Sziasztok, az oldalon található keverési táblázatban nem értem, ha pl. szeretnék keverni 500ml 50-50 es folyadékot, akkor kiszámolja , hogy 220PG -220VG -60 ml nikotin, de nem veszi figyelembe, hogy az én 100mg-os 60ml-er nikotinom amit hozzá kéne adnom, PG alapú , vagy ez nem számít és ezek legyenek az arányok? Eddig csak kész keverést vettem, de most megpróbálnám magam keverni, de itt elakadtam. Köszi
Ha full pg a nikotinod,akkor azt természetesen pg-nek számold.A te példád,gondolom 50/50-es booster-re igaz.
Ezt használd. Liquid Vegyítő! | VapeDIY (vaperina.cc)
Akkor 190PG- 60 nik.- 250VG ? Így lesz 50-50? Mert akkor a táblázatot nem is kéne használni, aroma nélküli keveréshez
Persze,ha az 50/50-es nikotinos alapodhoz még hozzáadsz aromát(ami szintén pg alapú),akkor megint eltolódik az arány.Én azt javaslom,hogy ne keverd előre össze.
Igen.Ez így annyi.
kivéve ha pl 365ml 65vg35pg-s 9mg/ml-es alapot akarsz…mert akkor könnyebb a táblázattal mint nélküle
Vagy a vegyítőbe beírod az aromát is, mint PG-t.
Igen, kipróbáltam a vegyítőt így már egy értelműbb, a nikotint is mivel PG-ben van azt is PG-nek írtam be, köszönöm mindenkinek a segítséget, így már menni fog remélem
Szia Miklós!
Itt egy példa a hétről:
De akkor leírom én hogy szoktam, szólok előre ez megosztó lesz!
Én 12% NICes kész liqviddel számolok mindig, vegyük most ezt alapul:
Én megcsinálom előre az alaplevet ami vagy 5 adag 450ml, vagy 11 adag azaz 990ml
13,3%-os NIC 55,555/44,444 VG/PG-és alaplé. De ezen táblázat alapján, mindent ki tudsz számolni :https://aromamester.hu/base/nikotin-oldat-100ml
Elég a 100ml nézni és mellette a százalékot.
Az én estemben:
Mindig 10% aromával számolok ami PG-és általában.
ez 12ml 100mg/ml PG-és NIC. Nézzük a többit Az 50/50 PG/VG ben,
A VG kiszámítása egyszerű a 100 mlt elosztjuk 2vel (ugye 50%) 50ml VG.
Nézzük a PG-ét. Ugye NIC is PGés az már 12ml az aromát is annak számoljuk az 10ml,
ebben a példában 50ml PG a cél tehát 50-12-10= 28 ml PG kell még bele.
Tehát ha előre csinálsz alaplevet az aromát is hozzászámolod 10%ban de nem teszed bele.
Innentől felszorozva:
450ml (5 adag) alaplé:
60ml 100mg/ml NIC PG-és
140ml PG
250ml VG
990ml(11adag) alaplé:
132ml 100mg/ml NIC PG-és
308ml PG
550ml VG
Most nézzünk olyan keverési példát ahol nem kell a 10% az aromából:
pl. Ragnarok ott nekem elég az 5 % de bármennyi is lehetne.
200ml kész liqvidhez:
180ml fenti alaplé
10ml aroma
és a maradék 10mlt PGvel pótolom.
Így mindig “telibe” 12% NICes 50/50 PG/VGés kész liqvidet kapok!!!
Ezért sem értettem a “bolti” bekevert alapleveket
A lényeg a liqvid erőssége számít nem az alapléjé
A következő kérdés mi van ha pl. 15%os az aroma(olyat nem keverek ami 15% felett van).
Akkor 15ml aroma
85 ml alaplé.
A PG/VG 55/45 a NIC még mindig 11% felett van
Én nem nagyon szoktam észrevenni a különbséget erősségben,
és a szettek sem az 50/50-hez képest.
Természetesen az alaplé minőségére oda kell figyelni!!!
Ui: A Fox még mindig csak úton van , de természetesen ez nem a te hibád:
Tisztelettel
Igen lehet hogy túltolom
De pl. nálam az állandó ízekből így néz ki:
pl. ez a gyümis - hűsítős vonal. (de az összes többi állandó íz is) balról jobbra.
Van egy amit most fogy(ezt a nejem is szívja) ez most kb. 100ml (az 1.) ahogy elfogy,
nyitom a már bekevertet( a 2.), és a kiürültet már is keverem. Mellette a már említett 450ml es alaplé
(most még 3 adagnyi 270ml van benne) Mellette pár adagnyi PG, VG. A fagyasztóban pedig min. 1 keverésnyi NIC. De én az aromákról is így gondolkodom.
Nálam így nincs nagyon kényszer vásárlás, hogy azonnal kell
Valamekkora tartaléknak, szerintem illik lenni
Max. a mértékén lehetne vitatkozni
Tisztelettel
Èn èppen ma kevertem be 1 liter nikotinos alaplevet.
50/50 arányban,9-es erőssègűre.
Nem mondanám,hogy olyan sok időt vesz igènybe,maximum 5-10 perc,ès kèsz is.
Az alsó címke tetejèig töltöm a glicerint.
Aztán a felső címke tetejèig a propilèn glikolt.
Ami pedig a felső címke felett van az a pg-ben oldott 100-as nikotin.
A vegyítő használatát Kinga mutatta meg,azóta èn így keverek.
Mindig csak aromákat használok,az meg,hogy (eltolódik) az arány,engem őszintèn szólva nem igazán foglalkoztat.
Jól van Jani!
Úgy látom Kecskemétet ellátnánk egy darabig
Attól független ha valami hírtelen kellene,
írj vagy hívj
Tisztelettel
Néhány %-kal én se szoktam foglalkozni,de egy longfill-nél már rendesen el tud csúszni a pg felé.Mivel én 50/50-es liquidet szívok,ezért 50/50-es alapot szoktam venni,meg full vg boostert.Mellette van még egy kis vg pluszban,hogy ha kell,akkor azzal még tudok korrigálni.
Teljes mértékben egyetértek azzal amit írtál, a longfill az más kategória,még sosem próbáltam,egyenlőre találok ezekből a 5-10ml-es aromákból,olyanokat,amik nekem ízlenek.
Oké,köszönöm szépen a felajánlásod,amit februárra ígértél nem felejtettem ám el.
Én sem! Most már lassan nálam lesz minden
Tisztelettel