Igaz,hogy még se készülék,se tank,de minden más már itt van.
Gondoltam kipróbálom a tekerést(már a huzalt nem tudtam,hogy kell megkezdeni,mert össze volt sodorva…így elvágtam.ti biztos nem így indítjátok meg)
Úgy látszik kézzel én csak hézagosat tudok tekerni,de nem is baj,úgy is többen írtátok,hogy az jobb!
Szóval az első két kép a segítség nélkül:
Jó lesz az! Ha nem magad felé kezded tekerni a huzalt, akkor pont megfelelő lesz a lábak állása, a Kizokunál ha jól emlékszem ellentétes oldalon (átlósan) vannak a lábak befogatási pontjai.
De ha visszatolod a tekerésbe a coilozót, akkor így “hidegen” is tudsz a távolságon alakítani. Istvánunk megoldása is nagyon faszagányos, ha elég ügyes a kezed. Én rendszerint ezekben a pillanatokban szúrom keresztül a fáradságos munkával összegründolt coilomat, ha épp nem a szemem előtt tartózkodik a látcsövem.
@Atis kösziIgen,gondoltam,hogy amarra kellett volna
Amúgy ezt is akartam majd kérdezni…láttam videjókba,hogy van aki maga felé és van aki amarra tekeri…hogy ennek mi jelentősége van?
És van aki a tekerést a maggal(nem ez a neve,de nem jut eszembe),a karikával lefelé fogatja be,van aki azzal fölfelé(biztos értitek mit akarok ebből kihozni)
Szóval ezeknek mi a jelentősége?Hogy kell csinálni?
Én az utóbbi időben már felfelé “álló” tekeréseket használok, nem igénylem az alacsonyabban lévő tekerést (kell egy pici th ). Hozzá kell tennem ez részemről lustaság, többnyire talán egy mozdulatot spórolok meg vele. Illetve a nem mindig tökéletes érzékelésem miatt egyszerűbb és stabilabb ez a megoldás számomra.
Tekerés a coilozón lefog, lábra ráfogsz egy fogóval vagy piciny ujjaiddal és meghúzod a szabad lábat. Majd szépen kiegyengeted. Semmi ördöngösség. Ugyanúgy működik, mint bármelyik drót.
Ezt most majd kidobom,mert nem tudom mikor érkezik meg az alanyEzt csak reggel munka előtt volt 10 percem,hogy kipróbáljam
Igen,láttam,hogy izzítás után kell összébb nyomkodni…de még f…gom nincs,hogy fogom megcsinálni.
Ráadásul olyan hajlékony,olyan picike,hogy el sem tudom képzelni,hogy fogom bevattázni
Ha elfogadsz egy tanácsot: huzalt ne dobj ki egyelőre! Ezeket is tedd el egy dobozba, soha nem tudod mikor lehet rá szükség. Sőt, ha visszaegyengeted eredeti állapotába őket, akkor gyakorolni tökéletesek!