Javaslatot szeretnék kérni, hogy milyen tekerés tudna 25-30Watton is kb közepes DL feelinget adni? Nem a hatalmas felhőgyártás a célom viszont az MTLnél többre vágyom. A most használt ELLO tankom ezt Kanthal-os porlasztóval tudja 0.25Ohm-mal (elég is), de én építeni szeretnék nem pedig porlasztóra vadászni.
Gondolom csak a szálhuzal az opció (ami oké is nekem)…de akinek van bevált sémája erre azt kérem ossza meg velem.
Anyag, magátmérő, hurokszám, huzalvastagság…
Ja, és a tank az Augvape Intake RTADL single.
Gondolom más tulajdonságú vatta is kell mint amit az mtl-hez használok Vapefly Cotton Cloud…erre is jöhet ajánlás.
Néztem az itteni ‘Tekerde’ alkalmazást, de ez totál pontatlan!..Az mtl-hez használt ss316L, 28ga, 8hurok, 0.8Ohm, 2.5 átmérőhöz 22 Watt-ot (!) jelez…ami a valóságban 9-14Watt között tökéletes.
Akkor az Ammit RTAMTL tankom ilyen szuper…bár a Galaxies is hasonló paraméterekkel működött nálam. A Tekerde által jelzett 22Watt lehet ki is égetné a tekerést A kéthónapos tekerésre (halála előtt) küldök max 14 Watt-ot, de akkor már forró a gőz…ne vicceljünk már 22-es watt értékkel
Nem pontatlan! Maximális kapocsfeszültséggel számol! A tekerde nem tudja, hogy Te milyen tankba teszed bele. Egy szűk MTL-ben, és egy tág MTL-ben két különböző watt értéken fogod hajtani ugyanazt a setupot.
Az ellenállás, és a maximális kapocsfeszültség alapján állapítja meg a megfelelő watt értéket.
Ismét ismétlem magam…
A hűtés mértéke nincs belekalkulálva! Ez fizika, nem aerodinamika! De, ha úgy jobban tetszik, akkor vedd alapul azt, hogy a tekerde “szemében” maximálisan tud hűlni a tekerés.
Az Ammitot én max 22 watton hajtottam, szálhuzallal. 23 watton, és felette már eléggé melegedett.
Annyi pontatlanság van amit nemsokára javítok, hogy ebben az esetben max 22 Watt ajánlott. Ahogy Kinga is írta azzal lesz 4.2V
Kész:
Illetve az Így tekerd meg rész utáni infóban szerepel a következő rész amiről teljesen megfeledkeztem.
Az ajánlott beállításnál mit jelent a 4.2V?
Ezt az energiát fogja használni a mod az épített tekercs alapján. Ez leginkább akkor hasznos, ha szabályozatlan modot (mechanikus) használsz egy teljesen feltöltött akkumulátorral (4.2 V). Ha szabályozott modot használsz, bármilyen energiát kiválaszthatsz az eszköz teljesítmény-beállításain keresztül.
Felküldtem most 18 és 20 watt-ra az Ammit-ot…eredmény: égett vatta íz. Mindegy mit javasol a tekerde, a rögvalóság nálam ez.
Még tesztelem ha pl percenként szívom akkor mit ad…bár az nem életszerű nálam
Elég sok tényezős ez is. Sok mindentől függ, szívási technika, setup stb… Ez csak egyfajta iránymutatás természetesen mindenki úgy használja, olyan teljesítményen ahogy neki megfelel.
Bevált szálhuzal és clapton többféle.
Expromizereknek odavágom a 19-22 wattot, de ez korabbi fotóimon is latszik.
Ammit spec 16-22 watt közt ok.
Dvarw FL 14.5-18 Watt.
Nekem úgy a jók. A TH sem zavar
Ez pl. a Kentucky most, miközben festek itthon:
Vattából is ajánlanál egy jó ár/érték arányút a DL -hez?
Vapefly Cotton Cloud van itthon tonnaszámra, de nem biztos, hogy DL hez is oké a szállítási sebessége…bár 30/70 VG töbletű levessel még nem volt gondom mtl-ben