Diskurzus!

Sziasztok,

A tegnapi topikomnál kialakult egy érdekes beszélgetés, csak nem éreztem helyén valónak, hogy egy olyan témában történjen ez az eszmecsere, ahol eredetileg más a cél. Viszont többen, többfélék voltunk, így érdekel mindenki története.

Viszont ahhoz, hogy ez egészséges maradjon szeretnék lefektetni pár alapszabályt:

1. A téma szubjektív, így lehetőleg kerüljük az objektív vélekedést.
  2. Én elfogadom a ti szokásaitokat, és ezzel ti is fogadjátok el másokét.
  3. Egymás tisztelete, a beszélgetés során mindenkit megtisztelünk azzal, hogy kifejtse az álláspontját.

2016-tól próbáltam több különböző készüléket. Sosem ragadtam le egy márkánál, a repertoárom része volt Teslacigs Poker 218, Geekvape Aegis L200, jelenleg pedig egy Lost Vape Centaurus BT200 modot használok.

Tankok terén, a porlasztós tankokat már régen elhagytam. A tekerés számomra környezet tudatosabb, nem keletkezik megannyi szemét. Egy ideje a SteamCrave Aromarizer Supreme V3 tankomat nyúzom, azon belül is a meshdecket, és a gyártó saját Dual A1 meshlapját kedvelem a leginkább! Általánosságban 50-55 W között használom a készülékben, 3-6 levegő lyukat hagyok rajta szabadon. Ez inkább RDL felhasználás, szeretem ha koncentráltabb az íz, és van ellenállása a tanknak.

Kedvenceim a desszert ízek, nagyon kedvelem azon citromos tortákat, amik szárítják a torkot. Korábban 70/30 VgPg arányban dolgoztam mostanában viszont 50/50 VgPg arányt favorizálom jobban, tetszik a torokhatása. Régebben 3 mg/ml erősségben szívtam, most viszont 5 mg/ml erős nikotin sóra váltottam.

Folyamatosan ízlelgetek és keresem az újabb lehetőségeket, és jelenleg az MTL tapasztalataim fejlesztem, itt vannak hiányosságaim​:grinning_face:

Hónapokkal ezelőtt beszereztem egy YachtVape Pandora V2 tankot, melynek sajátossága, hogy kívülről állítható a belső AFC is, kis tekerővel. Próbáltam benne különböző aromákat, huzalokat és vattát, de minden esetben olyan kis “meh” érzésem volt használat közben. Egy Hastur készüléken megváltozott vele a tapasztalatom, viszont azt csak kölcsönbe kaptam, így most új készüléket is vadászok hozzá!

Ti milyen stílusban gőzöltök, és mi váltotta ki belőletek azt az érzést, hogy most megérkeztetek? :face_with_monocle:

5 kedvelés

Szia!! Én 3 éve kezdtem mtl vonalon. Pár modot kipróbáltam. Ket úriember javaslatára megvásároltam az első Dicodes Danim, azóta 6db van, gondolom ez elmondja, hogy a modban megérkeztem! Rta-ban a Coccon és a Dvarw nálam a favorit, de az rta-ban mindig fogok számomra újakat próbálni, szerintem ott sosem érkezek meg!!:grin:

5 kedvelés

Mesélnél kérlek technikai oldalról is? Mennyire szűk vagy tág MTL? Mely vattával és mely huzallal használod? És mik az erősségei vagy gyengeségei? :smiling_face:

4 kedvelés

A Dvarwot 1-1,2 afc- vvel hasnálom, a Coccont 2db 0,7.sel ez kb pont 1-es afc-nek felel meg! Én szeretem a szűk mtlt! 29-30 ga Ni80-as huzalt használok ,Cotton clouds , Muji, Tfc vattával!! Számomra mind kettő nagyon jó ízű kazán!! A cocconnál talán a 3ml-res tank ami egy kicsit kicsi , de én imádom!! Számomra más gyengesége nincs! Dohányos vonalon használom!

5 kedvelés

Dohányos íz alatt olyan aromákra gondolsz, amik dohány alapúak, vagy inkább dohánylevél kivonatokat kóstolgatsz? Ha választanod kellene melyik lenne, amit bármikor mersz ajánlani kezdőknek, és mely az, amit te is nagyon ritkán kóstolsz? :smiling_face::face_with_monocle:

5 kedvelés

Most már inkább kivonatokat!! Amiket szeretek: Blendfeel, Tabachificio 3,0, La Tabaccheria,!!

5 kedvelés

Eddigi információim (sajnos nem tapasztalataim) alapján, ezek nagyon jó minőségű aromák. Ha nem lenne ez a “meh” érzés a pandorámnál, én is rácuppantam volna bármelyikre. Én eddig Latakia aromát kóstoltam benne, nem volt rossz, de a Hastur használata közben éreztem azt: “Ez igggennn”! Sajnos én smucig vagyok ilyen remek készlet beszerzésére. Szimpla élet gondolatom, hogy az olcsó nem rossz, ha az ember tud a komprumisszumokkal élni

5 kedvelés

Szia.:slightly_smiling_face:

Lassan 5 éve kezdtem a vape-elést. Leginkább Dl vonalon mozogtam, de éppen nemrég kezdett el érdekelni engem is az MTL vonal. Vegyes felhasználó lettem, mindkettőt élvezem. Illetve egészen pontosan éppen az RDL vonal, ami leginkább megfogott. Egy vékony határmezsgyén mozgok, az általam érdekesnek tartott tankokban is ezt keresem.

