Sziasztok!
Most kevertem egy 70Vg 30Pg alaplevet előtte valamivel hígabbat szívtam (kb 60/40 es lehetett), és közben nyárból hirtelen hűvös ősz lett. Azt tapasztalom hogy most folyton szárazra fut a tekerésem ugyanazzal a tekerccsel és vattával mint az előző tanknál. (Berserker V3) A sűrűbb lé miatt nem jut rendesen a vattára vagy a hűvös idő miatt sűrűsödött be? Melyik mtl kazán bírkózik meg jól a sűrű liquiddel? Ha kevesebb vattát teszek az javíthat valamit? Vagy üssem fel a cuccot egy kis PG-vel?
A dry hit oka, hogy nem jut elég leves a tekeréshez. Kevés vatta, túltömött vatta, túl sűrű leves, vattavég pozícionálása mind gond lehet. Ha tényleg csak a 70/30 óta jelentkezik a hiba akkor válts 60/40re vagy cserélj jobb szállítóképességű vattára. Pl vapefly cotton clouds-ra…olcsó és kiváló MTL-hez…és hidegebb körülmények között is jól szállítja a 70/30as liquidet
Pont ez a fajta vatta van benne
akkor a vatta mennyisége és/vagy végeinek pozícionálása lehet a gond…szerintem
A cotton clouds nálam még 95/05el is elboldogult mtl-ben, Sőőőt, én DL-hez is ezt használom 20-22 wattnál 70/30as levessel kint és bent
Milyen tekerés, mennyi ohm, hány watt? Leér teljesen a vályatba a vatta?
Csak érdeklődöm, én 50/50 levest használok.
Szerintem a hűvös idő az oka.
Az időjáráson nem tudunk, viszont a vatta típusán vagy a leves sűrűségén tudunk változtatni. Egyébként ezt a 10-20fokot nem gondolom olyan kevésnek, hogy gondot okozzon a cotton clouds-nak mtl-ben (nekem DL-nél sem) 70/30as levessel
Hidegben viszont amennyi gőzt vesztünk a +PG arány miatt annyival több lesz az amennyit a szervezetünk produkál mellé még optikailag (én értem így megfogalmazva, remélem ti is )
Ha már dryhit…
Eddig sosem volt ilyen problémám, viszont most a dvarw és a v9 is olyan dry hitet adott, hogy alig győztem utána levegőt venni.
Én az új vattának tulajdonítottam a problémát. Cloud 9. Ugyanannyit tettem mint a super sorb vagy BP mods - ból. Van valakinek tapasztalata ezzel a vattával?
Vagy okozhatja valóban a hidegebb idő?
Ezért is dobtam be a témát, hátha más is tapasztalja. Nem cseréltem se tekerést se vattát csak betöltöttem a sűrűbb liquidet és kezdődtek a gondok. Nyilván a 15-20 fok nem hideg még ( a 35 höz képest mindenképpen ), de ahogy @Vaperina_Kinga is írja valszeg dermedt annyit hogy már nem minden kazán bírkózik meg vele ugyanúgy. Első körben meg fogom próbálni amit @Zsolt68 írt hogy csinálok egy új vattázást, aztán kiderül mi lehet
Ritkább a vatta nem kell ritkítani,vagyis nem szoktam
2.5 maghoz 4felé szedem a C9-et
Úgy tűnik nem a vatta miatt volt dryhit. Itthon teljesen jól működik.
Valszeg az zavarta meg őket, hogy nyitva volt az ablak, pont előtte “parkoltak” és fáztak
Igen az lehet…jön a tél…50/50 leves …mondjuk én mindig azt használok…a tankot fogd meg miután sokat áll melegítsd kéz melegre…
Én is mindig 50/50-est használok.
Majd figyelek rá, hogy meg ne fázzanak
Tavaly télen is már ecigiztem, de nem emlékszem, hogy ilyen gondom lett volna. Még nem volt dryhitem.
Mondjuk más tankjaim is voltak akkoriban. Pedig a porlasztós még kényesebb, legalábbis azt gondolnám…
Na mindegy
Babusgatni kell ezeket is…
Lehet akkoriban még jobban babusgattam őket
Akkor most finom meglepi volt? ne aggódj járt így más is
Tudom, hogy nem én vagyok az első, és nem is az utolsó. De azt hittem én kivétel leszek
Na jó, ezt túl beszéltük
Dryhit mentest mindenkinek
évente 3-4 szer így gondolhatod már egy doboz vattát elszívtam szárazon…
Az 50/50 ellenére, picit ritkítsd meg a vattát. Hálás lesz.