Én sem kefelem. Égett ízt ad, teljes csere. Tekerés és vatta is.
IS - IS nem engedi elkuldeni zavaros a tartalmam
Igen, a vatta az kutya tud lenni a tekerés nem vész. De ez tényleg kinek hogy.
A.többi tankomat hetente tekerem, mondjuk 2, max. 3 vattacsere után.
A mostani favoritom, a BP mods vatta hőtűrőbb is.
Bevallom töredelmesen, lehet volt már olyan is, hogy 2-3 hétig volt benne
Szerintem úgy is rákényszeríti az embert, hogy újítsa fel de én is bevallom, volt, hogy heti 6 munkanap ugyanazzal a vattával, kelengyével hordtam az Exprót dolgozni. Átment rajta 20-25 ml. De még nem romlott jelentősen le.
Spontán öngyulladásig nem vártam
De igyekszem rászorítani magam a 3 naponta felújításra.
Hát most már én is kb hetente tekerek
az jó ha hetente…én akarok naponta …
Gyerekek, ez így teljesen értelmetlen a huzal anyagának a közlése nélkül.
Kanthal: oxidálódik, a végénél erodálódik, és elpattan. Max. 2-3 izzítás, kuka.
SS: Már az első izzítás után bebarnul, TC nélkül ritkán úszom meg dryhit nélkül. Mivel vékony, sokszor úgy dobom ki vattástól, ahogy van.
Nikróm: izzítás és ledrótkefézés után ugyanolyan ezüstös fényű, mint újkorában.
Vatták: Folyadéktovábbítás szempontjából különböznek. De amelyik rossz nedvszívó, az előbb dry hites. Nedvesen sosem égnek meg (200 fok alatt) Természetesen ha szárazon ráizzítasz, mert kifogytál, vagy úgy felejtetted a csapot, akkor azonnali csere szükséges.
Jogos, nem írtam, hogy most perpill a Dicodes NiFe-t izzítottam le hetedjére.
A hőtűrést arra is értettem, hogy alaktartóbb is marad a BP, mint pl. a régi Bacon.
Kanthal is bírja egy darabig, de rém finoman “égettem” le, semmi komoly izzás.
Dry hit hál’ istennek nem szokott lenni. Az elkerült eddig.
Tanulság: a coil szavatossága egyén-és szokásfüggő. Ha nem vesézzük ki 30 gyártó 11 fajtáját külön
A számból vetted ki a szót. Nekem is menne naponta, csakhogy nem csak rajtam áll…
Nekem még pluszba 4.5éves a fiam aki velünk alszik…
Megértelek János
Én csak sst használok, már többször próbáltam benne hagyni a használt húzalt, ízzítás, mosás, kefélés, mindegy, akkor is szar íze van a friss tekeréshez képest. Így már nem is próbálkozom inkább.
Tettél bele liquidet is?
Hja, mehetne a napi is de néha a hetinek, heti kettőnek is örülök.
Köszönöm a kimerítő választ. Magyarán mondva van mtl-hez fused claptone coil csak nem érdemes használni. Azért lehet kíváncsiságból kipróbálom egyszer.
Ahogy látom mindenkinek más jön be. Mindenki másképp csinálja. Már csak arra lennék kíváncsi hogy szerintetek íz visszaadás szempontjából melyik anyaghasználatú coil a legjobb. Vagy igazából ez teljesen mindegy?
Hát ez is olyan, hogy nem. De néha meg igen. Szóval valamelyik tankban ez jobb vagy az vagy egyik sem, tudsz még követni? Az biztos, hogy az mtl clapton bizonyos mtl tankokban tud működni, de vannak olyan tankok, ahol nagyon kicsi a kazántér és/vagy kevés a levegő, ott meg nem.
@Vaperina_Kinga azt hiszem használ ilyen clapton, bár ő inkább a tág mtl-t kedveli.
Egy időben én is gondolkodtam ilyen claptonosdiban, de az a helyzet, hogy gyáva vagyok hozzá, így inkább mégse.
Taifun gtr kazánban van elég hely neki egy 3-as átmérőjű coil is simán elfér benne szóval szerintem meg fogom próbálni. Levegőzés szempontjából mondjuk nem a leg levegősebb kazán. Na nem baj rápróbálok majd és meglátom mi a tapasztalat.
Így van. De tényleg csak tág mtl-be jók ezek. Ami már súrolja a fél DL határát. Persze ahova bele lehet szuszakolni, mert nem minden lefogatás képes jól megfogni a vastagabb huzalokat. Már csak abba a csúnya DotMTL-be használom. Ott viszont parádés.
Az ilyen hülyék mint én ebből tökéletesen megértik