igazából pont ez volt a kérdésem lényege (csak megint szarul kérdeztem ezek szerint…), hogy mik a tapasztalatok pro és kontra…
Szerencsére megtaláltam az én konstans liquidhasználatomhoz leginkább az elvárásaimhoz passzoló tankot. És itt a hangsúly a konstanson van mert kb mindenki többfajta aromát használ melyekhez eltérő tankok a legoptimálisabbak. Az építés még így is változhat nálam is…pl 3-4hete már a 2mm-es mag a nyerő az RDL tankban…előtte 2.5mm volt.
Személy szerint…
Pio
Pro: íz jó, feltöltés jó, sok afc opció, állítható levegőzés
Cons: gyengébb minőségü anyag, idegesítő deck (a postokba befogatás, mini csavarok), béna a levegő állítő gyűrű, th nincs, ha darabokra akarom szedni többféle csavarhúzó kell hozzá, szerintem a deck menetezése a leggyengébb pontja, vékony az anyag, kevés a menet.
Diplomat: coming soon…de a polírozott felület nagy minusz lesz, és a töltése sem a legjobb. Az sem tetszik, hogy a deck szétszedéshez saját cucc kell.
Dvarw
Pro: jó, karcos gőz, rengeteg afc, remek minőség, minden csavar egyforma, könnyű szerelhetőség, könnyű tölteni, szép, magyar.
Cons: hex csavarok, nem állítható a levegő menet közben, afc cseréhez darabokra kell szedni, a tank hajlamos rászorulni a deckre, ilyenkor csak úgy tudom szétszedni, hogy a körmöm betámasztom a levegő lyukba, de ez lehet a fém palást miatt van.
Köszönöm szépen! (Dvarw-al én is ezeket érzem, és napi szinten anyázok ha rászorul a deckre…
More, nem kell azt brutál módon rátekerni!
Nem szoktam, mégis mindig rászorul.
Nem kell nagyon szorulnia, mivel a tank menete jobbos és az 510 is jobbos, elég egy pici hozzá, hogy ne a tank induljon meg, hanem az 510. Ilyenkor ha van egy zsepi kéznél, az már elég, hogy annyira rá tudják fogni, hogy meginduljon.
Egyszerűen túl alacsony a deck, nincs rajta fogás, nekem meg nincsen asztalos fogásom.
Szerintem ha jó a tömítés akkor egyáltalán nem kell rászorítani …nálam ez a tapasztalat. Simán csak két ujjal addig tekerem lazán amíg éppen ütközik. Oké, modra való többszöri feltekerésnél kicsit ráhúzódhat még, de nem mindegy honnan indul a buli. És a modra is max két ujjal lazán éppen ütközésig/stabil felfekvésig elég tekerni a tankot
Ez érdekes. Lehet, hogy azért, mert klónom van, de még soha nem szorult rá a tank a deckre. (Bezzeg a Kayfunnál minden is össze tudott szorulni. :))
Nekem nagyon bejön egyébként, ha lenne külső levegőállítás és esetleg szétszedès nélküli töltése, akkor tökéletes lenne. De így is jól használható, egyszerű és nagyszerű.
Igen, de lehet hogy ezzel pont elvesztené az egyszerű - de jó minősítést.
2 klónom van, egy rossz szavam sincs rájuk. (Gyümölcslevesekre használom főleg).
Attól még egyszerű maradna, de lehet, hogy folyna.
A dvarw egy dinó, még az őskorból maradt itt, igazi oldskúl tank. Semmi csicsmicsa hightech megoldás, egyszerű felépítés, egyszerű használat. Ja, és szép.
Lehet, majd megnézem miért csinálja, ha lesz kedvem szórakozni vele. Ha megindul a menet utána már vajpuha és finoman jár, semmi reszelős érzés, de lehet, hogy maxira gyúrtam magam a kertben és már nem tudok finoman összetekerni semmit.
Akkor én meg az őskor előtti korból maradtam itt, mert akkor még nem volt Dvarw.
evvel én is vagyok nyugi nem vagy egyedűlmondjuk úgyis kell venni másik e cigit az asszonynak mert ugye kuka lett de neki jó a vaporesso is,na akkor jövök én a képbe egy tankkal de a modot már meg sem merem említeni nekide hát az is kell hiába mondom én ezt neki
Nálam asszony nem dohányzó…
nálam tolja a vapet én rá szokattam mert ugye nekem cigizett,még én töltöttem neki anno régen a cigitde hálistennek át tudott állnimár vagy 4 éve vapel.
Megfogdostam a diplomatot: anyaghasználtaban valóban elmarad egy vapesystemtől vagy dvarwtól, talán valami ötvözet lehet, ez főként a paláston vehető észre, de a pionál minden szempontból jobb minőséget képvisel (össze sem lehet hasonlítani), nagyon preciz megmunkálás (ebből a szempontból nem marad el a highend daraboktól, sokat meg is ver), szép kidolgozás, abszolút nem kelt gagyi érzérst kézbe fogva, a palást műanyag része is nagyon jó minőség. Könnyű darabokra szedni. Az árát megéri, bár még tesztelve nem volt.
Nem akarok bele vauzni
A Diplomat is SS csak nem 316L, hanem 304L
ezért is fényesebb(de a kémia mellett, anyagismertből is gyenge voltam )
Tisztelettel
Akkor ezért más a súlya, igazából csak a paláston venni észre, amikor kézbe vettem akkor volt szembetűnő. A base és a kémény esetében nem ilyen látványos a különbség. Részemről csinálhatták volna 316l-ből, most csiszolhatom majd szét.