Eredeti & klón

Helló!
Találok itt az oldalon több napi olvasgatást elkerülve egy gyári kontra klón véleményeket, lehetőleg termékek szerint?

Sajnos amikbe eddig belefutottam régebbi bejegyzések és visszatart a téma újra élesztésének rákérdezése.

Amit látok kronológia szerint, hogy rövidesen cserélődnek és a használó tapasztalata homályba vész.

Szia!
Konkrét tankkal kapcsolatban érdekel a téma?
Csak mert tankonkent, gyártókként eltero kehet a vélemény

7 kedvelés

A pazar ízvilágot ígérő SKYLINE-R Half Metal Tank Edition RTA-val kedveskednék magamnak.
De nem tudom hova tenni. Az eredeti eléggé zsebbe nyúlós alternatívája a klón , melyet többen megpróbáltak a kiadásokat mérsékelve, de érthető módon elhallgatva tapasztalatukat költöztetnék.
Itt szeretnék némi bíztatást remélni, hogy az eredeti hozza a beígérteket és érdemes azt a pluszt megfizetni.

Szia!
Nekem eredeti van,Nagyon nehezen szántam rá magam,hogy vegyek és jó nagyon minőségi,nem sírok az ára miatt.Az,hogy megérte-e ez relatív nekem igen nem csalódtam.

8 kedvelés

A skyline klónok használhatók, de fájdalmasak, ha van rá pénz akkor eredeti. Én még egy eredetit sem bántam meg.

7 kedvelés

Mia klón különbség? Anyag felhasználás-vastagság, pontatlan furatok stb.

Nehezebben összerakható pl, vagy sorjás esetleg a fém, nem a legpasszosabb egy-két helyen, ilyesmik. :grimacing:

3 kedvelés

Ez sokmindentől függ ki gyárja.
Most fog az jönni hogy az eredetit is kínában gyártják.
Van akinek beválik a klón van akinek nem.
Van aki megengedheti magának van aki nem.
Egy másik posztban olvasom hogy itt 13 amott meg 4 :man_shrugging: mikor az eredeti meg 44 ! (Más rta ! )
Lehet én vagyok elfogult,de én inkább eredetit veszek,és úgy gondolom megbízhatóbbak ha jópár évre tervezek.

9 kedvelés

Ha gondolod hozz egy klónt és itt össze hasonlithatod nálam.

8 kedvelés

Ezzel kapcsolatban még egy gondolat. A mai eltorzult világban rendelek egy eredetit az ára is ezt tükrözi-megérkezik és hogyan lehetek biztos benne, hogy nem klón? Ha jól tudom a Kayfunok esetében van a gyári szám alapján ellenőrzésre lehetőség, de a többi gyártónál? Hogyan bizonyosodhatok meg róla?

A felajánlást köszönettel veszem, de pont ezt szeretném elkerülni.

Itt is vannak számok…biztos csak abban lehetsz amit a gyárból veszel illetve amiben ott a gyári szám.Kayfunál a talpba van így az a kis lemez eredeti ha valakitől veszed bizalom kérdése is.De azért látszik a mínőségen.

5 kedvelés

Kb annyi, hogy ami a QA teszten nem megy át, az a klón, ami átmegy az eredeti. Ránézésre, anyaghasználatara sokszor nem lehet megmondani a különbséget fém esetében, üvegben, pirexben viszont szokott nagy difi lenni. Illetve amikor szét kell szedni, meg össze kell rakni, na ott van a külöbség. Ízben nincs. Na meg ha senki sem veszi az eredetit nem lesz mit klónozni. :sweat_smile:

Egyébként érdemes klónt venni, mert olcsón ki tudod próbálni, ha nem jön be, akkor csak pár ezres, eladni is könnyű, egy 200 euros kazántól nehéz megszabadulni és sokat buksz rajta.

6 kedvelés

Mi az a QA teszt?

Nem szeretnék új témát nyitni, ezért itt teszem fel további kérdéseimet.

Olvasgatva a bejegyzéseket találkozik több ponton kedvelt ízvilágunk.

Viszont a levesek szenesedése egy cartridge esetében késztet az RTA felé.

A Don Cristo pisztácia és a juharszirupos arománál mire számíthatok.

Minőségellenőrzés. Itt a jó és a szar között mikronok a különbség.

4 kedvelés

kokszra…de vatta van

3 kedvelés

Amikor átáztatod a vattát első használat előtt már akkor cserésnek fog kinézni. :rofl:

11 kedvelés

A tekerés tisztítható és csak a vatta cserés?

Hány ml-után ajánlatos a vatta csere?