Sziasztok.
Segitsetek nekem abban hogy a 2-es magon való tekerés és a 2,5-ös magin valo tekerés között iz vissza adásban mekkora a különbség.
Tudom hogy ez teljesen szubjektív de azért hatha tudtok valamit mondani nekem.
Pl: a cthulhu-t 2,5-ös magon tekertem NI80 clapton huzallal mert állítólag jobb izeket lehet elérni.
Probaltam 2 es magon clapton huzalal de végulis 2,5-os magon tekertem meg NI80 28ga huzallal es titanium fiber cotton vattát használtam es akkor éreztem hatalmas különbséget a tekeresek között. Jobb lett az ize.
Na most a kerdesem annyi lenne ha például a kayfun prime ot ugyan igy tekerném meg a különbség akkor is nagy lenne?
Hezagosan szoktam 6-7 menettel tekerni
A kayfun prime ban 2-es magon.
Szoval jobb a 2,5 os mag a 2 es magnál pl a prime ban?
Szia! Az esetek 80%-ban az Afc-hez érdemes csinálni a tekerést. Szűkebb levegőzéshez 1.5-2 mag elég nekem nagyobb magon ízvesztés van. Én így tapasztaltam.
Azt eszre vettem en is hogy nagyobb levegőzésnél jobb a 2,5 mag a szukebbnél pedig a 2-es.
Köszönöm szépen.
Én is megkerdezném, h mennyi vatta megy át azon az 1.5-os tekerésen…? Mert biztos nem annyi h elég legyen… De ezt csak én gondolom így…
Kolléga épp annyi megy át rajta amennyi a 1.5 magon szép húzósan átmegy. Pont amennyit megkíván! Dvarwba 0.8 és 1.0 afc hez tökéletes! Nekem mindenképp!
Claptonnal már én sem kockáztatom meg a 1,5-es ekerést. A Dvarw 16 saját imbuszkulcsa kb. 1,75. Nagy különbséget e között és a 2mm-es közt nem éreztem. A 2 mm-es viszont muszáj, mert a 2,5 már vészesen közel van a bekötő csavarokhoz. A nagyobb tankoknál már viszont ízben sem akkora a nyereség, ahogyan már leírtátok.
Szerintem ugyan ez kehet a kayfun prime nal is.
Kicsi a hely es a 2-es mag pontosan elfer.
A 2,5 os mag pedig sok helyet foglal es kozel lesznek a csavarokhoz.
Ezen agyaltam de akkor meg kaptam a választ.
Prímot csak 2 mag ni80 28Ga 6 menet microcoil 3lukra állítva a levegőző!
Holnap kiprobálom.
Eddig 2-es mag NI 80 clapton 6 menet.
1 es pötty jelzés. ( legszűkebb.)
De a 2-es luk lenne az igazi szivás érzetre de az viszont gyengébb ízt ad.
Ezert gondoltam 2,5 mag on de most rájottem hogy az nagy.
Még a clapton rol nem mondtam le de holnap ki probálom a sima NI 80 28ga huzallal 6 meneten.
Köszönöm szépen
Na friss MTL-esként (DL-ről tértem át) Dwarv FL 22mm most 0.8 AFC-n (2 lukas) 2.5 magon SS316 28ga-s huzallal 7 menet (szellős coil 0.88 ohm) CottonBacon vattával egész jó ízeim vannak. Előtte Chtulhu Hastur Mini 2.5 magnál voltak atom stabil ízeim, de következő tekerésnél rápróbálok egy 2 magos SS huzallal. Előtte már egyszer 26ga-s SS huzallal volt 2 magos tekerésem, de az nem volt valami ízes. Valamit benéztem volna?
Nekem ares 2 van és hilda
Ezentúl táblázatot fogok csinálni és minden tekerés /vattázás le lesz jegyezve. Huzal, mag, ohm, watt, íz… Minden.
Én mindig kazántér mérethez és levegőző mérethez választok tekerés magot és huzal vastagságot is,Prime-ba pl anno 2-es mag 28 vagy 30ga szálhuzal és 2-3as álláson a levegöző ezt kb 9.5-12watt között hajtottam aroma íze fügvényében
Dvarw-ba nem tudom, mit hozna a 2.5 helyett 2-es, kicsit szélesebb tekerés…az egyetlen, nem liquid control-os tankom, ami még sosem folyt meg egy picit sem
(Egyedül az aszthmatikus hangja fura"
Asthmásként közel kerültünk egymáshoz.
Nekem is volt legcső asztma kis koromban…igy akkor már 3an vagyunk…
Sztem ezzel az asztma dologgal át fogunk kerülni a “jobban vagyok” topicba, csak szólok ha esetleg máshol kötnénk ki…
Nekem nem kicsi…12 éves koromig elég komoly.
Barom is voltam, hogy rászoktam középsuliban a cigire, és még imádtam is. 32 évig nyomtam…most bízok benne, hogy lejövök róla.
II. copd-m is van elvileg.
Ma 40 napja only vape.
Nekem tavaly november óta van only vape. Multnap akartam venni analógot, csupán azért h tegyek cigit a fülembe. Amit végül nem tettem meg. Huzat esetén kiváló, egykettőre kihúzza a huzatot a fülből…