Több építősöm is van már, de amiket mostanában szívesen használok, az a Cthulhu Valor és a Dvarw DL .

A Cthulhu Valort 2,5-es levegőbeömlővel, ami egy tág MTL , vagy szűk DL .

A Dvarw DL -t pedig 3-as levegőbeömlővel, ami szintén szűk DL .

Szóval nagyjából kitűnik, hogy én itt találom meg a nekem legmegfelelőbb élményt.

Ezekbe a kazánokba 26 GA-s kanthal huzalt teszek, 2,5-es magon tekerem és az egyszerűség kedvéért BP mods vattát húzok bele, de a Vapefly Cotton Clouds is bevált.

Leginkább desszert dohányos liquidekkel töltöm meg őket, ezen az ízcsaládon belül szeretek újakat kóstolni. Az már kialakult, hogy mit nem szeretek.

60 VG / 40 PG arányú, saját kutyulás, már csak 2 mg-mal.

A watt meg beragadt 18-20 közé.

Ami a tekeréseimet illeti, az is kísérleti fázisban van, de a fent említett nekem nagyon adja.

Szeretem az egyszerű dolgokat és azon a véleményen vagyok, hogy nem feltétlenül kell csillagászati összegeket költeni ahhoz, hogy jó legyen a vape élmény, csak meg kell találni azt, amit szeret az ember.

Nincs nagy felhalmozott készletem sem, de amim van, azzal elégedett vagyok.

Ettől függetlenül érdeklődéssel figyelem, hogy mások mit és hogyan csinálnak-használnak, vagy épp a szerzeményeiknek, újdonságoknak örülök.

Tanulok-olvasok-tapasztalok. :slightly_smiling_face:

9 kedvelés

Engem aki ismer,legalábbis innen,az tudja rólam hogy ami a csövön kifér,akár szűken,akár bőven mindenből :grin:

Ja! És nekem sincs felhalmozott nagy készletem :winking_face_with_tongue:

10 kedvelés

Én sokáig így gondolkodtam, hogy az olcsó is lehet jó… Jó is volt amíg ki nem próbáltam a drágább termékeket. :grinning_face_with_smiling_eyes: Persze ott is lehet lukra futni, de a többség azért kerül sokba mert sokat is ad.

Témához kapcsolódva pedig.

RDA ( single ) alulról pumpálva.

Más nem is jöhet szóba nálam. :grinning_face_with_smiling_eyes:

11 kedvelés

Én is az utolsó-utánit rendeltem meg :grin:

7 kedvelés

Egészen érdekes, hogy ha tekerést használnék, én is itt álltam meg, még dual Build esetén sem mentem DL 30W fölé. De egy ideje a megfelelő ízkivonatolás miatt mesh lapra váltottam! Annyi biztos hogy bár Wattal feljebb csúsztam, de érdekes módon a levegőn ritkán változtatok. Talán akkor mikor nincs idom vape-re és csak bár gyors slukk kell a megfelelő nikotin mennyiség gyors bevitele miatt​:joy:de ha már desszert íz: édes, keserű, citrus vagy krémes? :relieved_face:

4 kedvelés

Vajon van e szükségünk arra, hogy felhalmozzunk nagyobb készletet? Nem lehet hogy egy szett bőven elég? :face_with_monocle:

6 kedvelés

Desszert dohány és édesszájú vagyok. :face_savoring_food:

5 kedvelés

Van. Nekem örömöt okoz. :grinning_face_with_smiling_eyes::heart:

7 kedvelés

RDA :smiling_face_with_three_hearts:ez számomra egy olyan kategória amit MTL használat után én is ki akarok próbálni! Félre értés ne essék, tudom hogy mire képes egy DNA, de még mindig azt keresem hogy a kisebb gyártók milyen megoldásokat használnak. Talán ha megunom, vagy végre kapok egy nagyobb impulzust én is váltok, de még húzom magam kicsit előtte​:grin:

5 kedvelés

Nézd……egy biztos hogy nem elég !

A minimum a kettő,csak a biztonság kedvéért.

De annak a kettőnek olyan megbízhatónak kell lennie,amit bármikor bárhol tudok üzembiztosan használni és kielégíti azt a vágyam amiért használom .

10 kedvelés

Nekem a vanília kekszes dohány volt a kedvencem, a T-Juice-tól. Sajnos mióta nincs, nem találok RDL-be finom desszert dohányt.

4 kedvelés

Pedig elég sokan használunk desszert “dohányt” így írom mert kapok a pofámra a dohány szóra :grin:

7 kedvelés

És valóban, nekem is több van. De ezek mind az aromarizer mellett dolgoznak a legszebben. Ezért is tervezem a váltást. :smiling_face:

6 kedvelés