Lenne egy olyan megoldásra váró kérdésem, hogy ha én a nagy szabályozások előtt rendeltem 30/70-es alaplevet. Mivel tudom hogy az összképhez jobb ha PG és VG külön van keverve, ezért a kérdésem pedig: Hogyan lehet az aromát, illetve a nikotint úgy bekeverni hogy olyan ízt kapjak, amit kell ?
Szia!
Azt is jó lenne tudni, milyen készülékben használnád, milyen niced és milyen aromád van.
Azt hogy érted, hogy jobb ha pg és vg külön van bekeverve?
Ha arra gondolsz, az előre kevert 30/70-es alapleved aránya változni fog, mivel az aroma döntő többségében pg-ben van és függ még ugye a nictől is.
Igen azt elfelejtettem írni, hogy DL-hez használnám. És a külön kevert alaplevet úgy értettem hogy ugye (tudomásom szerint) lehet venni külön PG-t is, meg külön VG-t is
Üdv a Vaperinán.
Először is ez szubjektív. Ha dl-ben keversz levest, akkor 2-3 % aromát tehetsz még rá, az íze érdekében. A javasolt %-on felül. Jó lenne tudni, milyen arányú a nic is. Mert van 50/50, 70vg/30pg is. Mert ha 70/30 alapleved van, abba teszed még azt a 10-15% aromát (ami, ugye 100%pg), és mellé meg teszel 50/50 nic-et is, annak azért jelentősen vatozni fog az aránya a pg irányába. Dl-ben, főleg igy, nyáron, javasolt a 70vg 30pg minimum.
Ezt azért azzal kiegészíteném, hogy nyáron is tökéletes DL-ben is az 50/50 legalább is nálam nincs jele a folyásnak eddig . Pedig már volt pár igazán meleg nap + autó melege ..
Mondjuk igaz .. porlasztó már nem játszik … De alapból én is ragaszkodtam a 70/30 hoz aztán követtem @Zolika tanácsát és nekem bevált a kb 50/50 … Nem szoktam nagyon precízen aromával együtt számolgatni.. bekeverem az alaplevet 55/45 re + az aroma kb 50/50
70 PG/30 vg és már érezni fogod. Kevesebb lesz a gőz, több az íz, kevésbé lágy ízek, hanem jobban kijönnek az egyedi vonások. (A sok PG számomra olyan, mintha liszttel hígítanám vagy valami ilyesmi hasonlat, az ízeket, tehát ráül egy fátyol)
Helló srácok!
Tanácsot, segítséget kérnék.
Ti, milyen arányban keveritek ezt a fajta aromát? Mindenhez is jó vagy csak bizonyos aromák tuningolásához?
És mennyit szabad bele tenni.
Kérdeztem Kingát de ő nem igazán szereti tanácsolta, hogy kérdezzelek titeket. Előre is köszönöm a segítséget