Sziasztok!
Tegnap jott meg a Vertexem, pont passzol a modra amire szantam igy tokre orultem.
Sajnos a vattazassal nem tudok mit kezdeni. Sose volt problemam egy kazannal se, altalaban elsore sikerul mindent megepiteni.
Ezt a csodat 6-szor keszitettem el, 3 fele vattat es 4-5 fele tekerest probaltam ki.
Akarmilyen video alapjan csinalom, esetleg kutfobol, az elso 1-2 oraban hibatlan aztan jonnek a dryhitek es a szaraz vatta.
Teljesen elvesztem, tetszik ugyhogy nem adnam el vagy raknam fiokba de megorulok tole. Az se segit, hogy hajthatatlan vagyok ilyen teren, mindig meg kell oldanom a problemakat ezert hajnali 2-kor is vattaztam meg:D
Aki rajott mar a titokra attol meghallgatnek par tippet.
Jelenleg 3-as mag, kanthal es nem tudom hany tekeres de .86 ohm, vatta ritkitva es ovatosan beultetve.(meg mukodik de ez nem jelent semmit)
Koszi elore is!
Szia Ákos!
Én csak úgy, hogy nem volt még Vertex-em csak hasonló deck-es tankom, de azért megkockáztatnék néhány tippet, mert a dry hit = lé ellátás probléma és…
…esteleg a 3.0-as méretű tekerés sok az etető, léellátó méretéhez képest. (Mekora átmérőt adott a gyár a tankhoz? Avval kéne megpróbálni!)
…a vatta hosszúsága is lehet kulcs, ha hosszú eltömődhet, ha rövid akkor meg nem ér el a mannáig. (Az egyik videós a deck és a külső él közé (O-ring) ajánlja a befűzött vatta leszabását, és nem ritkított semmit. Pont leér a deck aljáig.)
Csak 2 tipp, bocs ha bele vau!
Sok sikert!
Átadom a szót a Vertex-eseknek…
ui.: Ne hagyj vállat a vattának, fordulj egyből a tekerés után a nyílásba!
Szia!
Nekem egy Hellvape MD tankom van,aminek a deckje szerintem nagyon hasonlít a Vertexéhez.
Ezt a bejegyzést érdemes lenne végigolvasnod,hátha segít.
A fenti @John mester által megidézett írásban minden is benne van (én már nem is emlékeztem).
A dry hit jelenséget kiegészíteném egy általános szabállyal:
Nem árt a kezdő teljesítményre odafigyelni, lentről indítani felfelé az optimumig az ellenállás fügvényében.
Lehet, hogy csak én vagyok béna, de nincs két tökéletesen egyforma vattázásom - tekerésem, így csak kb. tudom elsőre belőni a kraftot…
Koszonom mindenkinek a tippeket, ezek alapjan kiserletezek tovabb!