Nem hagy nyugodni a gondolat, hogy a vípipákba az ízesített dohány helyett egy glicerines liquidet árulnak amit porózus felületű kövekbe szívatnak bele.
Mennyire azonos ez az ecigi liquidjével?
Lehet vajon általam kevert aromát tenni a kövekre?
És itt jön a nagy kérdés: a nikotin hogyan viselkedne ha nem elektromos hőt kap hanem a szén párologtatja a liquidet?
A hangulata miatt kedvelem a vízipipát csak az a gond ezzel az új dohány mentes változatával hogy abszolút nic mentes is ami miatt nem annyira élvezhető a dolog
Amióta nem cigizek az az opció is kiesett hogy valódi dohányt áztatok a pipához árult liquidbe.
Segítsetek légyszi
Szerintem, mivel nagyobb a tér a vizipipában, ahol ég az a dohány, gondolom a nikotin is szanaszét hígulna. Egyszer vizipipáztam, úgy 10 éve. Nem vonzott a dolog, így nem követtem az eseményeket, de abba még valami ragacsos dohány kellett. A valódi dohányból szerintem pont a nikotin ami nem oldódik ki. Vagy max minimálisan.
A jó minőségű szénnek nincs olyan füstje mint a papírnak. Biztos több van neki a semminél de az nálam az alkalmanként belefér kategória, főleg hogy ezt nem minden nap cigi helyett használja az ember.
Jó esetben a pipába tett anyag és a fedő között amin a szén van csak kb fél cm üres rész található, nem tudom mire érted hogy szanaszét hígul.
Amúgy tényleg csak azért kérdezem mert piszkálta a fantáziámat hogy lehetne-e ilyen módon működtetni a pipát, ami szegény teljesen használatlanul ül mióta nem veszek dohányt.
Úgy emlekszem mindegyik más kialakítású. Meg mikor én vizipipáztam az nem saját volt, haver hozta és üzemelte be. Nem kell, hogy igazam legyen. Én több helyre emlékeztem.
Szerk.: A “szanaszét” az viccesen hangzott itt nálam. Bocsanat.
Igen tudom sokksl kevesebb nic kell bele. A kérdés, hogy a liquid azonos összetételű-e (gyanítom igen) és hogy a nic hogy reagál a faszén hőfokára. Ugye itt nem csak egy hirtelen izzítás erejéig van hő.
Bár lemaradtam a vizipipa trendekről, de szerintem nagyon hamar elpárologna. A dohány sem volt sokáig elég, azt hiszem. Főleg, mikor öten körülültük, de azért a liquid, ami 120-140 fokon párolog, úgy hiszem pikk-pakk elillan. Bár nem vagyok tisztában mit is takar pontosan az a porózus kő, de, ha logikusan gondolkodom (nem mindig jön össze), az is kiszárad, viszonylag hamar.
Én tesztelném a már kiszáradt követ, először sima nullás alappal. Mert fene tudja utána fel e veszi egyáltalán a liquidet. Vagy épp magába szívná e, ha tennél hozzá nikotinosat. Első kör itt is a kísérletezés.
Annyit találtam róla hogy a pipás lötyi melaszt tartalmaz és tönkreteszi a porlasztókat az ecigiben. Nyilván nem is akartam beletölteni csak az összetételt kerestem, ami persze sehol nincs feltüntetve.
Glicerin, melasz, meg élelmiszeripari aroma biztos van benne.
Ez jó ötlet, fő a biztonság.
A másik elvetemült ötletem a pipa saját liquidjének a nikotinozása lenne, de ott is valami töredék, nullaegész valamennyi % nikkel első körben. Végülis 30 percnyi dl az elég kemény nikotin adagot képes bevinni ha nem vigyázok.
Ja és @Zsolt68 kedvéért találtam elektromos vízipipa “szenet” amit a meglévő tartály tetejére lehet tenni, illetve árammal működő önizzító pipa fejet.
Csak ez már tényleg egy túlbonyolított vape lenne, én meg szeretek gyújtogatni.
Az egyetlen bajom a vapevel hogy nem tudom kiélni vele a piromán hajlamaimat.