Egy újabb észrevétel

Korábban megosztottam egy tapasztalatot. Üveg vs. műanya flakonba érlelt liquidek beérése utáni különbségéről.
Emlékeztető oltásként:

A felhasználás során is nagy mértékbe tapintható az eltérés.
A 6 x 4,5ml.(27ml.) elgőzölése során az üvegbe érlelt leves után a vatta állapota merőbe más képet mutat. Van még benne legalább 10ml. mert most kezd finom lenni. Nem is cseréltem…

Számomra már hihető a hírekbe hallottak, hogy a műanyagból mikrorészecskék oldódhatnak ki még az ásványvizes palackokból is.
Ezen a ponton engedtem el a Pod fejeket és tértem át az RTA -ákra, lehetőleg csak fém és üveg, mert számomra megnyugtató a 220-230 C fokkal megküldött tekerésnél oldalszéllel is kb. a képzeletekre bízom mind ezt, de szerintem 80-100 C. fokon még mi oldódhat ki???
Minden beállítás és tekerés azonos:

9 kedvelés

Hát, az üveg nagyobb uw és hővédelmet is ad, engem ilyen szinten nem paráztat a mikroműanyag.

(Amúgy folyadékvastagság, törésmutató stb.)

6 kedvelés

Mostanáig nem voltál benne biztos? Oldódhatnak és talán oldódnak is ki mikroszemcsék. Van, hogy 2 ugyanolyan ásványvíz sem egyforma ízű.
Ezért érlelem űveg palackban a liquidet. Műanyagban csak a fogyasztani kivánt mennyiség van, az sem hetekig. :saluting_face: :thinking:

5 kedvelés

Szerintem teljesen természetes, hogy másképp néz ki tekerésben mert az üvegben is más. Oxidációs folyamatot befolyásoló tényező az üveg/műanyag flakon használta amit te is tapasztaltál. Sokkal problémásabb a fém részecskék leválása a tekerésről melegítés hatására de ez még mindig elenyésző mennyiségű lehet amit egy városi levegő során az ember magába szívhat. Bár a városi levegőben inkább a szálló por koncentrációja a nagyobb probléma mint a levegőben fellelhető fémek részecskék.

Deee persze mindenki abban hisz amiben akar. Engem nem győztél meg.

Ha már valaki az analógot letette inkább szívja műanyag palackból a liquidet mint azt a mérget! :grinning_face_with_smiling_eyes:

12 kedvelés

Nem az van, hogy nincs igaza, de nagyságrenddel károsabb itt több más dolog is a folyamatban :slightly_smiling_face:

9 kedvelés

Sokan mondják nekem is hogy IGEN,és mi lesz ha ezt a s@rt szívod 10 év múlva is milyen káros hatása lesz…
Igaza van,de vapert liquid miatt még nem hallottam meghalni,de dohányost cigarettától már igen.
:right_facing_fist::left_facing_fist:

13 kedvelés

Szerintem nincs igaza a kollégának. Nem egy laborvizsgálattal támasztotta alá, hogy mikromüanyagok váltak le a palack beljeséből hanem Ő így látja és gondolja. Amivel nincs gond csak ezek nem tudományosan alátámasztott tények.

4 kedvelés

Elég sok egészséges “zombi” szaladgál köztünk, aki már túl van a 10 év vape cikluson…:wink::grin:

10 kedvelés

A mikroműanyag létezik, addig ok :slightly_smiling_face:mint ahogy a mikroüveg, mikrofon, mikrobi, mikropénisz is.
A nagyságrend a fontos.

8 kedvelés

Mikrohullámú sütőt nehogy kihagyd! :grinning_face_with_smiling_eyes:

6 kedvelés

Nem hagyom…most takarítottam ki :roll_eyes:
.
.
:sweat_smile:

6 kedvelés

Érdekes és köszönjük .. nem vagyunk egyformák, mert pl engem ez a része nem érdekel . Lehet az életünket élni mindenféle para nélkül lazán is .. Én ezt az utat választottam ..:heart:

8 kedvelés

Paradicsom, pafara? Hm? :thinking:naugye

5 kedvelés

A föld meg lapos és holokauszt meg nem is volt…

4 kedvelés

A föld banán alakú.

6 kedvelés

Jajjajjj azért ennyire ne nézz már le. :sweat_smile: Elég kellemetlen, hogy ezzel vágsz vissza.

5 kedvelés

Sose tenném, csak hirtelen beugrott bocsi…

4 kedvelés

Egyébként sok tanulmányt olvastam a témába, nekem szembe jött és hihető volt…
Hozzám meg az nem jutott el, hogy nem így van, csak irányodból…

4 kedvelés

Semmi gond. Elfogadom az egyediséged. :grin:

4 kedvelés

Ez az oldal erről szól. Tapasztalom véleményem szerint sokakat érinthet, ezért osztottam meg.
Nem kívánok senkit befolyásolni…

5 kedvelés