Ha egyszer nem leszek lusta (de ezt nem ígérem), kiforgatom a ládámat és a műhelyt. Megpróbálom majd minden tankom/készülékem feltenni egy képre - mindössze szemléltetés céljából - hogy más ezt semmiképpen ne kövesse el. A kezdeti időkből van három vagy négy olyan cserélhető porlaszós tankom, amit soha ki nem próbáltam, mert átálltam az építésre. Azóta egy ilyen sem volt használatban. Nekem sajnos nem volt barátom, aki megmutatta volna az építés egyszerűségét, és a fórumokra is később találtam rá… Ma már minden kérdésedre azonnal hatékony válaszokat kapsz a tapasztalt vaperektől. Hajrá!
Szintén csatlakoznék az előttem szólókhoz
Minimális műszaki irányú affinitással(igazság szerint még anélkül is… egy nyamvadt darab drótot kell feltekerni és azon egy szőrpamacsot áthúzni) inkább irány az építés felé. Elsőre valami normális mod+tank, a járulékos apróságok kb. 1 csomag porlasztó árából megvannak és utána tied a világ. ! Ha elsőre nem is úgy sikerül mint tervezted, az építés által nyújtott kudarcélmények bőven képesek kiváltani a beégett/gyári selejt/jól van benne és mégis folyik jellegű porlasztóval kapcsolatos problémákat, arról nem beszélve,hogy ezek azonnal korrigálhatóak ellentétben a ‘rendelni kell új porlasztót, majd jövő héten megjön’ esetekkel. Szóval az építés nem is olyan nagy művészet ám!
Ha van olyan leves ami elsőre tetszik(ezek szerint van!) akkor te egy szerencsés ember vagy, abból rendelj mindenképp, plusz valami szimpatikusat mellé kísérletezni. Bármennyire is igaz, hogy ez technikai sport, a megfelelő íz(ek) megtalálása lényegesen nehezebb szokott lenni, mint az első 1-2 szett kiválasztása. Ne nagyon indulj ki semmi előzetes elvárásból, ez nem cigi, egész meglepő dolgok tudnak bejönni ízekből és elsőre remeknek tűnő ízkombinációk tudnak eltűnni a lefolyóban, mint szívhatatlan sz@r.
Erről az oldalról szintén +1 pont az építésnek, nem korlátoz a kokszolós vagy erős- karakteres íz a porlasztó miatt- ezek ugye porinak=halálos ítélet, mert vagy kétnaponta cserélni kell, mert beég v. egyszerűen nem tudsz új ízt rátölteni, mert a régi beleeszi magát a porlasztóba.
Ha az alapok megvannak, a tapasztalatok szerint a többit ez már hozza magával.
Mindent leírtak az előttem szólók.
Ha gondolod, és hogy Neked is legyen később egy használaton kívüli porlasztós tankod, adok egy Zenith II-est két porlasztóval (biztos megtalálom őket).
Ha nagyon messze vagy, és személyesen nem megy, akkor a postaköltséget megbeszéljük.
Szia! Nyugodtan kezd Brunhilde+Pico comboval. Nem fogsz csalódni. Nikotintartalmú legalább 12-est tegyél bele kezdésnek.
Én azért azt még hozzátenném, hogy a kérdező Hildát próbált, ami szerintem nagyon jó ízvisszaadású. Így, mivel már megvan a mérce úgymond, nem akármelyik tank lesz jó. Az Ammitot én személy szerint rögtön elengedném, messze nincs olyan jó mint egy Hilda.
Hilda tulaj segítségével és gyakorlatával nekem eszembe nem jutna másra tenni a voksom, mert (szerintem) egy eszméletlen jó kazán, számomra könnyű is jól építeni és majdnem biztosra mondom, hogy egyetlen RTA sem tud egy RDTA-val szemben labdábarúgni.
Igen, RDTA megszállott vagyok
Kezdő tankot lassan elvből nem javasolok. Valami, ami mások által kipróbált, hogy ne egy teljesen ismeretlen valamire kelljen tanácsot kérni + pofára tetszik(ez fontos szempont), de ennyi…
Ezekkel komoly mellényúlás nem lehet(1-2 kifejezetten ellenjavallott darabot leszámítva), a személyes preferencia meg majd úgyis kialakul.
