Már nem emlékszem milyen a ni-80,csak kanthalt használhatok egyéb okokból,de így is más mindegyikkel az élményem,nem tc-zek de van hozzá egész jó modom
Nálam pedig az ss316l 28ga-ra igaz, hogy 0.6 Ohm-ra tekerve rdl gőzmennyiséget ad 15 Watton mtl-ként szívva. Dl-kén használva (bő levegővel) totál bőséges a gőz már 20-22 Watton. Próbáltan ugyanezt Ni80al és Kanthal-lal is…utóbbi jobb, de meg sem közelíti az ss-t.
A hurca miatt lehetőleg csak lékontrollos tankot veszek. Ez az én 9 hónapos vaperségem alaptétele lett. Hurcolni legalábbis azt.
Én is megfigyelek különbségeket huzalomk, vatták közt, de legalább ennyit számít a liquidek “öregedése”, vagy érése, ha úgy tetszik.
Tankok: bonyolultabb ízekkel marha nagy eltérések. Mezei dohányízeknél inkább ízerő és th.
A tavasz meglepetése az Ammit volt, ami egy remek kis mtl tank. Ha úgy setupolom be, leviszi a fejem a th.
A v9 maradt desszert, ő nem tud erősen odavágni. Ilyen.
Az SE viszont odavág tűrhetően.
A favoritom a kicsit nagyobb wattot kérő, de meglepően takarékos Expromizer v4 még mindig.
Immár 3 darabot használok belőle.
Ebből ízlenek a dohányok a legjobban.
Az Ammit (és némileg a By-ka SE) hajlamos analitikusan megmutatni az ízeket, azaz sok részlet, de az összhatás élesebb, néha zavaróbb.
Odáig eljutottam, hogy az 5-6 féle tankomba tudom, hogy mit szeretek tölteni, és kb. azt adják és úgy, amire én számítok, mikor beüzemelem.
A Dvarw is kakukktojás, nem ízlik belőle a dohánykivonat, viszont kiváló gyümölcsös cuccokhoz. Mivel nem lékontrollos, sosem választom “főkészüléknek”.
Egy leves van, amivel végigmentem az összes tankomon, és nagyon eltérő ízeket kaptam mindegyikből, jelentősen: az igen bonyolult receptúrájú Tabak Royal Gold.
(Az egyik összetevője pl. alma! ez vagy érzik, vagy nem).
Ennyi ez én Elmélkedésem, eddig…
Sziasztok! Jobbulást Bishop! Utólag is boldogat a Jánoséknak Én épp a közelmúltban gondolkodtam el így frisshúsként a témában, és azon kaptam magam hogy ízügyileg ott vagyok ahol lenni szeretnék. Az első rta-mban én ugyan azokat az ízeket érzem mint zennith 2-ben vagy a párom gtx one-jában. Kifejezetten féltem hogy az fog lejátszódni hogy ez vagy az fog dominálni egy egy lötyimben, mert itt ezt olvastam…elég sokszor. Megnyugtat hogy minden maradt a régiben a By-ka klónnal. Így tudok a praktikumra törekedni, részemről egy szett kell még mindenképp a desszerteknek, a desszertdohiknak, meg a dohis aromáknak. Osztan akkor én ezt nem is bonyolítanám tovább más huzallal, és vattával is csak akkor próbálkoznék ha nem lenne más opcióm. Ha valami működik én utanna már nem szívesen váltok csak ha rávisz a kényszer.
Én még sosem gondolkoztam el ezeken a dolgokon, mivel különbözőek vagyunk mindenkinek más-más a favorit, amióta vaper az ember kipróbál mindent amit lehet, nem gondolkozom csak élvezem!
Én ott tartok ahol 2-3éve…már majdnem vettem most is egy kürtöskalácsos aromát, de aztán lebeszéltem magam. Jóideje nem az általam használt tankokkal van/volt a baj hanem az aromákkal és velem Vagy nem azt az ízt adják amíg el nem fogy…vagy ha azt adják hamar ráunok…vagy kapásból nem ízlik. Nem újkeletű story ez nálam…több éve is már ez volt a nyűgöm. Ezért aztán szívom az egyetlen tutit, amiben sosem csalódtam, amire sosem untam rá…mivel nincs mire Th, gőzmennyiség, levegőáramlás, problémamentes használat
Egyébként az alaplének is van íze. A VG az édes, a PG keserű. Aki külön- külön nem vett, és nem nyalta meg, az nem tudja. A propilénglikol íze minden aroma alól is kiérzik. Nekem legalább ízlik az RY4, és ha a dohány bűze is kell, ott vannak a kivonatosak. A gyümölcsösök ízét túl erősnek érzem, de ha a dohány íz alatt egész halványan lenne ott, akkor talán, mint a Black Note Perique, azt még talán elbírom.
@Zsolt68 igen, ez a baj az ízekkel. Ökör nagy vehemenciával vetettem reája magam az elején. Mindenben frankót láttam. Bekevertem az annyaúristenit is…most meg lenyugodás van, túlságosan. 22 fajta bekevertből nyúlkálok mostanában a kedvenc 5-6 féléhez…
@Mefeca jól mondod nagyjából. Nekem a PG is édeskés, sajnos…ez a dohánykivonatoknak nem áll jól. A VG az meg durván édeskés. A Bitter Wizard adalék is csak egy szintig segít ezen…
Én 70vg/30pg-re keverve, tisztán szívva nem érzek negyed annyi édeset sem mint az aromáknál. Ez is az aromákkal a problémám…mind édes, amit nem bírok elviselni huzamosan, még ha nagyritkán az íz passzol is.
Ezért kapok be néha előtte egy Negrót. Azt már semmilyen aroma nem tudja überelni. Akkor kezdem el érezni, mi van ott, az édesen kívül.
Látod, nálam fordítva van…ha elszopok egy Nigrót, akkor az kinyírja minden íz-érzékelésemet egy jó időre. Utána max th van.
negróóót?…kb olyan lehet mint mákos bejglire kólát inni…brrrrr
Ne utána, hanem előtte. De nem vagyunk egyformák. Én pipáztam is úgy. Imádtam.