Alaplé+aroma keverés

Sziasztok
Régi/új vaperként úgy néz ki hogy túl sokat felejtettem a keverésről ,vagy csak szimplán fogyatékos vagyok.

A lényeg!
Mióta maganak keverem a “levest” azóta folyamatosan 1 hibába esek bele,viszont nem tudom mi lehet az
Szóval,mindegy hogy milyen arányban(1-10% között) rakok aromát az alapléhez,folyamatosan erős lesz a végeredmény,ezek mellett szívhatatlan és ízetlen és reggelente úgy megköhögtet mintha 80 éve dohányoznék.
Tanács,segítség kellene hogy mit változtassak?
Vagy valami útmutatás

5 kedvelés

Szia.

Ha íztelen akkor kevés az aroma.
Ha erős a th…sok a nikotin.
Miért az aroma koncentrációjával játszol, ha az amúgy kevés?

Milyen alapot, milyen nikotin, hány % ban kevertél eddig?

10 kedvelés

Szia Zsolt!

Mivel sok összetevős a történet, érdemes lehetne átolvasnod a " Keverés módszertan 1-2-3-at, netto útmutatás ebben a témában!

A :vaperina: “tudástár” és “wiki” kulcsszavak a keresőben óriási ismeretanyagot rejtenek, tartalmas, átfogó, közérthető formában.

12 kedvelés

Szia!
Plusz nem derült ki, hogy MTL, DL, porlasztó vagy saját építés. :slightly_smiling_face:

7 kedvelés

Köszönöm,átolvasom :slight_smile:

4 kedvelés

Revolute alap,6% nikotinnal

4 kedvelés

Melo4-es fejet használok
Ebben csak a porlasztót kell cserélnem,mikor már “égett” ízt érzek

4 kedvelés

Az dl?

1 kedvelés

Igen :slight_smile:

1 kedvelés

DL-ben azért elég izmos a 6%-os keverés :blush:
Első körben próbáldd meg azt lejjebb vinni.
Ha így meg nik hiányod lesz,akkor szabad bázisú helyett niksót tudsz használni,az azt mondják selymesebb, nincs annyira erős th.

6 kedvelés

Szia. Nekem melo 3-as volt, amit ugye, az eleaf istick pico-val adnak kit-ben. Az kérem, dl cuccos. Mint ahogy azt @Janos_Groszeibl is írta, a 6-os nikotin nagyon nem dl. Az már sok dl-ben. (Nekem biztos sok lenne). A kevert levesed ne nagyon legyen 70vg/ 30pg-nél hígabb, mert folyni fog a kazán. Az említett keverési arány esetében, 2-3%-kal több aroma javasolt. (Hogy ne csak a puszta vg ízt érezd benne). De ez szubjektív… kinek mi jön be…
Én pl 1.5 esetleg 2-nél feljebb nem megyek soha a nikotinnal, dl-ben. Ha több akkor én már kezdek szédelegni… (mondom szubjektív)…
Ha már gyári porlasztós kazánt használsz, akkor vegyél egy jobb kazánt. Mondjuk olyat, amibe illik a jól ismert pnp porlasztó, azzal ízben nem lesz gondod… de ez a te életed, a te döntésed…

5 kedvelés

Köszönöm,akkor csak az alaplével sikerült eltolnom az egészet.
Köszönöm mégegyszer a segítséget :slight_smile:

5 kedvelés

Köszönöm a segítséget
Kipróbálom akkor gyengébb alaplével,illetve keresek majd akkor egy másik kazánt.Mondjuk ez már hamarabb is eszembe jutott,csak nem tudom/tudtam merre induljak el.
De elkezdek utána olvasni.

4 kedvelés

Akkor itt jó helyen keresel… nem dicsérni akarom a vaperinát, de nagyon figyelmesek mindennel is kapcsolatban… és részletesebb leírást mint itt van, nem sokat fog találni…

5 kedvelés

Akkor én is izmos vagyok, mert kezdetek óta 6-os alap a megszokott DL-ben RDA-ból, RTA-ból. :smiling_face_with_three_hearts:
De kinek milyen a “mentalitása”. :wink: :saluting_face:

6 kedvelés

50-50 alapot használok minden kazánomban.
Felezd meg a nikotintartalmat működni fog vele és nem lesz olyan erős kaparós.
Öntsd fel ugyan annyi alappal amennyi most van benne és annyi aromát amennyit bele tettél.
Jah,ha régi vaper vagy akkor ezt te is tudtad gondolom :wink:

7 kedvelés

Weigh In The Hulk GIF by UFC

Jó-jó de te bírod is :rofl:

6 kedvelés

Köszönöm a bizalmat. :kissing_heart:

4 kedvelés

Foszlányokban 1-1 infó meg van,de 5-6 év kihagyás után elég nehéz az infókat “előhívni”
A jegyzeteim meg az vek alatt elkallódtak :frowning:
Ezért is fordultam hozzátok,mert most jobban szeretnék belemélyülni az egész témába :slight_smile:

6 kedvelés

Az oldalon a Vaperina bazárban van 1-2 porlasztós ha az a cél. Érdemes ránézni esetleg. :saluting_face: :wink:

2 kedvelés