Ki hogyan teker, hogyan vattáz? 😊

Köszi csak épp erre lettem volna kíváncsi, ki milyen tekeréssel, vattával használja.
Esetleg milyen liquiddel mert sok esetben olvastam hogy bizonyos rta-k bizonyos ízekkel jobban domborítanak

4 kedvelés

Sok bele a clapton, ezt arra érted hogy az elnyomhatja, tompíthatja az ízeket? Mert írtam semmi mással nincs gondom, se gőz hőfok, mennyiség stb. Hűvösebb, “szárazabb” gőzt szeretem és ezt adja most

3 kedvelés

TC-nél van valami ajánlott ellenállás érték, amire törekedni kéne, mert csak a 2,5mag 5 menetet javasolják. A dicodes gyári huzal 29GA igérete szerin 5,5 ohm/m 2,5 mag 5 menet nekem 0,34ohmra jön ki. A Zipipf NiFe30 vezetékek alacsonyabbak 29Ga 3,3 ohm/m. 30Ga 4,1 ohm/m. Ez nem tudom mennyi lenne, de lehet az amit említesz 0,27?

2 kedvelés

Nincs javasolt, ha a mod tudja kezelni, akkor OK.
Zivipf drótot használok, 0.23-0.27Ω- ra szokott kifutni, menetszám/lábhosszúságtól függően.
Azért a belerakott anyagmennyiség hoz magával egy bizonyos fokú tehetetlenséget is, szóval itt se jó a túl sok( nem tud rendesen kihűlni, az egész tank fog melegedni idővel)

5 kedvelés

Igen, tud tompítani az ízeken. Az én ízlésemnek/felhasználási módomnak sok a clapton 1.2 levegő mellé. Láncslukkolok rendesen​:grin:

5 kedvelés

Ellentmondásos az olvasott és videón látott eljárás a NiFe30 huzal menet leégetése kapcsán használat elött. Annyira tiszta, hogy nem igényel izzítást?

4 kedvelés

Vörösizzásig ne melegítsd. Csak olyan kékesre, mint a Ni80-at. Vagy izopropilos törlés, tisztításra-zsírtalanításra tökéletes. Mivel TC és nem microcoil, menetzárlatod úgyse lesz​:thinking:

6 kedvelés

Unalmamban, itt a fülkében, ujra tekertem az oxva arbiter 2 dl kazánomat… mivel időm, mint a tenger vize, igy megcsináltam a híres pattogó tekerést… Vandy vape fused Clapton coil. 26ga(A1)*2+36ga(ni80). 3 magon, 6 menet, 0.42 ohm, 37 watt. Benne a bpmods pro vape cotton 2.5…
Gőz kevesebb van, mint egy szokásos dl kazánban, de az íze maximumon van.

9 kedvelés

Kotyogó kávéfőző… Ezt reggel én is hallottam és kávé illat…

5 kedvelés

Reggel távoli alpesi marhakolomphoz hasonló hangot hallottam…ahogy kevertem a nescafémat az üvegpoharamban az ezüstkanalammal :grin:
(Délben meg kotyogtunk).

7 kedvelés

Sokat gondolkodtam reggel óta, hogy lehet vattát kéne cserélnem…

12 kedvelés

Annak most kezd jó lenni az íze… az még 2-3 hétig simán elmegy…

6 kedvelés

ez egy nap után ilyen :rofl:

5 kedvelés

Még korai…:grin:

8 kedvelés

Mi volt ez tintahal aroma?

2 kedvelés

Almáspite…Nagyk edvencem…fél literessével szoktam bekeverni…
De ugyanilyen a pisztáciás fagylaltom is…igaz abból csak 200ml-ereket szoktam bekeverni és amikor már jó barna a bekevert anyag akkor a tuti.

6 kedvelés

Erre gondolok konkrétan…
-Mögötte meg a világosabb barna az az almáspite…

10 kedvelés

Az érési idő végére meg érkezik is a frissen rendelt vatta…

4 kedvelés

Azért az a forgótáras se kutya :wink:

9 kedvelés

Én is pont azon agyaltam, hogy az mi…

7 kedvelés