Borászat mesterei

Üdv Gőztársak. Segítséget szeretnék kérni. 2021 óta gőzölök. Élveztem a “ready to mix” azaz az előre rendelt bázis kényelmi funkcióit. Orvosként gyógyszertári PG-t, VG-t tudok szerezni, de sajnos így még sosem kevertem alapot. Tudok egy jó borászatot is, ahol kapható ilyesmi :slight_smile:

Kérdésem az lenne, hogy lássak hozzá, illetve hogyan számoljam ki 1 liter 70VG/30PG 6mg/ml Nic Bázis készítését, hogy ne maradjak analfabéta. Elnézést, ha már volt ez a kérdés :frowning:

2 kedvelés

Ajánlom figyelmedbe:

7 kedvelés

Bocsáss meg, de lehet analfabéta vagyok. Az alap keverésnél nem választható ki a PG és a VG mennyisége és nem látok opciót, hogy pl 1000ml 70VG-30PG 6mg/ml keveréséhez miből mennyi ml kell… :frowning: Bocsánat, tényleg ezen a téren nem boldogulok

1 kedvelés

Lehet rosszul állok a témához. Általában 60-120ml szoktam keverni. Ha veszem a “Bázis” funkciót, azzal kiszámolom 0mg-os 70VG-30PG alapot, majd összeöntöm. Majd amikor veszem az üres flaskát, 1. x% aroma, 2. x ml Booster, 3. 0mg-os 70VG/30PG felöntés? :frowning: :thinking:

1 kedvelés

Szia.

Liquid keverde

Pg/vg arány

Aroma

Készítendő mennyiség

N.bázis

Erősség

Beírod miből mennyi ml-t akarsz és kész is vagy :man_shrugging:

Ettől egyszerűbb,szájbarágós keverde nincs is :blush:

6 kedvelés

Szia!

490ml. 100 vg.

210ml. 100 pg.

és 300ml. 20mg. nic ha 30 Pg /70 Vg-és

7 kedvelés

Aroma nélkül !

210 ml pg

490 vg

300 n.

Persze nem tudjuk milyen boostered van :blush:

4 kedvelés

1 kedvelés

Ha jól számoltam a kalkulátorral 70VG-30PG 6mg/ml 10% arányos keverés

4 kedvelés

Ugye hogy tök egyszerű ?

Ha nem komplikálod túl,még jobban megéri mint a készrekevert :wink:

3 kedvelés

Hát még most kezdem, szóval még semmilyen boosterem nincs, maradt 2 liter 70VG/30PG/6mg, de elmúltak a “ready to mix” idők, szóval valahol el kell kezdeni Zoli :victory_hand:

5 kedvelés

Mi is így kezdtük,csak jópár éve :blush:

Mondanám hogy végre egy orvos,de tudják mi a véleményem róluk :grin:

Legalább te beismered hogy annyira nem is olyan rossz ez mint a bűzrúd :right_facing_fist::left_facing_fist:

4 kedvelés

Nem, természetesen hogy nem. Orvos a szakmám, de az semmit nem jelent. Ugyan olyan földi halandó vagyok mint mindenki más, semmiben nem külömbözöm senkitől. Azok, akik ezt elfelejtik, nem gondolom, hogy hitelesen állnak a dolgokhoz.

10 kedvelés

Ez a beszéd ! :right_facing_fist::left_facing_fist:

Ha eleget olvasol itt,mindent megtalálsz ami kellhet a vastag (vagy mtl) gőzöléshez.

Nem beszélve itt egy olyan társaság gyűlt össze,hogy hajajjj :grin:jobb mint máshol ! :wink:

De ha beleolvasgatsz,ezt tudni fogod .

8 kedvelés

Hozzám “csak” 2021-ben ért ide a megváltás, de inkább előbb mint később… Sajnos viszont az előre kevert, vagy DYY alapok elérhetősége miatt ezt a részét is meg kell tanulnom. Nem is tudom és nem is akarom a manórudat szívni, már az illata megcsap 3 méterről hányingerem lessz. Pedig előtte 1 doboz 100-as, ügyeletbe 1,5-2doboz…

6 kedvelés

Azért az a ragnar+ dovpo kombó egy orvos kezében :right_facing_fist::left_facing_fist:meglepő :grin:

Jobb későn mint soha !

4 kedvelés

Ez csak itthon, DL dual. Ezzel nem rohangálok. Rohangálóba jó a gaur 21 + Blaze solo :sweat_smile: “A rendelő ömlik a gőztől így is… Ügyelni szigoruan 100ml-vel megyek és 1 pár pót 21700-al” Nem érdekel engem… rúgjanak ki.

6 kedvelés

Nem szeretnék dokihoz járni,de én örülnék ha ilyennel találkoznék :grin:

Szabad kérdezni milyen szakterületen és megye ?

Azt is mondanám hogy ne találkozzunk ! :joy::joy::joy:

4 kedvelés

De nem akarnak kirúgni a fene egye meg, pedig már a terasz zárját is leszereltem :smiling_face:

5 kedvelés

“Papíron belgyógyász + kardiológus (szívgyógyász)” Valóságban sajnos már mindenes… Felnőtt, gyerek, ügyelet, alapellátás, szakellátás… Zoli max kocsmában találkozzunk! :smiley: Békés Megye, Békés település.

6 kedvelés