How do you roll, how do you wick? 😊

Mert abban a csepp kis deckben az hƱl rendesen. De ha 10 menetre tekered, akkor annyi. Nekem mindegy, az mĂĄr a Te tankod. :slightly_smiling_face: Én csupĂĄn azt ajĂĄnlottam bele, ami szerintem a legoptimĂĄlisabb. Persze az Ă©n szokĂĄsaim alapjĂĄn.

7 Likes

Jó, így mår értem, az enyém ez:

1 Like

@Vaperina_Kinga azzal az 5 menettel szerintem felrĂșg olyan 17-19 wattra
 Ugye? Mert azzal kb 0.6-0.8-ra jön ki

Ne legyen fĂ©lreĂ©rtĂ©s
 Én csak gondolom h olyan Ă©rtĂ©kek jönnek ki

0.7 körĂŒl van igen, de 12-14 wattnĂĄl nem kĂ©r többet. Ne az ellenĂĄllĂĄsra kalkulĂĄlj, hanem hogy milyen kevĂ©s a huzal.

5 Likes

Szerintem a nagyobb felĂŒlet az jobban is hƱl. De ha Ă©rtenĂ©m, hogy a kisebb felĂŒlet miĂ©rt hƱl jobban, akkor mĂĄr biztosan professzor lennĂ©k, nem csak egy technikus.

2 Likes

A professzor, az a lĂ©tra legfelsƑ foka
 Úgyhogy hajrá
 JĂł Ășton haladsz
 Felfelé  :smiling_face::smiling_face::smiling_face:

GyĂșjts meg egy gyufĂĄt, fĂșjd el. Majd gyĂșjts be a kandallĂłba, Ă©s azt is fĂșjd el. :slightly_smiling_face:

4 Likes

En abból indultam ki
 H volt az aspire nautilus gt kazånom és a 0.7 ohm-os mesh gyåri porlasztó 15-25 wattot kért

2 Likes

Abban szerintem mesh van, azért lehet. :thinking:

3 Likes

Akartam is írni h a gyári poris ez meg rta

2 Likes

Annyi Watt, amennyire beĂĄlĂ­tod- PlĂĄne TC mĂłdban. Én az enyĂ©met TC mĂłdban edzettem 1 napig, utĂĄna mĂĄr mindegy. Mert az a kis koksz rajta szigetel valamennyit. De a levegƑ menyisĂ©g hƱti a felĂŒletet, az meg minĂ©l nagyobb, annĂĄl jobban hƱl.

2 Likes

Sajnalom, de a tc mĂłdban meg nem vagyok otthon
 Mivel nem ismerem annyira a tc mĂłdot, Ă©s a sajĂĄt beĂĄllĂ­tĂĄsait, Ă­gy nem igazĂĄn foglalkozom vele. EgyenlƑre jĂł nekem nagyon is a wattage mĂłd
 És az ss huzal megy watt mĂłdban is.

1 Like

Ez teljesen hamis érvelés a szål gyufa az fél Watt, a kandalló meg 20 kilóWatt.

Az enyem 10m Ă©s kb 4 euro az ĂĄra. EnnyiĂ©rt biztos nem lehet valami szuper jĂł minƑsĂ©g

AmĂșgy meg egy intelligens mod akkuja is fele ideig bĂ­rja, fĂ©l ohmos tekerĂ©ssel, mint az egy ohmmal. Tapasztalat. Egy dl tankkal 20 (Pedig az dl ben mĂ©g nem is igazĂĄn sok) Wattal szinte pillanatok alatt leszĂ­vja ugyanazt az akkut, amit mtl -en 1 ohmos tekerĂ©ssel 2 nap alatt sem merĂ­tek le. @Vaperina_Kinga

Ugyanakkora, mint az összes többi 22 mm -es tank. Ott van mellette a kĂ©pemen a Siren. Csak a levegƑzĂ©se szƱkebb valamivel, viszont cserĂ©lhetƑek a betĂ©tek.

1 Like

És akkor kĂ©pzeld el, hogy mindegyik egy 2mm-es lyukon kapja a levegƑt

A fĂ©m felĂŒlete, sĂșlya is szĂĄmĂ­t. Nem mindegy, hogy egy fĂ©l ohm-os clapton, vagy azĂ©rt fel ohm mert csupĂĄn 4 menet 0.32-es SS szĂĄlhuzal van benne.

Nem hinnĂ©m, hogy ugyanakkora. A bekötƑoszlopok mĂ©rete, alakja (sĂ©mĂĄja, stĂ­lusa) Ă©s elhelyezkedĂ©se is szĂĄmĂ­t.

