Sziasztok!
Már régóta nagyobb mennyiséget szoktam keverni,2 l alap+5-6 féle aroma.Ti hogyan szoktátok megoldani hogy az alap pont annyi legyen?Fecskendővel ugye reménytelen pl 380 ml alapot kimérni.Van 100-as mérőpoharam,de valamennyi mindíg marad az alján.
Most is itt van 2130 6 mg-os alap,7 aroma,10%,4%-os,de megint maradni fog a végén 70-80 ml alap:)
Szia
Be kell keverned mindet ?
Ha kimarad az baj ?
Nem baj,csak így tuti nincs meg a százalék:)
Szia! Lehet elborult tanács, de itt van egy fecskendő:
https://www.joom.com/coolbe/hu/products/6392a349ebe4370157a39da2
Egyébként mi 100ml és 10ml-es fecskendőket használunk.
Az komoly cucc:)
Szia Lajos!
Csak egyszer kell kimèrni,ès igaz ez csak 1 liter,de èn így.
Ez a mèrő poharam.
Az alsó címke aljáig a glicerint,a felső címke aljáig a propilèn glikolt.A többi pedig igèny alapján nic.
(Címke helyett lehet alkoholos filcet is használni jelölèsre.)
Nekem pg/vg be van már keverve.2 liter.Inawera aromáknál a kérdéses inkább,mert 4% kevés,5% meg már sok.De a tied is jó megoldás.
Nálam a probléma megoldása, hogy nem dolgozok készre kevert alapból. Aromákat 2-25% között használok, emiatt elég erős lenne a szórás a végeredményben. Úgyhogy tiszta PG, VG+ a nic előkeres, aroma és keverni kívánt mennyiség függvényében számol, aztán mindent frissen keverek. Nem fecskendőzök,poharazok, hanem mérlegen.Ha valami elfogy, bontom a következőt
Kedvelem az inawera aromáit,de már csak innen veszek:
Pillanatnyilag ez a legmegbízhatóbb forrás számomra.Azt tapasztaltam,hogy máshol “trükköznek” vele.
Én sem készre kevert alaplevet használok.Én ezeket szoktam használni:
Gazdaboltban vettem.1200 Ft volt.A nagyobbik 100 ml-es,a kicsi 10.nic-hez szoktam fecskendőt használni.
Általában mindenkinek kinövi magát, hogy mivel kényelmes mérni és azt használja, ami jólesik. Én mosogatni rühellek utána, mindent csőrös flakonokból adagolok mérlegen, így gyakorlatilag ezt nullára sikerült redukálni .De az előrekevert alap sokkal inkább bele tud zavarni a rendszerbe a nagyságrendileg változó aroma higítási arányok miatt , mint amennyit egyszerűsíteni tud azzal, hogy az már “kész”, csak önteni kell. Ez így nekem kb. Másfél perc plussz meló keverésenként, hogy külön adagolok/számolok mindent, cserébe a %-os arányok halál pontosak.
Szakmai ártalom, 10 hosszú, laborban eltöltött év után én erre harapok, az annyi legyen annyi!!
Tudom,a múltkor így jártam,valamelyik csak 2,57mg -os lett csak.én is már aromához számol,mér ezután .milyen mérleget használsz?Hol vetted?Lehet beruházok,ha nem túl drága.Tényleg nem kéne mosogatni,törölgetni.
Pici,occó, század g pontos ékszermérleg, 300g-ig mér. Cc. 5$ volt, kínai rendelés. Le lett kalibrálva, 2% alatti eltéréssel dolgozik, teljesen korrekt cucc ilyen házi kókányoláshoz
Én vettem egy skálázott 120 ml-s flakont. Abba beletöltök az adott aroma százalékhoz kiszámolt pg, majd a vg-t. Ezt beleburítom a 100 ml-s flaskába.
Fecskendővel kimérem a 100-as nik-et, az is bele.
Végül az aroma szintén fecskendővel.
A pg vg nyilván nem pontos, szerintem 2-3 ml hibahatárral megy, amennyit kb észre se veszek. Nekem így kényelmes.
Az előrekevert alapot én sem szeretem, meg pg/vg arány végeredményre törekszek (80% vg, 20% pg), és nem mindegy, hogy egy aromát 5 vagy 20%-ban kell keverni.
Miért használsz ekkora vg töbletü aromát?
Én úgy tapasztaltam ha a pg/vg+nikotin előre be van keverve,és pár napot magában “érik” valahogy jobb a végeredmény.
Ezt leírhatnád pontosabban hogy csinálod mérleggel.Kimérsz pl 100 ml-t,leméred és azzal számolsz?
Diagnosztizált porallergiám van. Bár ez most látszólag mellékes, de amikor 50vg/50pg, vagy 60vg/40pg liquideket kevertem, pont ugyanolyan tünetek jöttek ki rajtam. Tüsszőgés, torokviszketés, orrfolyás.
Így megszűnt.
Szerk, ezen kívül dl mesh-ezek, gond nélkül szuperál
Ez jó,hétfőn veszek.