Ha szerencsém van,pont elég a vatta…ha nincs szerencsém,vagy kevés vagy sok vagy túl rövid,esetleg túl hosszú
Nagyon szeretem ezt a vattát…(@Vaperina_Kinga tényleg nincs “bejáratási” idő vagy mi a neve,egyből lehet érezni a liquid ízét)Viszont nagyon könnyen túl lehet ritkítaniLegalábbis nekem könnyen megy
Újra kellett csinálnom a tekerést,nem csak vattáznom kellett…Ez így már akkor a harmadik tekerésem(Van vállveregetős smile?)ismét Kanthal 28ga huzal,2.5 mag és 5 tekerés,ami 1.13ohm.Ez így egyenlőre jó is nekem.A levegőzőbizbaszt az alján még beljebb tekertem,de még mindig nem teljesen…még próbálgatom.A liquid ízét szerencsére így is érzem,úgyhogy az elsőnél valószínű nem a levegőzés volt a ludas,hanem az első fajta vattám.
1:20 perc alatt,össze is dobtam az építést
10 perc alatt megtekertem simán(A huzal tudom,hogy rettenetesen sok,de rettenetesen sok huzalt vásároltam,viszont így biztos,hogy van annyi,hogy tök ügyesen a csavar köré tudom tekerniEz a művelet,már “csukott szemmel” is megy,mióta rájöttem,hogy tök sokat ki lehet tekerni a csavaron,anélkül,hogy az kiesne)10 perc alatt kész is a vattázás(majdnem)Csak a közbenső műveletek…
Kb.fél óráig nézem,hogy pont középen és pont a levegőző fölött van-e a tekerés…hogy biztos meg van-e a legalább 1mm a levegő és a tekerés közt…és,hogy azért nagyon magasan sincs ugye?Még a nagyító és a zseblámpa is befigyelErre a műveletre délelőtt akartam egyszer sort keríteni,csak liquidet szerettem volna cserélni így koraeste,mert a Purple Rain-t hiába érzem végre ezzel a vattával,de nem ízlik annyira.Tehát csak vattázásra készültem.
(Tekerés lett a vége,mert nem volt kokszos a huzal,de izzítás után van amelyik rész barna volt,nem mind volt ezüstös.)Kb.fél óráig próbálgatom,hogy biztos elég vastag vattacsíkot húztam-e bele…,hogy mekkorát vágjak le a végeiből…,hogy eléggé megritkítottam-e vagy esetleg mint most,nem-e túl sokat ritkítottam…hogy másik vattacsíkot tegyek-e bele vagy ez még elmegy…,hogy túl rövidre vágtam-e???Lesz-e gond,ha igen???Szóval ezzel a határozott természetemmel megy el kb.1 óra
Most úgy érzem,sokat ritkítottam,pedig a vattát nem volt most könnyű áthúzni…ritkítani már annál könnyebbSzerintem most vágtam ráadásul a legrövidebbre…
Tehát!Mi történhet(Tudom,egyikbe sem halhatunk bele),ha túl vékony a vattacsík és nagyon könnyen jár a magba?Vagy,ha éppen túl vastag?Mi történhet,ha túl hosszúra hagyom a vattavégeket és mi,ha túl rövidre vágom,de még be tudom szuszakolni ahova kell?
Tudom,hogy egyik sem hatalmas probléma,csak kíváncsi vagyok,mint mindig,mindenre IS
(Ha kinagyítjátok a képeket…jó magasságban van ugye a mag?Úgy lövöm be,hogy kb.a mag középen legyen a két karomhoz(no nem az enyémhez)(A kerámia csipeszem egyik szárát,végét,nem tudom milyét,sikeresen letörtem közben,mert a tankot csak úgy tudom levarázsolni a modról,hogy azt hívom segítségül,csak most nem jó helyen szorítottam össze)
A liquidből elsőre(így nem porlasztóval már),a hűsítést érzem nagyon.Másodjára a citromot is érzem,viszont kicsit keserű ez a citrom most)(12.5W-13.5W-ig próbálgattam eddig)