Ebből a fémmennyiségből nekem kijön 3 tekerés.
Picit bővebbre eresztve - szóval a kazántér levegőbeömlő pontjai a mérvadóak a tekerés méretében, alul-oldalt tanktól függően, azokat fedje pici túllógással, hogy a levegőáram a tekerés egész/minél nagyobb felületét tudja hűteni. A 10 menetes gigaszörnynél a közepe jó lesz, de a két széle nem nagyon kap a légáramból, halott fémtömegként fog neked funkcionálni. Mivel vsz. a 26ga egy picit már vaskos mtl kazánba, ezért lesz egy tekerésed, ami jó nagy teljesítményt el fog kérni, hogy legyen valami normálisabb porlasztás is, de a végeredmény túl meleg gőz lesz, jó széles levegővel tudod csak használni, hello RDL. Ha lejjebb veszed(szűkebb levegővel), akkor az első 1-1.5s alatt nem jön belőle semmi, amíg ez a szép vasdarab fel nem melegszik, utána jó lenne, de kihűlni se fog rendesen, az egész kazánod melegedni fog, az meg ízvesztést okoz azon kívül, hogy nem is esik jól. Néha a kevesebb több
A kazántér fizikai mérete pedig inkább a használt huzal választását tudja befolyásolni, a nagyobb teknőkbe jöhet a vastagabb szálhuzal meg a flancos claptonok, dual szögesdrót, mesh,csirkeháló
Köszi!
ÜDV! Dinó Jani.
az mitől lehet hogy megtekerem a klón Kayfun Lite plus 2021 et NI80 1,1ohm körüli értékre és kb 200-300 slukk után már csak mondjuk 0.8 ohm, megint egy fél tank és márcsak 0.68 ohm.
Mod kizárva mert GV Legenden és Dani-n is ez a jelenség és csak ennél a kazánnál.
és ha ujjra vattázom szépen eltakarítok mindent tekercset leégetem újra vissza áll 1.1 ohm ra
a Steam Crave mtl nél is ugyan ezt a tekerést használom ott nincs ez a jelenség.
a kis kazán térben a sok koksz miatt letestel…a koksz miatt zárlat nem lesz de elmászík az ellenállás
és akkor ezt ilyenkor már ajánlott újra vattázni vagy használjam mert izre nem veszek észre semmit meg a tekerés se néz ki olyan nagyon gáznak…
ha használod se lesz baj belőle…én újra húzom mindig az egészet nem égetem a huzalt…
Holnap tekerek egy 3 magon 5-6 tekerést és megnézem úgy is hogy milyen
Van amikor 2-3-szor is csak leégetem és vatta csere, bár nem mindegy mi megy rajta keresztül. Mármint liquid.
az én dohányosom a leégetett huzalon is érződik…ha ízt akarok váltani komplett takarítás kell…
Itt hever 30 méter kábel, a franc se fogja itt égetgetni a dzsúvás tekerést.
nem hiszem,hogy azt feltekered
Csak lustaságból szoktam. Jó van mán NA.
Azt én is ismerem.
Párszor próbáltam, de sosem volt már jó íze a használt húzalnak.
Én claptonozok, 2-3 alkalommal leégetem (magam ), de amúgy mindig ugyanazt teszem vissza mindenbe. Dohányos duciba nem megy mogyoró, dió, alma…de a pisztáciába se megy TVGC. Így bevált a szitu.
Én meg sosem kóstoltam a huzalt…na majd reggel
Vashiány van, esetleg NiFe30?
azt értem de az a baj hogy én attól lustább vagyok hogy 2 naponta tekerést cseréljek vatta még nagy duzzogva:D
most megnézem meddig csökkenti az ellenállást de 200 slukk után még nem szivesen cserélgetek pláne hogy fél nap nekem
Nem tudom, valamit bekapok mindenesetre
(Egyébként nekem égetés után marha tiszta, addig nyösztetem. Csak hőt termel, illat sem jön már.)
Szintén. Mármint “tisztább,szárazabb,biztonságosabb érzés”.