Keverési kérdés

Sziasztok, az oldalon található keverési táblázatban nem értem, ha pl. szeretnék keverni 500ml 50-50 es folyadékot, akkor kiszámolja , hogy 220PG -220VG -60 ml nikotin, de nem veszi figyelembe, hogy az én 100mg-os 60ml-er nikotinom amit hozzá kéne adnom, PG alapú , vagy ez nem számít és ezek legyenek az arányok? Eddig csak kész keverést vettem, de most megpróbálnám magam keverni, de itt elakadtam. Köszi

Ha full pg a nikotinod,akkor azt természetesen pg-nek számold.A te példád,gondolom 50/50-es booster-re igaz.

Ezt használd. Liquid Vegyítő! | VapeDIY (vaperina.cc)

7 kedvelés

Akkor 190PG- 60 nik.- 250VG ? Így lesz 50-50? Mert akkor a táblázatot nem is kéne használni, aroma nélküli keveréshez

Persze,ha az 50/50-es nikotinos alapodhoz még hozzáadsz aromát(ami szintén pg alapú),akkor megint eltolódik az arány.Én azt javaslom,hogy ne keverd előre össze.

1 kedvelés

Igen.Ez így annyi.

1 kedvelés

kivéve ha pl 365ml 65vg35pg-s 9mg/ml-es alapot akarsz…mert akkor könnyebb a táblázattal mint nélküle :wink:

1 kedvelés

Vagy a vegyítőbe beírod az aromát is, mint PG-t. :slightly_smiling_face:

1 kedvelés

Igen, kipróbáltam a vegyítőt így már egy értelműbb, a nikotint is mivel PG-ben van azt is PG-nek írtam be, köszönöm mindenkinek a segítséget, így már menni fog remélem

2 kedvelés

Szia Miklós!

Itt egy példa a hétről:

De akkor leírom én hogy szoktam, szólok előre ez megosztó lesz!

Én 12% NICes kész liqviddel számolok mindig, vegyük most ezt alapul:
Én megcsinálom előre az alaplevet ami vagy 5 adag 450ml, vagy 11 adag azaz 990ml
13,3%-os NIC 55,555/44,444 VG/PG-és alaplé. De ezen táblázat alapján, mindent ki tudsz számolni :https://aromamester.hu/base/nikotin-oldat-100ml
Elég a 100ml nézni és mellette a százalékot.

Az én estemben:
Mindig 10% aromával számolok ami PG-és általában.
ez 12ml 100mg/ml PG-és NIC. Nézzük a többit Az 50/50 PG/VG ben,
A VG kiszámítása egyszerű a 100 mlt elosztjuk 2vel (ugye 50%) 50ml VG.
Nézzük a PG-ét. Ugye NIC is PGés az már 12ml az aromát is annak számoljuk az 10ml,
ebben a példában 50ml PG a cél tehát 50-12-10= 28 ml PG kell még bele.

Tehát ha előre csinálsz alaplevet az aromát is hozzászámolod 10%ban de nem teszed bele.
Innentől felszorozva:
450ml (5 adag) alaplé:
60ml 100mg/ml NIC PG-és
140ml PG
250ml VG

990ml(11adag) alaplé:
132ml 100mg/ml NIC PG-és
308ml PG
550ml VG

Most nézzünk olyan keverési példát ahol nem kell a 10% az aromából:
pl. Ragnarok ott nekem elég az 5 % de bármennyi is lehetne.
200ml kész liqvidhez:
180ml fenti alaplé
10ml aroma
és a maradék 10mlt PGvel pótolom.

Így mindig “telibe” 12% NICes 50/50 PG/VGés kész liqvidet kapok!!!
Ezért sem értettem a “bolti” bekevert alapleveket :slight_smile:

A lényeg a liqvid erőssége számít nem az alapléjé :slight_smile:

A következő kérdés mi van ha pl. 15%os az aroma(olyat nem keverek ami 15% felett van).
Akkor 15ml aroma
85 ml alaplé.

A PG/VG 55/45 a NIC még mindig 11% felett van :slight_smile:
Én nem nagyon szoktam észrevenni a különbséget erősségben,
és a szettek sem az 50/50-hez képest.

Természetesen az alaplé minőségére oda kell figyelni!!!

Ui: A Fox még mindig csak úton van , de természetesen ez nem a te hibád:

Tisztelettel

1 kedvelés

Igen lehet hogy túltolom :slight_smile:

De pl. nálam az állandó ízekből így néz ki:

pl. ez a gyümis - hűsítős vonal. (de az összes többi állandó íz is) balról jobbra.
Van egy amit most fogy(ezt a nejem is szívja) ez most kb. 100ml (az 1.) ahogy elfogy,
nyitom a már bekevertet( a 2.), és a kiürültet már is keverem. Mellette a már említett 450ml es alaplé
(most még 3 adagnyi 270ml van benne) Mellette pár adagnyi PG, VG. A fagyasztóban pedig min. 1 keverésnyi NIC. De én az aromákról is így gondolkodom.
Nálam így nincs nagyon kényszer vásárlás, hogy azonnal kell :slight_smile:
Valamekkora tartaléknak, szerintem illik lenni :slight_smile:
Max. a mértékén lehetne vitatkozni :slight_smile:

Tisztelettel

4 kedvelés

Èn èppen ma kevertem be 1 liter nikotinos alaplevet.
50/50 arányban,9-es erőssègűre.

Nem mondanám,hogy olyan sok időt vesz igènybe,maximum 5-10 perc,ès kèsz is.
Az alsó címke tetejèig töltöm a glicerint.
Aztán a felső címke tetejèig a propilèn glikolt. :slightly_smiling_face:
Ami pedig a felső címke felett van az a pg-ben oldott 100-as nikotin.
A vegyítő használatát Kinga :hugs: mutatta meg,azóta èn így keverek.

Mindig csak aromákat használok,az meg,hogy (eltolódik) az arány,engem őszintèn szólva nem igazán foglalkoztat. :slightly_smiling_face:

8 kedvelés

Jól van Jani!

Úgy látom Kecskemétet ellátnánk egy darabig :slight_smile: :slight_smile: :slight_smile:
Attól független ha valami hírtelen kellene,
írj vagy hívj :slight_smile:

Tisztelettel

1 kedvelés

Néhány %-kal én se szoktam foglalkozni,de egy longfill-nél már rendesen el tud csúszni a pg felé.Mivel én 50/50-es liquidet szívok,ezért 50/50-es alapot szoktam venni,meg full vg boostert.Mellette van még egy kis vg pluszban,hogy ha kell,akkor azzal még tudok korrigálni.

4 kedvelés

Teljes mértékben egyetértek azzal amit írtál, a longfill az más kategória,még sosem próbáltam,egyenlőre találok ezekből a 5-10ml-es aromákból,olyanokat,amik nekem ízlenek.

1 kedvelés

Oké,köszönöm szépen a felajánlásod,amit februárra ígértél nem felejtettem ám el. :slightly_smiling_face:

1 kedvelés

Én sem! Most már lassan nálam lesz minden :slight_smile:

Tisztelettel

1 kedvelés