Ki hogyan teker, hogyan vattáz? 😊

Ebből a fémmennyiségből nekem kijön 3 tekerés. :grin:

Picit bővebbre eresztve - szóval a kazántér levegőbeömlő pontjai a mérvadóak a tekerés méretében, alul-oldalt tanktól függően, azokat fedje pici túllógással, hogy a levegőáram a tekerés egész/minél nagyobb felületét tudja hűteni. A 10 menetes gigaszörnynél a közepe jó lesz, de a két széle nem nagyon kap a légáramból, halott fémtömegként fog neked funkcionálni. Mivel vsz. a 26ga egy picit már vaskos mtl kazánba, ezért lesz egy tekerésed, ami jó nagy teljesítményt el fog kérni, hogy legyen valami normálisabb porlasztás is, de a végeredmény túl meleg gőz lesz, jó széles levegővel tudod csak használni, hello RDL:smile:. Ha lejjebb veszed(szűkebb levegővel), akkor az első 1-1.5s alatt nem jön belőle semmi, amíg ez a szép vasdarab fel nem melegszik, utána jó lenne, de kihűlni se fog rendesen, az egész kazánod melegedni fog, az meg ízvesztést okoz azon kívül, hogy nem is esik jól​:smile:. Néha a kevesebb több​:person_shrugging:
A kazántér fizikai mérete pedig inkább a használt huzal választását tudja befolyásolni, a nagyobb teknőkbe jöhet a vastagabb szálhuzal meg a flancos claptonok, dual szögesdrót, mesh,csirkeháló :rofl::rofl::rofl:

4 kedvelés

Köszi!
ÜDV! Dinó Jani. :grin:

3 kedvelés

az mitől lehet hogy megtekerem a klón Kayfun Lite plus 2021 et NI80 1,1ohm körüli értékre és kb 200-300 slukk után már csak mondjuk 0.8 ohm, megint egy fél tank és márcsak 0.68 ohm.
Mod kizárva mert GV Legenden és Dani-n is ez a jelenség és csak ennél a kazánnál.
és ha ujjra vattázom szépen eltakarítok mindent tekercset leégetem újra vissza áll 1.1 ohm ra :smiley:
a Steam Crave mtl nél is ugyan ezt a tekerést használom ott nincs ez a jelenség.

a kis kazán térben a sok koksz miatt letestel…a koksz miatt zárlat nem lesz de elmászík az ellenállás

és akkor ezt ilyenkor már ajánlott újra vattázni vagy használjam mert izre nem veszek észre semmit meg a tekerés se néz ki olyan nagyon gáznak…

ha használod se lesz baj belőle…én újra húzom mindig az egészet nem égetem a huzalt…

Holnap tekerek egy 3 magon 5-6 tekerést és megnézem úgy is hogy milyen

Van amikor 2-3-szor is csak leégetem és vatta csere, bár nem mindegy mi megy rajta keresztül. Mármint liquid. :saluting_face:

2 kedvelés

az én dohányosom a leégetett huzalon is érződik…ha ízt akarok váltani komplett takarítás kell… :grin:

Itt hever 30 méter kábel, a franc se fogja itt égetgetni a dzsúvás tekerést. :sweat_smile:

1 kedvelés

nem hiszem,hogy azt feltekered :grin:

2 kedvelés

Csak lustaságból szoktam. Jó van mán NA. :sweat_smile:

Azt én is ismerem. :sweat_smile:

Párszor próbáltam, de sosem volt már jó íze a használt húzalnak.

Én claptonozok, 2-3 alkalommal leégetem (magam :roll_eyes:), de amúgy mindig ugyanazt teszem vissza mindenbe. Dohányos duciba nem megy mogyoró, dió, alma…de a pisztáciába se megy TVGC. Így bevált a szitu.

4 kedvelés

Én meg sosem kóstoltam a huzalt…na majd reggel :grin:

Vashiány van, esetleg NiFe30? :rofl:

azt értem de az a baj hogy én attól lustább vagyok hogy 2 naponta tekerést cseréljek vatta még nagy duzzogva:D
most megnézem meddig csökkenti az ellenállást de 200 slukk után még nem szivesen cserélgetek pláne hogy fél nap nekem

Nem tudom, valamit bekapok mindenesetre :grin:

(Egyébként nekem égetés után marha tiszta, addig nyösztetem. Csak hőt termel, illat sem jön már.)

2 kedvelés

Szintén. Mármint “tisztább,szárazabb,biztonságosabb érzés”. :slightly_smiling_face:

2 kedvelés