Sziasztok. kb 5 éve vapelek de most tanácstalan vagyok. utóbbi pár hónapban szinte naponta tekerek/vattázok újra. Dwarv MTL legkisebb levegő gyűrű. A problémám hogy 1-2 nap alatt kokszol, nagy fekete gubacs van a tekerésemen. rengeteg vattát, alapot , huzalt kipróbáltam, mindegyikkel így jártam. Most át tértem a nikotin sóhoz. Modot is válltottam így sem lett jobb. 5-6-7 kekerést használok ált. Ni80 huzalt kb 0,7-1,2 ohm között de a Khantallal is kokszolt. 2mm magra tekerek mindig, elég szorosan, vatta épp hogy nem mozdítja meg a tekerésemet mikor befűzöm. Szóval nem is szoros, nem is laza. Berserkerben is így tekerek azzal is ez a problémám. Valami tanács ? kb 3 éve tértem át a felújíthatóra, korábban azért 1-2 hetet kibírtam vele.
Szia!
Liquidet nem váltottál? Ha minden ugyanaz mint régen, akkor csak erre tudok gondolni. Főleg ha valami kivonatost pöfékelsz.
Szia! 0,7-1,2 ohm között mennyit küldesz a tekerésre? 9-15w környéke? Dvarwba azért közelébe ne járj annak, hogy mozduljon a tekerés. Ill. a vattagát se legyen nagy.
de. többször is mert én is erre gondoltam.
most 0.8 ohm 15,4 w on van Ni80 huzal kellemes ízt hűvös gőzt ad. Elég olajpárás környezetben dolgozom, bent is megy a vapelés. Az lehet gond ?
Nem gondolnám hogy az okozna problémát!
Lehet, gond az is h nem levegozik rendesen a tank…
Az a kissé szoros vatta lesz a ludas. A Ni80 gyorsan izzik, valószínűleg a vatta viszi lassan a liquidet.
megpróbálom még kevesebb vattával
sajnos levegőt nem tudok állítani. az fix
Érdekes téma.
Kb. 3.hete ugrottam át sok év pénzkidobás után a felújítós, tekergetős csillagkapun. Dwarv Dl klón.
A1 kerítésdróttal tolom 3-as magon,0,7-0,8ohm 12-14W-on. Van,hogy naponta vattázom van ,h 3 napot is elfut.
Legutóbbi tekerés cserére a kiváncsiság vitt rá. De azt tapasztaltam,hogy érdemes volt. Hiába égettem le,tisztítottam meg a régit…az újjal mintha nem enné úgy a vattát.
Én mint kezdő laikus megkérdezem, napi hány slukk?
Mert ugye az sem mindegy szerintem.
Nálam 500-800belepöffen.
Szóval én is figyelek folyamatosan és majd kísérletezek.
Ez szubjektív. Kinek mennyi. Én pl. 7-8 óra alatt simán betolok 600 slukkot… Nekem siegfried rta van, és a napi 6-800 slukkal hetente egyszer cserélek tekerést…
napi 400 slukk. első slukk előtt mindig 0-zom a számlálót.
Én meg hiába égetem le, mosom meg a húzalt, mindig szarabb íze van, mint az újnak, szóval én azt is cserélem mindig. Igaz azt viszont ritkán teszem, amíg egy kis íz kijön belőle, addig még jó.
kipróbáltam a kicsit kevesebb vattát, elején kicsit szörcsögött de most stabil. Egy kicsivel jobb lett az íz is, viszont havernak a porlasztós MTL-böl ugyan az a liquvid erőteljesebb ízt ad mint a Dvarw-om
Ha a porlasztós izesebb, akkor érdemes sorra venni a huzalokat, vattákat. Nálam a No1. az a Vandy Vape SS316L 28ga (0.32mm), és a Vapefly Cotton Cloud’s vatta. Ezzel intenzív ízt, és bőséges gőzt kapok. De érdemes kísérletezni a menetszámokkal, magmérettel (majdnem mindenbe 2.5ös magra 5-6 menetet tekerek), és a vatta megritkításával. Van amelyik tank érzékeny a vattázásra, mint pl. a Berserker V2, ha túlritkítottam szörcsögött, ha nem volt eléggé megritkítva hamar dry hitet kaptam. Szerencsére a Dwarv ennél egyszerűbb ketyere.
Kanthalból tekerek 2.5 magra 5 menetet már mindenbe ,nem hézagolva.
A vattát épphogy ritkítom mert kevéssel is beéri.
na én is így tekerek csak hézakosan de ki kell próbálni akkor simán is nem csak hézakosan
szuper jó lett volna ilyen segítség pár évvel ez előtt is. Köszi mindenkinek.
Ez a téma automatikusan lezárult (az utolsó választól számított) 30 nap után. Nincs lehetőség új hozzászólás küldésére.