Talán bagatellnek tűnhet a kérdésem,de kérlek nézzétek el nekem.
Az általam használt modok mindegyikének menüjében van lehetőség a hőmérséklet szabályzására.
Jelen pillanatban, éppen a kezemben lévőnek 400 Fahrenheit,azaz 204 Celsius fok a gyári beállítása.
Ez a funkció,csak ,és kizárólag a TC mód megfelelő beállítására szolgál,vagy egyéb szerepe is van?
Köszönöm szépen a válaszod!
Majd ,ha öreg leszek,és tapasztalt, ki fogom próbálni ezt a TC módot is.
Azért van egy kis kavarodás a fejemben,mert például,egy másik modomat,300 Celsius fokra is be tudom állítani.Jól gondolom,hogy itt már nem vattát,mint liquid szállítót használnak az építéshez,hanem valamilyen más anyagot?
Vattát val is építhető ugyan úgy a tekercs a lényeg csak . ss316 a legnépszerűbb tc re. Én tc ezem egy módon mindig, bár azt vettem észre egyre kevesebben tc éznek
300C fok az csak olyan mint a 400watt van de senki nem használja…210c fok elég álltalában…nem rossz az a tc legalábbis dicodesen.kinai modal évekkel ezelőtt probáltam ott fröcsögött a forró leves a pofámba…
Én 150 -175 körül használom de ugrálni fog az ellenállás tartományod. Na meg ha nem adod meg neki megfelelő feszültséget akkor értelmét veszti az egész
Érdemes úgye 190 körül kezdeni és pofa függőn emelni a hő fokot és a wattokat és igen ahogy @Atis írja 220 körül a vége Darth Vaper annak idején azt hiszem ő is ezt mondta …de ezt ki tudod magadnak kísérletezni.A huzal ss nekem nem jött be nyikorog a fogam tőle ha érted mire gondolok… Nife huzalt használok.
Néhány héttel ezelőtt,megkeresett egy szintén kedves, és szimpatikus társunk,privát üzenetben,hogy tudok-e segíteni Neki a TC beállítással kapcsolatban?
Sajnos,a tapasztalatlanságom miatt,nem volt a válaszom.
Most az lenne a kérésem,hogy valaki leírná-e,lépésről-lépésre,
hogy működik ez az egész TC dolog?
Gondolok itt a tekerésre,és legfőbb képen a mod helyes beállítására.
Bár már olvastam róla itt a Vaperinán,de őszintén szólva nekem sem egyértelmű a dolog.
Teker egyet Tc-re alkalmas huzalból leízit watt modba…összerak.Modon beállít a megfelelő üzem mod a hideg tankot rátesz ha lehet ellenállás mérés után lezárod. Hőmérséklet beállít ohm-hoz való teljesítmény beállít gőz…
Lenne egy gyors ketdesem. Akarhogy allitom s danit nekem kb 240fok korul jonnek jo izzek. Mennyi az a hofok ameddig erdemes tc- ni? SS316L, 0,9 Ohm 10W.