Gondolom a csavar menete megadja hova kell hajtani, befeszíteni a drótot, míg a tekerősegéd sima,nem bordás.Ergo,valamivel “nehezebb” szép külalakú coil-t csinálni.
Feltekered, egyszer összenyomod, kész, kb ennyi a sztori.
Szorosan tekerem,még összesemkell nyomni,amikor kész.
Lehet akkor ez lesz a gond, mtl-ben nekem egyelőre a dohány/dohány-desszert vonal tetszik, most is Bombo Nutty-val tesztelem (ami Ammit rda-ban és Xlim Pro-ban is jóval izesebb volt).
Gyümis vonalon nekem még mindig verhetetlen az XR Max RDL fejjel, plusz nekem a gyümölcsös ízek DL-ben még mindig 10x erősebbek/ízesebbek…
Annyira nulla a kézügyességem, hogy 2 menet sem sikerül egyforma távolságra, ha meg szorosan próbálom tuti 1-2 menetnél lesz egy kis hézag… A végeredmény meg csapnivaló, nem tetszik. Superfine claptonnal egész jól megy, de szálhuzallal csak szerencsétlenkedek. Facsavarral úgy tűnik egyből siker.
Nem ismerem a ni80-at, de nem feltekeréskor kell beállítani a tekerést, feltekered ahogy megy, a bal végét megtámasztod és neki nyomod a jobb oldalról a többit és a vége egy szép hézagos terkerés lesz.
Hidd el, próbálkoztam vele jópárszor, hiába nyomom össze, nekem nem lett közel sem egyforma a távolság a menetek közt. Facsavarra feltekerni meg ugyanannyi idő (sőt, mivel tudom hogy tuti jó lesz, így gyorsabban is megvan). A plusz idő max az a pár másodperc még letekerem a csavarról és átrakom a tekerősegédre összenyomni. A végeredmény meg össze sem hasonlítható az eddigi próbálkozásaimmal.
Persze, ahogy jól esik, csak arra próbáltam rávilágítani, hogy egyrészt sem szépnek nem kell lennie, sem egyenlő távolságnak, a lényeg, hogy legyen rés köztük ne szoruljanak össze. Amit egyébként sem tudsz kézzel megcsinálni egy drótnál tekereéskor, mert van mindegyiknek egy minimális rúgózása. A microcoilt is hevítés közben lehet kialakítani csak.
Sima szálhúzalt használsz, milyen vastag a húzal?
Csak azért fura nekem, mert 6 év alatt most hallok olyat először, hogy valamiféle segéd kell hézagos tekeréshez, én eddig azt hittem, hogy minden tekerés alapból hézagos, ha akarod, ha nem.
Még teszt üzem van, úgyhogy használok mindent is. Eddig 28GA SS volt, majd jött Superfine Fused clapton, majd tegnap érkezett egy nagy csomag huzal és vatta az egyik fórumtárstól, úgyhogy mostmár van mindenem IS, bőség zavara…
(26-28-30GA Ni80, 4 féle mtl clapton…)
Aromamizerben elsőre a superfine 2*32+40 hibátlan, abban szerintem marad az (brunhildét is ezzel tervezem), a Dvarw-ban meg tesztelgetek.
Az a baj, cnc marós vagyok, és szeretem ha ami kikerül a kezeim alól, az úgy néz ki ahogy annak kell…
Annó csináltam már egy videót ide, hogyan is néz ki egy hézagos tekerés elkészítése. Igaz én csak 28-29ga szálhúzalt használok, claptonnál nem tudom hogyan megy.
Itt a végén láthatod, hogy tk. csak összenyomkodod párszor és kész, a húzal alap rúgózása pont elég a hézagokhoz, persze nem akarlak lebeszélni a csavarozásról.
Illetve meglepően jó hűsítős és mentolos cucchoz.
Én pedig desszert dohányt töltök bele
Én a gőzét szeretem, valahogy nagyon jó gőz jön ki belőle.
Jó, neked a brünci is ment elsőre, nehéz veled versenyezni, te vagy a vape Chuck Norrisa.
Megtisztelsz
Ööö….szép napot mindenkinek
Na, felkeltél?
Én már 9 óta talpon vagyok.
Igen,mert tegnap volt a céges uccsó bulika,úgy nem rúgtam be ahogy szoktam !
De majdnem az összes coca colát megittam,mert ezek a dinnyék valami whiskeyt ittak
Szóval a dvarw.
Abban járt már elég sok féle cucc nálamde egyet kell értenem,mentolos,gyügyis az tényleg abban hozza amit kell.
Desszert dohányra ott a “másik” amiből jobban ízlik .
Másik dwarv?
Ha őszinte akarok lenni,IS mindenre van másik főleg ha lusta vagyok tekerni