Első bevásárlásra úgyis inkább a ‘mit lehet kapni’ adott boltban szokott a korlátozó tényező lenni, csak hogy ne kelljen mindent máshonnan rendelni.
Erőt vettem magamon, és bár rohadt hideg van kint, a kezem lefagyott, és némi pakolással is járt, de elkészítettem a képet (emiatt kérek sok lájkot ).
A címe: Mindezt nem vettem volna meg, ha már a kezdetektől építős tankot használok!
(további két eGoAio már nincs is a képen, mert az akkujuk halott lévén a kukában végezték)
Megjegyzések… Felesleges azért nem volt, mert fenntartotta a vape-érdeklődésem. Ugyanakkor ennyi pénzt beletenni visszanézve mégis marhaság volt. Sajna viszont én a saját káromból tanultam… Ha lett volna nekem is segítőm, vagy ismertem volna az (akkor mindössze két) vape fórumot, most gazdagabb lennék ennyivel
… és (!!!) bár el nem sosem adok semmit, de ha valami mégis kellene ezekből, írj rám privátban, lebeszéljük, mert átadhatom ingyen (azaz a pk-ért, ha nem Nógrád megyei vagy).
Kuld Vaperinanak. Jo kis tanogatas lenne belole.
Azt a mindenit, jól betáraztál
A 18 férőhelyes Cthulhu tanktárolóm gyorsan megtelt. Még úgy is, hogy a többi tank a modokon van + még így is van olyan, amit más zanktárolón kell tartsak, illetve van saját dobozában is… Pl. most is találtam pakolás közben még egy genisis RTA-t.
Hűha, nem hittem volna hogy ennyi hozzászólás érkezik
Először is szeretném megköszönni mindenkinek aki elolvasta a posztomat és segíteni próbál. Mindenki rendkívül barátságos és kedves.
Tegnap óta sok készüléken gondolkoztam és jelenleg a szívem úgy halad, hogy veszek egy URSA NANO PRO Podot, majd miután ezt egy ideig próbálgattam, vásárolni fogok egy RTA-t (Ami MTL-s). A POD-hoz sok pozitívum csatlakozik, talán az egyik fenyegető tényező amit lattam, olvastam az az hogy piszkosul folyik… Amúgy ez az URSA PRO videók és visszajelzések utan nagyon kompakt kis gépnek tűnik.
A következő szint az RTA. Amit nemsokkal a pod utan tervezek vásárolni. Most még igy zöldfülűként azért is tetszett a bararom setup-ja mert nagyon letisztult es relatív kicsi mondhatni low profile. Viszont az anyaghasznalata TOP. ISTICK PICO PLUS Modot aki ismeri és használ/használt, milyem tankkal ment? Amugy ez egy jo mod? Vagy a modok annnnnyira sokat nem számítanak?
Hát, belépő kategória, de az ajánlottak közül, innen csak felfelé van út.
Szuper, ezt jó hallani.
Egyenlőre kíméljük a pénztárcáját nekije Majd úgyis beszippantja a vape… Pláne, ha sokat fórumozik
Dehogy jó ! A világ összes pénzét bele lehet önteni
Majd meglátod! A nyúl ürege igen mély…
Bátran ebbe öntöm a pénzt mint az analóg cigibe. Itt lehet szabadon mozogni, próbálni kiváncsiskodni és az ujjam se fog sárgulni
Nekem ma is a legtöbbet használt modom a 2017-ben vásárolt Wismec Reuleaux RX75, amit mondhatunk belépő kategóriának (jó, mondjuk azért TC-képes). Vannak sokkal jobbak, szebbek, de melósnak, nyaralósnak ez a legjobb. Teszi amit kell, és nem kell vigyáznom rá. Pár kopáson kívül azóta sincs semmi baja, pedig egy két megfolyáson azért már átment…
Hacsak meg nem áztatod egy jó kis organikus-kivonatos aromában!
És egy wismec luxotic bf nem lapul esetleg nálad ?
Tudom,tudom fórumtársak
Ha csak picit is belegondolok, hogy ugyanezt a pénzt elnyelte volna a sarki dohánybolt is, picit se sajnálom.
És most van miről port törölgetni a polcon.