Dvarw MTL FL vs Diplomat RTA vs Pioneer

igazából pont ez volt a kérdésem lényege (csak megint szarul kérdeztem ezek szerint…), hogy mik a tapasztalatok pro és kontra…

1 kedvelés

Szerencsére megtaláltam az én konstans liquidhasználatomhoz leginkább az elvárásaimhoz passzoló tankot. És itt a hangsúly a konstanson van mert kb mindenki többfajta aromát használ melyekhez eltérő tankok a legoptimálisabbak. Az építés még így is változhat nálam is…pl 3-4hete már a 2mm-es mag a nyerő az RDL tankban…előtte 2.5mm volt.

Személy szerint…

Pio

Pro: íz jó, feltöltés jó, sok afc opció, állítható levegőzés

Cons: gyengébb minőségü anyag, idegesítő deck (a postokba befogatás, mini csavarok), béna a levegő állítő gyűrű, th nincs, ha darabokra akarom szedni többféle csavarhúzó kell hozzá, szerintem a deck menetezése a leggyengébb pontja, vékony az anyag, kevés a menet.

Diplomat: coming soon…de a polírozott felület nagy minusz lesz, és a töltése sem a legjobb. Az sem tetszik, hogy a deck szétszedéshez saját cucc kell.

Dvarw

Pro: jó, karcos gőz, rengeteg afc, remek minőség, minden csavar egyforma, könnyű szerelhetőség, könnyű tölteni, szép, magyar.

Cons: hex csavarok, nem állítható a levegő menet közben, afc cseréhez darabokra kell szedni, a tank hajlamos rászorulni a deckre, ilyenkor csak úgy tudom szétszedni, hogy a körmöm betámasztom a levegő lyukba, de ez lehet a fém palást miatt van.

5 kedvelés

Köszönöm szépen! (Dvarw-al én is ezeket érzem, és napi szinten anyázok ha rászorul a deckre…

2 kedvelés

More, nem kell azt brutál módon rátekerni! :sunglasses:

Nem szoktam, mégis mindig rászorul. :man_shrugging:

Nem kell nagyon szorulnia, mivel a tank menete jobbos és az 510 is jobbos, elég egy pici hozzá, hogy ne a tank induljon meg, hanem az 510. Ilyenkor ha van egy zsepi kéznél, az már elég, hogy annyira rá tudják fogni, hogy meginduljon.

Egyszerűen túl alacsony a deck, nincs rajta fogás, nekem meg nincsen asztalos fogásom. :joy:

1 kedvelés

Szerintem ha jó a tömítés akkor egyáltalán nem kell rászorítani …nálam ez a tapasztalat. Simán csak két ujjal addig tekerem lazán amíg éppen ütközik. Oké, modra való többszöri feltekerésnél kicsit ráhúzódhat még, de nem mindegy honnan indul a buli. És a modra is max két ujjal lazán éppen ütközésig/stabil felfekvésig elég tekerni a tankot

Ez érdekes. Lehet, hogy azért, mert klónom van, de még soha nem szorult rá a tank a deckre. :thinking: (Bezzeg a Kayfunnál minden is össze tudott szorulni. :))
Nekem nagyon bejön egyébként, ha lenne külső levegőállítás és esetleg szétszedès nélküli töltése, akkor tökéletes lenne. De így is jól használható, egyszerű és nagyszerű. :slight_smile:

3 kedvelés

Igen, de lehet hogy ezzel pont elvesztené az egyszerű - de jó minősítést.
2 klónom van, egy rossz szavam sincs rájuk. (Gyümölcslevesekre használom főleg).

1 kedvelés

Attól még egyszerű maradna, de lehet, hogy folyna. :thinking:

2 kedvelés

A dvarw egy dinó, még az őskorból maradt itt, igazi oldskúl tank. Semmi csicsmicsa hightech megoldás, egyszerű felépítés, egyszerű használat. Ja, és szép. :joy:

3 kedvelés

Lehet, majd megnézem miért csinálja, ha lesz kedvem szórakozni vele. Ha megindul a menet utána már vajpuha és finoman jár, semmi reszelős érzés, de lehet, hogy maxira gyúrtam magam a kertben és már nem tudok finoman összetekerni semmit. :sweat_smile:

1 kedvelés

Akkor én meg az őskor előtti korból maradtam itt, mert akkor még nem volt Dvarw. :smiley:

…fémpalást… FOREVER!

5 kedvelés

evvel én is vagyok nyugi nem vagy egyedűl​:grin::sweat_smile:mondjuk úgyis kell venni másik e cigit az asszonynak mert ugye kuka lett de neki jó a vaporesso is,na akkor jövök én a képbe egy tankkal de a modot már meg sem merem említeni neki​:sweat_smile:de hát az is kell hiába mondom én ezt neki​:grin:

2 kedvelés

Nálam asszony nem dohányzó…

nálam tolja a vapet én rá szokattam mert ugye nekem cigizett,még én töltöttem neki anno régen a cigit​:sweat_smile:de hálistennek át tudott állni​:blush:már vagy 4 éve vapel.

3 kedvelés

Megfogdostam a diplomatot: anyaghasználtaban valóban elmarad egy vapesystemtől vagy dvarwtól, talán valami ötvözet lehet, ez főként a paláston vehető észre, de a pionál minden szempontból jobb minőséget képvisel (össze sem lehet hasonlítani), nagyon preciz megmunkálás (ebből a szempontból nem marad el a highend daraboktól, sokat meg is ver), szép kidolgozás, abszolút nem kelt gagyi érzérst kézbe fogva, a palást műanyag része is nagyon jó minőség. Könnyű darabokra szedni. Az árát megéri, bár még tesztelve nem volt.

2 kedvelés

Nem akarok bele vauzni :slight_smile:

A Diplomat is SS csak nem 316L, hanem 304L
ezért is fényesebb(de a kémia mellett, anyagismertből is gyenge voltam :slight_smile: )

Tisztelettel

3 kedvelés

Akkor ezért más a súlya, igazából csak a paláston venni észre, amikor kézbe vettem akkor volt szembetűnő. A base és a kémény esetében nem ilyen látványos a különbség. Részemről csinálhatták volna 316l-ből, most csiszolhatom majd szét. :sweat_smile: