Egy régi tank felveheti a versenyt az újakkal?

Sziasztok. :slightly_smiling_face:

Azon gondolkodtam, most hogy ismét üzembe helyeztem a Firebird-öt, hogy azért ez egy baromi régi típus. Régen elég népszerű darabnak számított. Az eredeti példány ára 300 dolcsi volt, ami manapság már 270 dolcsira csökkent, de nincs olyan drasztikus csökkenés, ezért arra merek következtetni, hogy még mindig jól helyt áll a mai követelményekhez képest. De nem csak a Firebird, ez bármelyik régebbi típusra igaz lehet. Nem azért mert régen minden jobb vót… Hanem mert ami jó, az örök! :blush: Na de várj, mindjárt megcáfolom saját magamat. :grinning:

Kialakítás, anyaghasználat ide vagy oda, nem az adja az ízeket. A márkanév sem ad ízeket. Ezeket csak megfizetjük. :thinking:

Amúgy meglepetés ért, és pont emiatt írom ezt most. Ni80 MTL clapton és SS316L huzalok át használok. Abba teszek Ni80at, aminek a deck kialakítása, vagy a lefogatás ezt lehetővé teszi. Ami nagyobb picit. Oda pedig SS-t, ahol kisebb a kazántér. A Firebird mint tudjuk (és majd lejjebb látszik is a képeken) Taifun rendszerű (a rendszerekről majd lesz egy cikk szerintem), aminek hatalmas a kazántere. Az MTL claptont nem lehet lefogatni, az SS jó hozzá, de ahhoz, hogy finom ízeket nyerjek ki belőle csökkentenem kéne a helyet a deckben. Ezt majd meg is fogom tenni, kitömöm vattával. Az a legegyszerűbb. :grinning:

Ez a tank 3.5-4 éve mindent vitt! Ízben és gőzben is köröket vert az akkori tankokra. Megjegyzem pár mostanira is. Olyan sokat változott, fejlődött ez az iparág, hogy már rég kinn van a Firebird V2, mégis nehezen veszi fel a versenyt a mai tankokkal. Mindig újabbak és újabbak jönnek. Tele vannak innovációkkal, újdonságokkal. Ez a tank tömör gyönyör! Én meg csak pislogok mikor mondják nekem, hogy milyen szép a Dwarv! :flushed: Jó a Dwarv, nekem is van. De nem azért mert szép. Szerintem nem is szép, na mindegy. :grinning:

Az újítás, a technika, az innováció a külső rovására ment. Kivéve a Brünhilde-t. Na az tényleg minden tekintetben wow!!! Az a baj, és most nem is tudom mit tegyek, mert ugyanazzal az SS setuppal a Galaxies pompázatos ízeket hoz. A Dwarvban is SS van, ami így szuper. A Fresia-ban és a Brünhilde-ben MTL clapton van, amik szintén pompázatosak. Mostmár biztos vagyok abban, hogy a Firebird felett eljárt az idő. :pensive:

Nehéz lesz ugyanazt visszaadnia, amiket az új tankok hoznak. De nem adom fel, próbálkozom addig is. :blush: Csak azért szomorú vagyok, mert számomra a legszebb, legjobb tankom ez. Mindig is az volt. És most kínszenvedés tekerni bele, mert már nem új, nem innovatív. Még mondhatom, hogy jó, mert az, de ez már nem örök! :sweat:

Kipicsogtam magam. :grinning: Köszöntem a figyelmet! :kissing_heart:

8 kedvelés

Szerintem az egyik legszebb mtl rta,amit láttam.Sőt,számomra a legszebb,ezért is rendeltem meg,úton van​:heart_eyes::grin:

3 kedvelés

Épp miattad vettem használatba ismét. :blush: Kezd jó lenni. :slightly_smiling_face: Még mindig lehidalok olyan szép. :heart_eyes: A tekeréssel játszani kell még. Ez a második Firebird-öm. Az elsőt eladtam évekkel ezelőtt, mert átálltam DL-re. Most ez ami van, pedig egy barátomtól kaptam szülinapomra. És azt vettem észre, hogy rám és az igényeimre is hatott ez a pár év amíg nem volt Firebird-öm. Rosszat nem tudok rá mondani, szuper tank. :blush:

3 kedvelés

Nagyon remélem,hogy sikerűl majd megbarátkoznom vele és jó ízeket kicsalni belőlle,bár leírásod szerint nem nehéz​:grin:

2 kedvelés

Szerintem biztosan. :blush:

2 kedvelés

Ataman-nal is szemeztem. Úgy emlékszem 3as a levegőbeömlője a madaras GTnek. :joy: És basszus, ekkora szarvashibát is csak én véthetek. :grinning: Kicsi lesz a magméret. Köszönöm András. :blush:

3 kedvelés

Hali Huszi​:grin:Taifunnal boldogulsz?:grinning:

1 kedvelés

Közben belenéztem a dobozba, mert azokat általában csak félreteszem. És van benne méretre vágott teflon cső. :heart_eyes:

