hozzá az igazit.
Szia. Egy alacsonyabb, nem fém drip tip-pel másabb lesz szerintem. Tapasztalat, remélem bejön.
Köszi az ötletet. Ami fura hogy amit kaptam vele, az műanyag és nagyon rövid volt de azzal is hasonló tompa íz érzésem volt.
Rövid időn belül ment a fiókba mert azzal a tank tetejét is puszilgattam slukkolás közben… Amúgy már úton van néhány driptip.
Én picit emelnék a teljesítményen is,hasonló ka 1 a huzal,de ízben jobb de mindenkinek más .
Valami minőségibb kell ide, nem műanyag, hanem teflon, vagy PEEK esetleg, bár a Dwarv műanyag drip tip-je pl annyira nem rossz. Majd meglátod, de a fém sokat elvesz az élményből, és sajnos ilyenkor hamar áthűl ami szintén mínusz pont.
Ne ehhez nem szólók hozzá!! Az rta-ra értettem!!
Gondolkodtam egy ideig hogy fel merjem-e tenni a kérdésem, mert eszembe jutott a friss kálváriád
Másik vattával is tegyél próbát…én ebben az rta-ba nem ezt használom.