?Ezt nem értem
@Kabak kösziA harmadik azért olyan,mert nem tudom,hogy kell a segéddel csinálni
Hello,ezt a be kötést befolyásolja,hogy felfelé vagy lefelé legyenek a lábak nem mindegy,hogy kötik be kérdezem?most alulról vagy felülről kössem be inkább?
Én alulról szoktam, mert így lehet jól pozíciónálni.
Ha felülről rakod be, akkor lehet nem marad hely az afc és a tekerés között, vagy ha feljebb akarod rakni nem fogod tudni a lábak miatt.
most hogy mondom igazad van mert én eddig felülről kötöttem be a tekerést elég nehezen tudtam feljebb rakni a levegőnél vagyis feljebb húzni be pozicionálni erre én nem is gondoltam de igazad van
Több eshetőség is van, RTA-ja váltogatja.
Van olyan RTA/RDTA ahol mindegy a lábak iránya, mert így is, úgy is le tudod fogatni, Pl: Brunhilde mtl:
És vannak olyan RTA/RDTA-k, ahol oda kell figyelned, mert csak a lábak helye fix, és ha a a másik irányba van hajtva a coil, akkor nem tudod belefogatni. Pl:
Kylin Mini v2:
A Kizoku Limitnél teljesen mindegy, mert így és úgy is le tudod fogatni. Okozhat-e ez ízbeli eltérést? Ezt nem tudom, nem próbáltam még ki. Véleményem szerint okozhat, és ez már elég lehet ahhoz, hogy valakinek bejön/nem jön be egy adott RTA.
köszi mindenkinek vágom már ezt akkor.
ma reggel próbáltam tekerni a coil masteren első 2 nem sikerült nekem sem csak 3. jött össze 1,5 magra csináltam meg kell még szokni ezt a tekerőt nekem.
Még kettő és rutinból menni fog Szabi!!!
be vallom a sima coil jigen jobban mentez kacifántosabb de nem sokkal bele lehet rázódni
Biztos árulnak ilyen célszerszámokat, csak néztem, miről beszéltek? Mester, inas, segéd? Fúrószár, kombi fogó meg a 2 ujjam közé fogott huzal, és kész van. Utána a bele dugott csipesszel tágítgatom. Mindig szorosra tekerem, majd egy kés pengéjével állítgatom egyformára a hézagokat. Mert a mániám az, ha nincs hézag, felizzik és szétég a vatta. Bár ne így lenne, de ha túl kemény a vatta, akkor is azonnal füstöl a dolog. Szerintem a vattázás nagyobb művészet, mint a tekerés. A fúrómat még sosem mértem, csak nikkelezett szemmértéket használok. De a kedvetekért megmértem: 3 mm vastag, az, amit a nyomtatópatron utántöltő készlethez adnak. Műanyag nyélből kihúztam, gépi fúrásra nem mertem még használni, mert lehet hogy nem elég kemény. Coil tekeréshez sablonnak viszont kiváló. Amit árulnak, a cipőfűzős vatta túl vastag bele. A lédiget meg ésszel kell szaggatni, hogy eltaláljam a vastagságot. egyébként a gyógyszertári steril vatta is príma bele, azt írják tiszta gyapot, nincs műanyag benne.
A második szép az első jól használható. Amúgy egy kérdés ön balkezes?( Ha jól látom fordítva van tekerve.) Ezért kérdezem.
@Attila_Gelencser szia.Tegezz légyszi
Csak úgy alakult…jobb kezes vagyok.Kizoku limithez lett volna.Azóta Kyfun-hoz tekerek.Ezeket nem használtam,csak próbálkoztam mikor még nem volt itt az rta tankom
Ok akkor szia.
Ahogy előttem szóló is mondta 2-3 élesben aztán menni fog csuklóból csukott szemmel.