Sziasztok!
Ha egyszer megjön a tankom valaha az eliq-től (vagy ha visszautalják a pénzem) akkor elkezdek majd építeni, tekerni. Egyszer majd.
Coiloknál ugye könnyű a helyzet mert kb az előretekert bemért ohmikus ellenállásra kell figyelni ha jól értem, ez lehetőleg MTL-nél 0,5 fölött, inkább 0,8-1,2 körüli érték legyen.
Viszont ha tekerek akkor a vezeték ellenállása lábra vagy méterre van leírva.
Ha én kb 0,8-asat akarok tekerni milyen méterellenállású / lábellenállású drótot keressek single coilhoz?
Illetve a vastagság. Ugye van magának a vezetőnek a vastagsága illetve van a tekercselésnél az a belső átmérő amibe a vattát dugom. Itt gondolom elég ha egyszer megveszek egy megfelelő vastagságú huzal tekerő segédet és ha arra tekerem fel akkor az mindig pontos lesz.
Ezek az értékek, a tekercs szerkezeti felépítése minden bizonnyal befolyásolják a hőleadás időbeli dinamikáját, görbéjét, ezen keresztül az ízt, és a felhőt is. Továbbá kihatnak szerintem egy tekercs élettartamára is. De mondom csak IT-s biomérnökként okoskodok
itt, valójában nem értek hozzá.
Ekkor még mindig kérdés a menetszám és az emelkedés.
Összeérjenek-e a meneten a szálak vagy szellős legyen?
Bocsánat, nem holnap fogok tekerni, meg kell várnom a fizut, de jobb erre előre felkészülni és tisztában lenni a lore-ral.
Mivel egy 10 darabos előretekert coil szett az kb 2-2,5 ezer ft de gondolom a sima vezeték 3 méteres tekercsben olcsóbbra jönne majd ki darabra vetítve…
Ja, én MTL-es lennék azon belül is az íz érdekel, a nagy felhők annyira nem izgatnak.
Előre is köszönök mindent szakvéleményt, tanácsot! Bocs ha hülyeséget írtam le.
Laci