megyek is aludni…Sziasztok!
Jó éjt!
Kicsit több kraft kell neki így, ahogy látom. Ízre adja amit kell?
Pedig 0,05-3,0 ohm-ig kéne tudnia…
Őszintén, nekem is meghaladja a tudásomat, de működik jol, és az íz is jobb igy. Talán annyit h picit, enyhén melegebb a deck mint egy kanthal huzallal.de van még velem 5 szett, igy nem jelent különösebb gondot
Akkor élvezd a gőzölést! Jó éjt!
Úgy tudom, hogy a mod-ok gyári TC opcióiban a Ni mint Nickel az pont a Ni200-ra van beállítva.
Azonban szerintem óvatosan használd, mert a Titanium mellett ez a másik olyan fém, ami magas hőfokon káros fém-oxidokat termelhet. Tehát csak megbízható, pontos TC-vel érdemes (én ilyennek tartom pl. DNA, Yihi, Dicodes chipset-eket) és kizárólag TC módban, nem szabad előizzítani (dry-burn) a hotspot kereséshez stb.
Bár a Paramour SBS-t nem ismerem (mondjuk régebben vágytam egyre ), de a képeid alapján a TCR érték 4 karakteres, ezért úgy tippelem ennél a chipset-nél 1millióval kell a táblázatos TCR értékeket szorozni, azaz Ni200-hoz az érték 6200. A 620-ra valószínűleg azért nem reagált mert az nagyon lapos görbe és kis melegedés után pillanatok alatt elérte azt az ohm változást a huzal.
De mint fentebb írtam, szerintem a gyári Ni módnak jónak kell lennie hozzá.
Ez mennyire lehet esetleg káros az egészségemre nézve? Esetleg valami különös mellékhatása is lehet?
Tegnap este ni200, 0.30mm sima szálhuzalt kapott az arcana 22mm és a steampipes corona v6 kazánom is. Simán duruzsol mindkettő. Gond nélkül… 6 menet, 2.5 magon, 0.12 ohm 14.7watt. 210 C fok. Tc-vel…Mtl-ben. Eléggé leszűkítve a levegőzője.
Melegszík nagyon?
Annyira, nem mondanám. Érintésre meleg. Ha az arcommal érintkezik, akkor valamivel melegebb…
Inkább úgy fejezhetném ki magam pontosabban, hogy kb 20-25 lánc slukk után kezd kicsit jobban melegedni. Viszont a levegő is jelentősen szűkítve van. 1.2mm-es air pin van benne. Ami láncslukkoknál jobban melegszik… levegőző gyűrű 3 lyuk. Mindkét oldalon, de több úgysem jön át rajta mint amit az 1.2 airpin átenged…
U.i.
Ha meg lejjebb veszem a teljesítményt akkor az az íz rovására is mehet.
Nekem nem jött be a huzal szeríntem jobban melegszik mint a kanthal…szét vágja a levest.
Tutira jobban melegszik, mint a Kanthal. Ebben igazad van. De megbuherálhatja annyira a levest?
Én úgy éreztem…
Viszont akkor mit csináljak ezzel a szűk 10m huzallal? Mondjuk a nagy vape szekrényben van hely bőven…
ez csak az én véleményem használd el…
Egy dolog biztos, @Janos_Groszeibl … ezzel a ni200 huzallal mintha édesebb lenne a Baffometto kivonatos leves, a Kanthal-al pedig, jóval testesebb volt az iz, mint édesebb. Azzal jobban érezhető volt benne az igazi hamutartós dohány.