4 Likes

Próbålj meg most nem technikus fejjel gondolkodni, mert itt mås az elektromos környezet.

ValĂł igaz, hogy egy erƑsĂ­tƑ vĂ©gfokĂĄban levƑ aktĂ­v elemeket kĂŒlön hƱtƑbordĂĄval kell hƱteni. Teljesen igazad van abban, hogy minĂ©l nagyobb a hƱtƑborda felĂŒlete, annĂĄl több hƑt kĂ©pes elvezetni/leadni. Viszont tipikusan elkĂŒlönĂŒl a hƑkĂ©pzƑ (pĂ©ldĂĄul tranzisztor/IC) Ă©s a hƑelvezetƑ (hƱtƑborda) eszköz.

Itt viszont a tekerĂ©s egyben a hƑkĂ©pzƑ Ă©s a hƑleadĂł eszköz is. MƱszerĂ©sz pĂ©lda: sokkal hamarabb melegszik fel Ă©s hƱl le egy 50 W-os Weller pĂĄka, mint egy 220 V-os 80-90 W-os (Ƒskori) eszköz. A kulcsszĂł a fĂ©mtömeg. MinĂ©l nagyobb ugyanazon huzalbĂłl kĂ©szĂ­tett tekerĂ©s fĂ©mtömege, (ĂĄllandĂł teljesĂ­tmĂ©ny mellett) annĂĄl több idƑ kell a felfƱtĂ©sĂ©hez Ă©s a lehĂŒlĂ©sĂ©hez egyarĂĄnt. A felfƱtĂ©s esetĂ©ben mĂ©g lehet jĂĄtszani a W emelĂ©sĂ©vel, de a lehĂŒlĂ©sĂ©hez idƑ kell. ÖsszessĂ©gĂ©ben @Vaperina_Kinga is leĂ­rta, hogy a huzal ĂĄtmĂ©rƑjĂ©vel Ă©s a menetszĂĄmmal lehet jĂĄtszani, a vĂ©konyabb huzal Ă©s a kevesebb menetszĂĄm eredmĂ©nyez gyorsabb felfƱtĂ©st Ă©s lehĂŒlĂ©st.

4 Likes

Bocs, de tapasztalataim szerint ez Ă­gy nagyon fĂ©lrevezetƑ lehet a kezdƑk Ă©s azok szĂĄmĂĄra, akik mĂ©g nem jĂĄratosak a TC ĂŒzemmĂłdban.

A TC-ben beĂĄllĂ­tott Watt Ă©rtĂ©k, csak irĂĄnyadĂł az intelligens chip szĂĄmĂĄra, a lĂ©nyeg a tekerĂ©s ellenĂĄllĂĄsĂ©rtĂ©kĂ©nek a vĂĄltozĂĄsa. Az elektronika ebbƑl szĂĄmolja ki Ă©s ĂĄllĂ­tja a beĂĄllĂ­tott hƑmĂ©rsĂ©klethez pillanatnyilag szĂŒksĂ©ges feszĂŒltsĂ©get. KonkrĂ©tan: ha olyan modot hasznĂĄlsz TC ĂŒzemmĂłdban, amelyik folyamatosan kĂ©pes kijelezni az aktuĂĄlis ellenĂĄllĂĄsĂ©rtĂ©ket Ă©s feszĂŒltsĂ©get, akkor lĂĄthatod, hogy tĂŒzelĂ©s közben mindkĂ©t Ă©rtĂ©k folyamatosan vĂĄltozik, “ugrĂĄl”. PĂ©ldĂĄul van egy tekerĂ©sed, amit power mĂłdban 12 W-on hasznĂĄlsz, TC ĂŒzemmĂłdban nyugodtan beĂĄllĂ­thatod a teljesĂ­tmĂ©nyt 20 W-ra, a kĂ©szĂŒlĂ©k leszabĂĄlyozza Ășgy, hogy a beĂĄllĂ­tott hƑmĂ©rsĂ©kletet Ă©rje el a tekerĂ©s (a modban levƑ chip minƑsĂ©gĂ©tƑl fĂŒggƑ pontossĂĄggal).

De az biztos, hogy nem

Bocs, ha fĂ©lreĂ©rtettelek, vagy te mĂĄs összefĂŒggĂ©sben gondoltad. “Harmadik fĂ©lkĂ©nt” olvasva viszont ez a vĂ©lemĂ©nyem.

