Sajnos a tegnapi nap folyamán, “baleset” érte az LG monitoromat ! Végleg befejezte földi tevékenységét ! Némi pakolászás és az “iroda” takarítása közben az eszközöket leválasztottam az áram hálózatról. Majd mikor végeztem, pakoltam vissza az eszközöket és helyeztem áram alá, a monitor kábele bedugáskor igen nagy szikrát eredményezett, akkor még nem gondoltam rosszra. Elő szokott ez fordulni normális esetekben is ! Továbbiakban indítom a rendszert és a monitor nem ad életjelet, tápkábel csere, akkor sem ! Kezdett nyilvánvalóvá válni , hogy a monitor megadta magát ! Pár csavar eltávolítása után azt tapasztaltam, hogy a burkolatok belső felén a gőz oly mértékben lecsapódott, hogy szó szerint folyt benne az “anyag” ! Valamint a Digi beltéri egységében is és a routerban is megjelent a folyadék lecsapódás. Napi 15-20 milliliter liquid megy el. Ezek után meggondolom a benti gőzölést ! Azért hoztam létre ezt a bejegyzést, hogy mindenki vonja le a konzekvenciát ! Sajnos képeket nem csináltam, nem is jutott hirtelen az eszembe, hogy megörökítsem !
Én kb 1 éve vettem új laptopot. Szóval elég érzékenyen érintene, ha rövid időn belül le kéne százalékolnom a drágámat. De mit lehet tenni, ha egyszer ez a munkaeszköz?
Hajlamosak vagyunk megfeletkezni róla, hogy bizony valahova lecsapodik… Aki bent vapel annak lehet tanácsos beszerezni ilyen gőzelszívó berendezést nem tudom, hogy hatásos e csak régebben láttam a… ha minden igaz Rip Trippers videójában
Igen igazad van Donát ! Mondjuk nekem van páraelszívóm lehet teszek egy próbát vele ! Viszont egy probléma van, a TV-t, monitort nem bontogatja az ember csak úgy !
Igen, viszont arra kíváncsi lennék, hogy a páraelszívóban mennyi folyadék gyűlne fel. Szerintem beszerzek én is egyet majd. Én az ablakon veszem észre, hogy lecsapódik mondjuk TV-t nem bontottam még, nem tudom milyen lehet belül A laptopot múltkor szedtem szét abban nem volt belül lecsapódás.
Valóban nem gyors. Egyenlőre talán nem is kell aggódni. De azért arra kíváncsi lennék, hogy mennyire vannak ezek összeszerelve. Mi jut be a poron (és az üdítőn ) kívül.
Mondjuk én mikor a gép előtt vagyok szinte a kazánon keresztül veszem a levegőt is ! Ha valamit csinálok eszembe sem jut, hogy pöfékelnem kellene ! Szóval itt kaptak a készülékek rendesen !
Ha folyamatos szelloztetes van a szobaban akkor nem szabad h problemat okozzon - persze a kazanon keresztul veszed a levegot esetben azert meggondolnek legalabb egy levego keringtetot, de meg inkabb egy paraelszivot
Bar a TV-t en sem szednem szet, de a lapitopi/asztali gep azert minden tavasszal megkivanna egy nagytakaritast ha mast nem is de a porcicak kitakaritasa nagyban megnoveli a tulelesi eselyeiket
Természetesen folyamatos időközönként szellőztetve van ! Ilyenkor nyáron egész éjszaka is ! Az asztali gépet pedig 1-2 havonta pormentesítem ! De erre azért nem gondoltam !
Nekünk van szellőztető, az 0-24-ben mozgatja a levegőt, így talán nem akkora a gond. A pc-ben nem láttam nyomát. Na meg az én napi 4 millis mtl fogyasztásom egy közepes dl szettel 2 szívás.
Ez most az én fejemben is megfordult…
Normál panel lakószobában, erkélyajtó közelében, ha lusta vagyok kimenni vapelni, mennyire jellemző, hogy lecsapódik? Van, akinek hónapok óta sincs gond így?
Pc, tv, ablakok, hifi…ezek vannak itt hirtelen.
De mondjuk én nagy gőzt annyira nem eregetek 13 watt MTL-ből pg többlettel…
Hja, és autóban, persze minimum résnyire szellőztetve? Gondolom ebben is van hosszú távú tapasztalat.
(Mondjuk 2x5 perc wape/nap)
Ha hosszú távon kicsapódik, voltaképpen mi dominál a kicsapódó nyálkában?
Én 7-8 max 9 watton gőzölök MTL. ! Nálam nem 2x5 perc / nap volt , hanem szinte folyamatos gőzölés.
Arra viszont nem tudok választ adni , hogy konkrétan mi az anyag összetétele ami kicsapódik ! Egy biztos, folyékony halmazállapotú !