John
(Sárik János)
May 15, 2022, 4:26am
1
Sziasztok!
Talán bagatellnek tűnhet a kérdésem,de kérlek nézzétek el nekem.
Az általam használt modok mindegyikének menüjében van lehetőség a hőmérséklet szabályzására.
Jelen pillanatban, Ă©ppen a kezemben lĂ©vĹ‘nek 400 Fahrenheit,azaz 204 Celsius fok a gyári beállĂtása.
Ez a funkciĂł,csak ,Ă©s kizárĂłlag a TC mĂłd megfelelĹ‘ beállĂtására szolgál,vagy egyĂ©b szerepe is van?
6 Likes
Kabak
(Kósa András)
May 15, 2022, 4:37am
2
Szia!
Igen, kizárólag a “TC (hőmérséklet-szabályozós) üzemmódban” van jelentősége, szerepe.
További szép napot, kellemes gőzölést!
7 Likes
John
(Sárik János)
May 15, 2022, 10:08am
3
Köszönöm szépen a válaszod!
Majd ,ha öreg leszek,és tapasztalt, ki fogom próbálni ezt a TC módot is.
AzĂ©rt van egy kis kavarodás a fejemben,mert pĂ©ldául,egy másik modomat,300 Celsius fokra is be tudom állĂtani.JĂłl gondolom,hogy itt már nem vattát,mint liquid szállĂtĂłt használnak az Ă©pĂtĂ©shez,hanem valamilyen más anyagot?
4 Likes
Maszat
(Istvan Balan)
May 15, 2022, 10:17am
4
Vattát val is Ă©pĂthetĹ‘ ugyan Ăşgy a tekercs a lĂ©nyeg csak . ss316 a legnĂ©pszerűbb tc re. Én tc ezem egy mĂłdon mindig, bár azt vettem Ă©szre egyre kevesebben tc Ă©znek
5 Likes
300C fok az csak olyan mint a 400watt van de senki nem használja…210c fok elég álltalában..nem rossz az a tc legalábbis dicodesen.kinai modal évekkel ezelőtt probáltam ott fröcsögött a forró leves a pofámba..
6 Likes
John
(Sárik János)
May 15, 2022, 10:35am
6
Rendben van,Ăgy már világos,akkor maximum 210 Celsius a felsĹ‘ határ,Ă©s Ăgy a vatta sem Ă©g meg.
6 Likes
Atis
(Attila_CsĂłti )
May 15, 2022, 10:37am
7
Szervusz János @John !
Egy dolgot kell megjegyezz ! 220 fok a határ, az felett már nem érdemes TC -zni !
7 Likes
Maszat
(Istvan Balan)
May 15, 2022, 10:37am
8
Én 150 -175 körül használom de ugrálni fog az ellenállás tartományod. Na meg ha nem adod meg neki megfelelő feszültséget akkor értelmét veszti az egész
4 Likes
Érdemes Ăşgye 190 körĂĽl kezdeni Ă©s pofa fĂĽggĹ‘n emelni a hĹ‘ fokot Ă©s a wattokat Ă©s igen ahogy @Atis Ărja 220 körĂĽl a vĂ©ge Darth Vaper annak idejĂ©n azt hiszem Ĺ‘ is ezt mondta …de ezt ki tudod magadnak kĂsĂ©rletezni.A huzal ss nekem nem jött be nyikorog a fogam tĹ‘le ha Ă©rted mire gondolok.. Nife huzalt használok.
5 Likes
Igen nyilván de ezt a watt be állitással érem el nem a hő fokkal…Vagy nem?
5 Likes
Maszat
(Istvan Balan)
May 15, 2022, 10:43am
11
7 Likes
Jaja olvasom tam őket most hallgatom őket..
4 Likes
John
(Sárik János)
May 15, 2022, 12:29pm
13
Kedves válaszadók!
NĂ©hány hĂ©ttel ezelĹ‘tt,megkeresett egy szintĂ©n kedves, Ă©s szimpatikus társunk,privát ĂĽzenetben,hogy tudok-e segĂteni Neki a TC beállĂtással kapcsolatban?
Sajnos,a tapasztalatlanságom miatt,nem volt a válaszom.
Most az lenne a kĂ©rĂ©sem,hogy valaki leĂrná-e,lĂ©pĂ©srĹ‘l-lĂ©pĂ©sre,
hogy működik ez az egész TC dolog?
Gondolok itt a tekerĂ©sre,Ă©s legfĹ‘bb kĂ©pen a mod helyes beállĂtására.
Bár már olvastam róla itt a Vaperinán,de őszintén szólva nekem sem egyértelmű a dolog.
8 Likes
Teker egyet Tc -re alkalmas huzalbĂłl leĂzit watt modba…összerak.Modon beállĂt a megfelelĹ‘ ĂĽzem mod a hideg tankot rátesz ha lehet ellenállás mĂ©rĂ©s után lezárod. HĹ‘mĂ©rsĂ©klet beállĂt ohm -hoz valĂł teljesĂtmĂ©ny beállĂt gĹ‘z..
8 Likes
John
(Sárik János)
May 15, 2022, 1:06pm
15
Szia János!
János Groszeibl:
hideg tankot rátesz
Ezt Ăşgy Ă©rtsem,hogy miután kihűlt a tekercs,izzĂtás után?
6 Likes
Kabak
(Kósa András)
May 15, 2022, 1:13pm
16
Igen. AmĂşgy milyen modrĂłl lenne szĂł?
5 Likes
John
(Sárik János)
May 15, 2022, 1:16pm
17
Én ,majd egy Yihi Sl Class moddal próbálom ki.
6 Likes
Igen természetesen.Különben oda ég majd.
8 Likes
Ez igy jo lenne?
SS316L 29ga-s sima szálhuzal 2.5 magon 8 menet… Az alany, az a hilda..
ĂŤgy mintha egy fokkal jobb lenne benne, Ăz is..
6 Likes
nbukta77
(Norbert Bukta)
February 23, 2023, 7:46am
20
Lenne egy gyors ketdesem. Akarhogy allitom s danit nekem kb 240fok korul jonnek jo izzek. Mennyi az a hofok ameddig erdemes tc - ni? SS316L , 0,9 Ohm 10W.
3 Likes