5 Likes

TulajdonkĂ©ppen senki sem Ă©rtett itt meg. Magyarul: Csak a dohĂĄnyos Ă­zeket kedvelem. Illetve, csak kedvelnĂ©m, ha egyĂĄltalĂĄn egyetlen egy is hoznĂĄ a valĂłdi dohĂĄny Ă­zĂ©t. Nem az Ă©rdekel engem, hogy a gƑze milyen, egyĂĄltalĂĄn nem izgat engem a gƑz. Mindeddig a dohĂĄnyos leveseknek csak alig-alig Ă©reztem az Ă­zĂ©t. EgyedĂŒl ezek a hosszĂș tekerĂ©sek vĂĄltoztattĂĄk meg több Ă©ves kĂ­nlĂłdĂĄsom. MĂ©gpedig a 16 mm-es mini Dvarw Ăłta. A gyĂŒmölcsösök Ă­ze harsĂĄny. Azok mindent felĂŒlĂ­rnak. DohĂĄnyossal nem is lehet keverni Ƒket anĂ©lkĂŒl, hogy el ne uralkodnĂĄnak felette. Azokhoz szinte mindegy, mit tekersz. ValĂłszĂ­nƱleg nem ragaszkodnĂ©k 8 - 10 menetes tekerĂ©sekhez. Szinte biztos, hogy elĂ©g lenne a 6 menet. Kinga csak a gyĂŒmölcsösöket kedveli. MĂĄr javasolni akartam, hogy kettĂ© kellene osztani a tĂĄrsasĂĄgot aszerint, hogy ki milyen Ă­zt kedvel? SzĂłval ezidĂĄig soha senki nem Ă©rtette meg, miĂ©rt erƑltetem Ă©n a hosszĂș tekerĂ©seket? AzĂ©rt, mert a dohĂĄnyos aromĂĄk Ă­zĂ©t mĂĄssal nem Ă©rzem. AttĂłl tartok, nem Ă©n vagyok vele egyedĂŒl. Csak Ă©pp ezt mĂ©g nem tĂĄrgyaltĂĄtok meg. AztĂĄn engem tök nem Ă©rdekel, hogy azt erƑltetitek, hogy a clapton forrĂł, meg a 10 menetes tekercs forrĂł, ha éélvezhetƑ dohĂĄnyos Ă­ze ezidĂĄig csak azoknak volt nĂĄlam. KĂ©pzeljĂ©tek el, van 4 kazĂĄnom, a mĂĄr majdnem kidobott Siren - nel egyĂŒtt, de csak egyedĂŒl abban az egyben volt gyĂŒmölcsös, vagy desszertes leves. Az összes többiben csakis kizĂĄrĂłlag dohĂĄnyos. InkĂĄbb vĂĄsĂĄrolok mĂ©g többfĂ©le dohĂĄnyos aromĂĄt, fƑleg, hogy az eliquidvg.eu bezĂĄrt. ElkĂ©pzelhetƑ az is,hogy csak azoknĂĄl volt ennyire rossz a kĂ­nĂĄlat. SzeretnĂ©k azĂ©rt mindenkĂ©pp 10 % keverĂ©si arĂĄnyon belĂŒl maradni, Ă©s nem horror ĂĄron, mint a longfillek. BĂĄr megvallom, Ă©ppen ezĂ©rt mĂ©g soha nem kĂłstoltam olyat.
SzĂłval szerintetek azon az ĂĄron, hogy elveszĂ­tem az Ă­zek felĂ©t, inkĂĄbb tekerjek olyat, amit ti javasoltok, mert szerintetek hƱvös? Akkor a mentolt mĂĄr inkĂĄbb magamra kenem. Nekem a dohĂĄnyzĂĄs Ă©lmĂ©nye hiĂĄnyzik. Valamikor rĂ©gen, amikor nem volt nyitva trafik, mĂ©g az utcĂĄn felszedett csikkeket is a pipĂĄmba tömtem. Ma mĂĄr az egĂ©sz szĂĄl sĂ©rtetlen, vĂ©letlenĂŒl elejtett cigarettĂĄĂ©rt sem hajolok le. Nekem ez is nagy eredmĂ©ny. Hadd maradjak meg a dohĂĄnyos Ă­zek mellett. A gyĂŒmölcsös Ă©s desszertesek nem vonzanak cseppet sem. A hƑmĂ©rsĂ©klet csak addig Ă©rdekel, hogy ne Ă©gesse meg a nyelvem.

4 Likes