Sziasztok!
Olvasgattam a Brunhilde szekciót, de úgy látom ott inkább az MTL-ről van szó többségiben, valamint a bőségben is elvesztem…
Segítségért fordulnék hozzátok DL kérdésben!
Jelenleg két ilyen DL tankkal rendelkezek, de tényleg csak a szerencsének tudom be, hogy jó-e a vattázás, vagy csak idő kérdése meddig bírja. Azzal a problémával küzdők, hogy a vattám könnyen kiszárad, beég. Van, amikor sokáig bírja, de végül úgyis megtörténik a baj…
Mit csinálhatok rosszul?
Teljesítmény módban használom 30-35-40W-on.
SS 316L 36+26g Clapton huzalt használok 3mm magon, 5-6x feltekerve. Nagyjából 30-35ohm szokott lenni (jelenleg 31ohm-on van).
Több vattát is megpróbáltam:
Bravo cipőfűzős vattát,
Vapefly Vattát,
Bacon Prime vattát,
Babon Version 2 vattát,
Canna Vattát…
Ni80 huzallal is próbáltam régebben, ugyanez volt a problémám vele… Jelenleg nincs ilyen huzalom.
Több tippet is kaptam, amiket megfogadtam másoktól régebben és alkalmazok:
-Az acél sodronyok állítólag nem lehetnek zsírosak, mert akkor nem szállítja megfelelően a löttyit, ezért elmosásnál melegvízbe kell áztatni és csipesszel érdemes csak hozzáérni.
-Vattázásnál a vatta mérete akkora legyen, hogy a sodronyok tetejére ép, hogy ráessen, ne legyen agyontömve, vagy ne hajoljon be a vége.
-Szintén vattázásnál a huzal mellet a vatta ne legyen megtörve, csak könnyeden essen le a sodrony felé.
-A vattát állítólag nem kell kifésülni, kiritkítani.
-Állítólag számíthat még a löttyinek az összetétele. Az elején 80/20 VG/PG arányúval próbáltam, javaslatra 60/40 vagy 50/50 VG/PG arányúval próbálkozok. (régebben Zeus X RTA és Dovpo Blotto RTA tulaj voltam és ezeknél a tankoknál a 90/10 VG/PG arány sem okozott ilyen gondot).
-Olyan tippet is kaptam, hogy mindenhol legyen nyitva a levegőzés és olyat is, hogy az utántöltőre legyen forgatva a középső szellőzés (azt annyira nem szeretem, mert hajlamos megfolyni akkor).
Hajnali friss wattázásomat azért lefotóztam, remélem tudtok segíteni benne.
Köszönöm!