Sziasztok.par napja az mtl brunhildám olyat csinál h túl sok lötyit szív fel a vattára és így megtelik lötyivel a kazantér.1 éve használom ilyen még nem volt.próbáltam hosszabb rövidebb vattával ugyanez a történet.tömítések acél sodrony minden cserélve lett semmi.valakinek valami ötlet?
Ez parajelenség. Alighanem te vagy az egyetlen az Univerzuban, akivel ez történt
Egyébként passz, nem tudom, velem még sosem fordult elő.
Tettem a liquid vályuba plusz vattát hátha segít
Szia Zoli!
Egy alapos ötleteléshez (nincs Brunhilda tankom) nagy segítség lehet, egy jólsikerült fénykép és egy két adat az építésről, a teljesítmény beállításokról.
- Íz-gőz-hőmérséklet amúgy rendben, nincs változás, csak a lötyi gyűlik újfent bővebben?
Például: felgyülhet a deck-ben liquid egy alacsonyabb teljesítményen, mint amit a tekerésed megkívánna, mert nem porlasztja el rendesen…
Idáig plusz vatta nélkül is rendben volt? Mi az ami megváltozott? Például váltottál egy új snv-re és abban több volt az ízesítés, nagyobb lett a PG arány, ezért hígabb lett a keverés?
Ha nem tölti rendesen ki a tekerésedet a vatta, mert laza, az is okozhat talán fröcsögést-locsogást…
…csak találgatok.
Nem változtattam semmit.ugyanazt a lötyit szívom ugyanazzal az alappal.altalában 3.7 v körüli wattot lövök be mivel am is meleges gőze van.a vattázást elsőre pöpecre csináltam.lehetett egész nap fejjel lefele sose folyt vagy szívta túl magát.most meg pár percig oldalán van mert a zsebembe elmozdul és máris tele a kazántér.bele néztem és a sodronyok mellett mintha nagyobb lenne a hézag de lehet olyan is volt.eddig sose kellett plusz vattát tennem sose fröcsögött mindig minden rendben volt
Ne hidd. Én ezen oknál fogva bacctam be a fiókba. Tulszivta magát és a levegőzőlyukon folyt ki a nedv. Mind.
Vattázás jól nézki. Estleg topcap-be lecsapódó pára okozhatja, nem tudom, vagy ha teljesen csurig van töltve a tank, talán kifolyhat a levesed könnyebben…
Nem szoktam tele tölteni pont ezért.a 6miliből 3 mili simán kijön a kazántérbe.és mondom pár napja kezdte el.
Atomjaira szedtem hátha találok valami hibát de semmi.a vatta alá most be tettem egy kis darabot hátha jobb lesz.a levegő lyukon nekem nem folyik.a belseje lesz csurig löttyel
A tekercsed újnak látszik, az előző tekerésed is ugyanakkora ellenállású volt?
Valami változhatott, mert a tankod biztosan ismeri a fizikát, nincsenek véletlenek…
Újat tekertem.ezt 1 ohm fölé kicsivel gondoltam hátha változik de igy is ugyanaz a probléma.Viszont…azt vettem észre hogy a sodronyok már nem passzosak azaz kicsit meg vannak mozgósodva.lehet h a köztük lévő nagyobb hézag miatt alakult ki ez a túlszívásos jelenség.
Szervusz @Zoli88 ! Szervusztok !
Már leírtam párszor, hátha megoldást jelent neked is ! Én kidobáltam a sodronyokat, és drasztikusnak tűnhet, de megfúrtam a sodrony furatokat akkorára , hogy a középoszlopot a tankban nem sértette meg a fúró. Szépen a furatokba belelógatva a vatta két vége és kész ! Soha nem volt égett íz és soha nem árasztott el. Viszont egy hátránya van, ha kevés a lötyi a tankban akkor döntögetni kell. Alapesetben szívás közben ha tele a tank akkor itatja szépen a vattát. Ha nem akarod megfúrni azt hiszem kettes magon jó a furat átmérő. Peace !
További szép napot mindenkinek !
Köszi szépen.gondoltam én is rá h csak úgy bele lelógatom a vattát ki is fogom próbálni
Úgy felbasztam magam most h meg is csináltam.sodronyok ki a picsába vatta lelógatva mindkét furaton az aljáig 15perce az oldalán fekszik és láss csodát egy cseppel sincs több lötyi a kazánterben
És még mielőtt valaki kérdezné miért nem állítva tartom azért mert gépkezelő vagyok és ott nem kivitelezhető
Ennyi vattát én nem szoktam beletömni, de valahol ott lehet a bibi, amit írtál, hogy valahogy a sodronynál túl széles a lyuk és átfolyik. Persze azt nem értem, hogy mitől tudna az kitágulni, de így hogy telelógattad vattával, nyilván eltömi és ezért nem folyik.
A lényeg, hogy megoldódni látszik…
Szervusz @Deepfreeze !
" Persze azt nem értem, hogy mitől tudna az kitágulni" Van egy sejtésem, a sodrony felizgatta…
End off.