Nem igazán tudtam, melyik kategóriába tegyem ezt a témát. A “Jobban vagyok”-ba illett volna leginkább, de mivel oda kerek történeteket várnak, így ide hoztam.
Szóval, pusztán kíváncsiságból kérdem: híztatok-e, mióta vapeltek? Ha igen, mennyit? Jöhetnek a kilók!
Én nem híztam, sőt, szerintem az eddigi legjobb formámban vagyok. Kb. 2 és fél éve gyújtottam rá utoljára.
En biztos hiztam, de nem a gozolestol. Sport hianya es a sok irodai ules. Igaz motorozok, de az mar nem olyan sport, mint regen.
Ha már ilyen indiszkrét kérdést tettem fel, megírom én is, hogy a 11 év alatt, mióta elhagytam az analógot, közel 20 kilót híztam apránként. Persze, ebben más is közrejátszott (nem a zabàlás). Tavaly óta ezt a túlsúlyt leadtam.
Azért is kérdeztem, mert a régi e-cigis fórumon többen is hízásról számoltak be az átállást követően.
Nem a gőzöléstől, hanem az analóg elhagyásától.
Ha a megszokott nikotin bemegy (nincs pótcselekvéses kajálás) akkor nem szabadna hízni csakis a vape miatt…szerintem. A napi nic csökkentésével viszont már bármilyen pótcselekvés kialakulhat (pl kajálás)
Én már attól is hízok, ha a sütimestert nézem este tízkor.
Én meg nem nyilatkozom
Láttuk a “bikinis” tested, tudunk mindent.
(munkás bikini, természetesen )
Volt aki anno a fórumon azt írta, hogy azért maradt 6-os nic erősségnél, mert a 3-asnál már durván hízott.
Én nem ettem többet, nassolni sem igazán szoktam. viszont elég sok liquidet gőzöltem, és most is (6-os nic). Persze, jöttek egyéb egészségügyi gondok is, amelyek hozzájárultak.
Az ember szervezete piszok komplex…sőt, a szoftver (lélek) is bekavarhat. Nekem csak futás és alvás közben nem hiányzik a nikotin. Az a fura, hogy bringázás közben viszont megkívántam, vittem is mindig magammal
Én az 1 év alatt sajna felcsipegettem 8 kilót. De szerintem 15-18 mg liquiddel se viszek be annyi nic-et, mint a cigivel volt.
Illetve kicsit jobban is eszegettem, hiszen jobban éreztem az ízeket, és magamat is.
Most diéta van
Épp az jutott eszembe, hogy amikor átszoktam, azt tapasztaltam, hogy jelentősen javult a szaglásom és az ízlelésem. Így gondolom, az étvàgy is javul, esetleg az anyagcsere is változik.
Igen, az anyagcsere is. Nálam lassult… A mai napig azt gondolom, mtl vapeléskor annyi nikotin nem szívódik fel/hasznosul, mint a dohányzással előtte. De 18, illetve mostmár 13-15 mg felé sem akartam már menni…
En mtl- ben mar csak 6- at szivok.
Ha mtl-ben elszívsz naponta 8ml 6ost az már 48mg nic…ugyanannyi mint aki 10mg-osból szív el 4.8ml-t naponta. Szóval csak akkor van nic bevitel csökkentés ha az elfogyasztott ml nem nő a mg/ml redukálásával
Tisztaban vagyok vele. De en szeretek gozolni sokat ezert keverek gyengebbet.
Üdvözöllek Benneteket!
Szerintem komoly jogosultságú kérdés, bennem is felmerült, hogy van-e ok és okozati összefüggés, mert én híztam néhány kilót, pedig a táplálékom és annak mennyisége nem változott. Aztán abban maradtam magammal, hogy valószínűleg a kényelem az oka. Nevezetesen nem járok a munkahelyemen emeleteket a dohányzóba naponta többször, hanem sunnyogva az irodámban veszem magamhoz a nikotint, ezzel csökkentve a délelőtti és kora délutáni mozgást, már amikor az irodámban van dolgom. Ez utóbbi is nagyjából konstans, terepre sem járok sem többet, sem kevesebbet. Viszont a fizikai állóképességem a tüdő kapacitás növekedése miatt nem romlott. Összességében én azon a véleményen vagyok, hogy valószínűleg mások is feltalálták a kiváló ízű és illatú levesekkel bevitt nikotin kijelölt dohányzóhely elhagyásával együtt járó sunnyogásra hajlamosító hatását.
Üdv neked is!
A munkahelyemen sokszor egyedül voltam a helyiségben, így nem kellett sunnyognom.
Néha, ha bejött valaki, legfeljebb megjegyezte, milyen jó süti illat van (M-type). Sunnyognom csak ott kell, ahol nem lehet dohányozni, de többnyire ott is van mosdó, ha éppen szükségesnek érzek egy kis gőzt.
Én sokat gondolkodtam, érdeklődtem is, valójában mit is jelenthet pontosan a dohányzás kifejezés?
Teljesen kielégítő választ sosem kaptam, így ezt az enyhe ködképzéssel járó tevékenységet semmiképpen sem tekintem annak, ezért bizonyára igazad van, nem sunnyogok én sem, csak elengedem a “fire” gombot, amikor jön a nagyfőnök.
Ui: elnézéseteket kérem, még nagyon új vagyok itt, ezért pl. hangulatjelekkel, elismerésekkel és egyéb fontos szerkesztési lehetőségekkel kapcs. teljesen zöldfülű vagyok, de ígérem, alkalmasint felfejlődök.