Sziasztok. Még eléggé kezdő vagyok, lehet hogy a kérdés amit fel rakok az másnak teljesen egyértelmű. Adott egy Eleaf istick t80 2 féle porlasztóval. (6mg nikotin tartalmú 50/50es és 30vg/70pg alappal használom jelenleg.) DL-ben használom mind a kettő porit. A 0.6-os pori 20-22watton eléggé kaparó érzetet ad, és szinte minden szívásnál köhögök tőle. Lehetséges hogy azért mert nem DL használatra van és azért? Vagy hogy gyümis-mentolos liquid is volt benne? A 0.3as porit 30-35watton kezdtem el hajtani. De ez viszont nagyon zabálja az akksit is és a liquidet is. (3000mAh akksi van benne). Napi 10-15ml szerintem elfogy így belőle és olyan 200-300 közötti slukkot szívok bele.És még az lenne a problémám vele hogy hiába van “gyerekzár” rajta akkor is néha ha kabát zsebre rakom pad percre akkor mintha folyna belőle a liquid. Előre is köszönöm a válaszokat. Szép napot nektek.
Szia,Köszöntünk a közösségben.ha DL-be használod a készüléket próbáld meg a VG-töbletü legyen a folyadékod.nem fog meg folyni.a 0,3 as az szerintem a DL porlasztó a a 0,6-os lehet csak szűk DL-re jó.Az hogy zabálja a folyadékod a természetes főleg ha nagy a légáramlás.de mindjárt a pro társak írnak okosabbat mint én.de az is lehet PG allergia és attól köhögsz…nem tudom csak tipp
Szia Zsanett!
Attila leírta a valószínű megoldást. Ha a Pesso tank van a modon, a kondenzáció eleve erősebb lesz, legalábbis ami nálam járt, szemmel látható mennyiséget dobott ki magából, össze is gyűlt szépen a tank aljában. Ilyenkor érdemes szétszedni és alaposan át- illetve kitörölgetni. A tankot és a porlasztót egyaránt. Egy darabig megint jó lesz.
Nálam 50/50 pg/vg aránnyal működött a dolog, extra folyást nem tapasztaltam.
A kaparó érzés lehet a nikotin mennyiségétől is, nekem a 6mg sok, kapar és jön a köhögés… 3mg az ami bejött.
A teljesítmények határértéken belüliek, azzal nem hiszem, hogy gond lenne.
Most néztem meg a 0,6-os az MTL porlasztó amit 18-35w-között kellene használni.a DL porlasztó a 0,3-as.
Szia. Köszönöm szépen a választ, a 0.3as pori az nem kapar, remélem nem allergia lesz a baj
Legközelebb ha rendelek akkor 70/30as alapot fogok venni hátha a folyás megoldódik
így van.nekem van hogy a 100%vg megfolyik.ja még a hőmérséklettől is megfolyhat.ha meleg a kazán akkor is meg folyik.de a 70/30 vg/pg az jó őtlet.és ha most kezdted használni az e-cigit akkor biztos köhögtetni fog az elején.engem is köhögtetett de csak hozzá kell szokni.nem allergia elvileg.
Igen azt hiszem Pesso. Nálam sem annyira vészes a folyás, de mikor kiveszem zsebből akkor érzem hogy csúszós tőle a kezem is és a tank rész is. Én is gondoltam rá, hogy lehet sok a 6mgos nikotin tartalom, de viszonylag sokat szívtam cigit (napi 1 doboz kb) és le szerettem volna tenni a cigit (hál istennek sikerült is )és úgy voltam vele hogy nem akarom azt se hogy gyenge legyen de azt se hogy erős, azért választottam a 6mg-ost, de legközelebb a 3mg-ost rendelem hátha az is elég lesz.
A likvidváltás és az alapos áttörölgetés (kívül-belül) megoldja a gondot.
Jó gőzölgetést és persze likvidszivárgás mentes napokat a géppel!
Szia, és üdv a Vaperinán! Ha jól olvasom amit írsz, akkor készre kevert alaplevet vásárolsz, ha igen akkor azt is vedd figyelembe, hogy minden aroma Pg-ben van áztatva, tehát ha 70-30 al töltöd fel akkor az aroma mennyiségétől függően fog higulni a kész liqvid, az én javaslatom, hogy külön vedd a vg-pg-t és a nikotint, és akkor olyanra tudod keverni amilyenre szeretnéd! Én mondjuk Dl-re már 80/20-ra keverem a kész liqvidet 3-mas nikotin tartalommal!
Köszönöm szépen Viszont neked is
Szia,
DL-ben mindig kevesebb nic kell, mint MTL-ben, ha nagyon levegős DL, akkor a 3-as is elég kell, hogy legyen.
Szia. Igen készre kevert alapot vásároltam. Olvasgattam róla, hogy a Flóravita oldalon lehet venni külön külön és abba rakom bele a nikotint és hígítom vele a 36mgos nikotint. És hogy jobban meg is éri. De személy én lehet úgy el cseszném ezt az egész össze keverős dolgot hogy öröm lenne nézni.
Értem, köszi
Nem csesznéd el tuti mert vannak liqvid kalkulátorok amik egészen pontosan megmutatják neked, hogy miből hány ml kell a kész liqvid elérésehez! Ajánlom neked a The liqvid city oldlaon található kalkulátort én azt használom pofon egyszerű!
A nikotin booster nem tudom hogy mi
Itt a Vaperinán van a legjobb keverde.
Hú, ezt én is köszönöm, csak éppen a szemem nem szúrta ki!
Szia @Zsanett_Dudas !
Először is Üdv, a Vaperinán!
Másodszor Gratulálok az átszokáshoz!
Harmadszor pedig a többiek nagyon jól össze foglalták már a dolgokat. DL, és sok esetben MTL felhasználáshoz is a 70VG/30PG arány a javasolt. Ez nem az alap lére vonatkozik, hanem a kész bekevert liquidre. Ahhoz, hogy ezt minél jobban ki tudd számolni, vannak a különböző kalkulátork, pl.:https://diy.vaperina.cc/keverde/index.html .
A kaparó érzés sok mindentől elő fordulhat, az elején legvalószínűbb a nikotin erősség. Ha a 6-os sok, attól még lehet, hogy a 3-as kevés lesz, ezért is jobb, ha magadnak kevered. A keverés témakörében nagyon sok információt találsz itt a Vaperinán, ezek közül a @Vaperina_Kinga sorozatát ajánlanám figyelmedbe, amelyben rengeteg hasznos infót találsz. Link: Keverés módszertan 1. óra - Az alaplé és a Shake and Vape
Minden másra itt a Vaperina Közösség! Ha kérdésed van, tedd fel, és jönni fognak a válaszok.
Gőzöléssel teli szép napot kívánok!