3 kedvelés

Pont akartam írni én is,hogy óriási az a levegő nyílás,tök jó hogy adták anno hozzá a szűkítési lehetőséget,fura ez a hézagos nem hézagos tekerés kérdése,én vissza áltam egy ideje a nem hézagosra,igaz én nagyon szűk mtl preferálom és 2 es magra tekerek vagy ni80 vagy ss sima szálhuzalból és másik érdekesség,hogy 30ga méretek jöttek be ízek terén a huzalokból,nálam nem hozták meg a nagy áttörést a claptonok,de nem is bánom,tökéletes ízeket kapok így szűkbe,ilyen 1.2-1.8 ohmot simán tekerek a Kayfunjaimba belőlük és 9.5-12.5 watt között tökéletes ízek jönnek,egy alternatívának jól jöhet.Éppen ma tekertem egy picit beteg 2ohmos a Primeba és olyan tömény törökdohány ízt ad9.5 watton,mint még soha ezidáig​:smile:Rengeteg időt töltöttem az ízeim tekeréssel való javításával nálam ezekre a szűk beállításokra ez vált be,pl a Lite is megjött elmostam és első volt,hogy belepróbálltam és vettem is szűkebbre a levegőjét…mindenki más,de ami biztos tömény ízekre mtl be szűk levegő egy jó megoldás,meg pici chimneys tank választás​:smirk:

2 kedvelés

Olyan alap hibát vétettem mint még talán senki. :grinning: Annó bele szoktunk tenni egy csavarhúzót a levegőbeömlőbe, amekkora pont koppra belefér, akkorára kell tekerni, itt 3as mag lesz a nyerő, csak még nem indultam neki, de ha lefogyasztom a tankot az újratekerés lesz az első dolgom. :slightly_smiling_face:

2 kedvelés

Vagy 3.5 es magon 28ga esetleg 26ga ss vagy ni80 ,ha elférne még​:smirk:Nemrég egy dripperemnél ami hasonló széles kazánteres segített a nagyobb magra nagyobb átmérő huzalból és nem bántottam a levegőjét viszont lecseréltem a drip tipet egy szűkebbre,hát dúrván változott jó irányba​:slightly_smiling_face:

1 kedvelés

Itt kérem, felmerült a Firebird v2, Kingánák a fotón is.
Az én gondom: 4 éve kaptam ajándékba egy használtat, minden nélkül, csak üvegpalásttal.
Akkor nem tudott beindulni a vaperizmusom x okból. Viszont sikeresen eltört az üvegpalást benne. :neutral_face:
Azóta is őrizgetem, de nem lehet sehol sem venni bele.
A pontos méretet sem tudom sajnos. A fémpalást ami fogja, arról nem lehet méretet venni rendesen.
Tud valaki segíteni ebben?
Palástméret (cső hossz, átmérő, kb. falvastagság).vagy palást kellene, vagy megfelelő kompatibilis cserepalást.
Még az ali-n se találtam csak 1-2 helyen elfekvőbe komplettet
Vékony üveg volt nagyon, azt tudom.

Ha tud valami ebben segíteni, megköszönném.

Amúgy nem vagyok nagy kintről rendelős zsonglőr…

Ui: kaptam egy tippet régennen, hogy kompatibilis lenne a Hurricane modellel.
De ahhoz se leltem alkatrész palástot a weben.

Szóval Főnix nem szárnyal 3 éve.

(Ha vacak és nem éri meg vesződni vele, azt is megmondhatjátok).

A fórumban gyakran emlegetnek valami esztergályost.
Ő műanyag palástot biztos tudna gyártani hozzá.

2 kedvelés

Ahhoz is kell(ene) a pontos méret.
Plusz szebb és marásállóbb az üveg :slightly_smiling_face:

2 kedvelés

Én az első Firebird-ömet leejtettem és összenyomódott maga a fém palást, így komplett tartályt kellett rendelnem hozzá. 1.5 évet kellett várnom, mire Fasttech-en végre ismét kapható lett a palást tartályostól, tulajdonképpen küldtek egy tankot deck nélkül. :slightly_smiling_face: Sajna már nem kapható tank szekció a Fasttech-en, csak a tank. Illetve 3fvape-en láttam még firebird-öt, de ott is már csak a V2 kapható. Sajnos szintén nincs hozzá palást vagy egyéb csereérett alkatrész. Esetleg még az Alin lehetne szétnézni, úgy rémlik volt aki onnan rendelte be a szóban forgó tankot, hátha van hozzá csetresz. :slightly_smiling_face:

1 kedvelés

Megnéztem ismét, a V2 is kifogyott. :pensive: Marad az Ali. Méreteket nem találtam.

1 kedvelés

Most többnapi keresés után lett elvileg az alin, imént lestem rá. Ha lehet hinni nekik…
https://m.aliexpress.com/item/1005001273240960.html?srcSns=sns_Copy&spreadType=socialShare&bizType=ProductDetail&social_params=20489117268&aff_fcid=1a74947c05be457981e24c40118ef21a-1645652411462-09114-_mPr2xUy&tt=MG&aff_fsk=_mPr2xUy&aff_platform=default&sk=_mPr2xUy&aff_trace_key=1a74947c05be457981e24c40118ef21a-1645652411462-09114-_mPr2xUy&shareId=20489117268&businessType=ProductDetail&platform=AE&terminal_id=0d04a2d78cdb45e996f03bada9af643f&afSmartRedirect=n
A képen az üveg jóval rövidebb, mint a műanyag.
Szóval nem tudom…fos szöveg, méret sehol.
Mellesleg pc-n chromeban nem is találni meg. Csak a mobilos Ali app-on. Onnan linkeltem át chromeba, majd ide.

Ezért nem csípem az alit. :confused:

De megnyílt a linkem, Kinga?
Vajh’ valóban azt árulja ami nekem kell?

A link megnyilt, csak azt hiszi az app, hogy Amerikába kell szállítani.